Review MakeUp Geek oogschaduw

Voor wie mij op Snapchat volgt, had al gezien dat ik twee weken geleden mijn bestelling binnen kreeg van Make-up Geek. Ik wilde natuurlijk eerst de oogschaduws testen voordat ik deze review kon schrijven, dus daarom heb ik vandaag de review voor jullie van de Make-up Geek oogschaduws. Ik heb er de afgelopen twee weken mee gespeeld en kan jullie nu echt goed vertellen wat ik van de producten vind. Veel leesplezier ūüôā

Make-up Geek is een Amerikaans bedrijf opgericht door de YouTuber Marlena. Zij maakte al tutorials voor YouTube toen zij besloot een cosmeticabedrijf op te richten. Marlena wilde een bedrijf waarbij je de best mogelijke kwaliteit krijgt voor de meest betaalbare prijs. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat haar producten diervriendelijk geproduceerd worden, er geen rare producten inzitten en het geproduceerd wordt in de Verenigde Staten. Ze is begonnen met oogschaduw en kwasten, maar is nu fors aan het uitbreiden met blush, contourpoeders, pigmenten en glitters. Momenteel is ze ook bezig met het formuleren van haar eigen foundations en highlighters. Make-up Geek heeft geen fysieke winkel, dus je kunt de producten alleen via internet bestellen. Ze verscheept naar heel veel landen in de wereld en dus ook naar Nederland. Bestellingen kun je doen via haar website http://www.makeupgeek.com. Naast haar producten kun je hier ook tutorials, fototutorials en artikelen vinden over het gebruik van de producten en looks die je ermee kunt maken. Dit vindt Marlena belangrijk, dat er naast het product ook een beetje onderwijs is zodat vrouwen kunnen zien hoe ze make-up kunnen gebruiken en er niet bang voor hoeven te wezen.

Dan de oogschaduw zelf. Je kunt kiezen uit verschillende finishes, zoals duochrome, normaal of foiled. De duochrome oogschaduws hebben allemaal, zoals de naam al zegt, een duochrome finish. Dit betekent dat de oogschaduw een basiskleur heeft, maar ook een andere kleur reflecteert. Dan heeft ze foiled oogschaduws, die intens gepigmenteerd zijn en een glanzende finish hebben. En de normale oogschaduws heeft ze in diverse kleuren, waarbij de meeste een matte of satijnen finish hebben. De normale en duochrome oogschaduws zijn zes dollar per stuk, de foiled oogschaduws zijn 10 dollar per stuk. Dit komt omdat de laatste duurder zijn om te maken, het heeft een hogere concentratie pigment.

Je kunt de oogschaduw los kopen en zo je eigen kleurenkeuze aanbrengen of je koopt een bundel, waarbij ze al een selectie voor je hebben gemaakt. Vaak zijn die ook iets voordeliger dan wanneer je alle kleuren los zou kopen.

Zes dollar per stuk is niet het goedkoopst natuurlijk, maar ook zeker niet het duurst. Je krijgt 1,8 gram per oogschaduw. Ter vergelijking: voor een Mac oogschaduw betaal je 18 dollar en die zijn 1,5 gram. De prijs is dus eigenlijk best prima, vooral als het goede kwaliteit oogschaduw is.

Alle oogschaduw komt in een kartonnen verpakking, wat eigenlijk niet zo milieuvriendelijk is. Ik had echt een doosje vol verpakkingsmateriaal na het uitpakken…Maar goed, de oogschaduw zit in een metalen pan, zoals dat heet. Er zit dus verder geen plastic verpakking omheen, wat dan wel goed voor het milieu is. Op de achterkant is de naam van de oogschaduw al gedrukt en de metalen pan is magnetisch. Je kunt deze dus zo in een Z-palette stoppen. Ik vind dit heel erg fijn, want het bespaart ruimte in je kit en je kunt op die manier helemaal je eigen palette samenstellen.¬†

En dit zijn alle kleuren die ik heb uitgekozen bij deze bestelling. Ik ben vooral voor de normale en matte kleuren gegaan, omdat dit echt toevoegingen waren in mijn kit. Ik ben dus kritisch geweest en heb goed gekeken naar wat ik al had in mijn collectie en wat goede toevoegingen waren.

Op de bovenste rij zie je: Neptune, Boo berry, Peacock, Dragonfly, Poolside, Fuji en Lemon drop.

De tweede rij bevat: Fairytale, Unexpected, Petal pusher, Cupcake, Beaches & cream, Mango tango en Fortune teller (de enige foiled).

De onderste rij heeft: Curfew, Carnival, Simply Marlena, Burlesque en Bedrock.

Bij elkaar was deze bestelling dus 118,00 dollar. Hierbij komt nog de verscheping en dat is nog 9,00 dollar. In totaal was ik dus 127,00 dollar kwijt voor deze bestelling, wat neerkomt op 116,00 euro. Maar let op: wanneer je buiten de EU besteld, dan komen er belastingen en invoerrechten bij. Ze controleren hier steeds strenger op, waardoor de meeste bestellingen dit tegenwoordig wel hebben. Voor mij kwam er dus nog eens ‚ā¨35,00 bij, waardoor mijn totale bestelling op ‚ā¨151,00 komt voor 19 oogschaduws. Dat is ‚ā¨7,95 per oogschaduw. Niet super goedkoop dus, maar als make-up artist wil ik ook een bepaalde kwaliteit handhaven en daar wil ik dan best wat meer voor betalen.

Maar of de kwaliteit natuurlijk goed is, merk je pas wanneer je swatches maakt en met de oogschaduw gaat werken. En daarom heb ik natuurlijk ook de swatches voor jullie:


Dit zijn de swatches van de bovenste rij. Op volgorde van links naar rechts zie je dus: Neptune, Boo berry, Peacock, Fairytale, Poolside, Fuji en Lemon drop.

De pigmentatie vind ik echt super. Alleen Boo berry viel een beetje tegen, die was ook een beetje kruimelig. De andere oogschaduws voelen boterzacht aan en geven dus echt een mooie kleur af. De kleur is ook zoals je die ziet in de pan, wat ook altijd wel fijn is.


Dan de tweede rij, met  Fairytale, Unexpected, Petal pusher, Cupcake, Beaches & cream, Mango tango en Fortune teller. Ik merk dat de pigmentatie bij de eerste veer nog niet zo sterk is. Bij de meeste ben ik dus twee keer over de swatch heen gegaan. Maar het is dus goed op te bouwen bij de oogschaduw. Dit vind ik als make-up artist wel fijn, want toevoegen kan altijd, maar weghalen is lastiger. Wanneer je een oogschaduw dus kunt opbouwen, dan kun je echt goed zelf bepalen wat je doet met de kleuren. Zien jullie Fortune teller trouwens? OMG, die pigmentatie is echt super intens. Ik kan niet wachten daarmee aan de slag te gaan!

En de laatste rij met Curfew, Carnival, Simply Marlena en Bedrock. Ik merk dat Simply Marlena niet helemaal egaal aanbrengt, dus ik denk dat deze kleur een uitdaging wordt om mee te werken. Burlesque is zo boterzacht dat je moet uitkijken niet te veel te pakken en je oogschaduw te pletten. Maar de pigmentatie is dan wel heel erg mooi.

Al met al was ik zeker tevreden na het maken van de swatches. Maar nu is het de vraag hoe ze op het oog overkomen, want dit kan soms verschillen van hoe ze zich als swatch gedragen. Daarom heb ik de afgelopen twee weken ze uitgetest. Een voorbeeld van een look die ik met de oogschaduw heb gemaakt is bijvoorbeeld deze:

Ik draag hier Beaches & cream bij mijn wenkbrauwen. Cupcake zit in mijn crease. Burlesque en Simply Marlena heb ik op het bewegend ooglid gebruikt. Onder mijn oog heb ik Curfew gebruikt en die uitgeblend met Fairytale.

Zoals ik al dacht laten de oogschaduws zich prima overbrengen. De kleur die je ziet is ook de kleur die je krijgt op je ooglid. Daarnaast is de pigmentatie goed op te bouwen waardoor je mooi kunt blenden en het mogelijk is zachte en harde looks te maken met de kleuren. Wel merk je onderling verschil, sommige kleuren zijn boterzacht en andere kleuren zijn harder en kruimelen een beetje (Boo Berry en Simply Marlena). Maar dit is zeker niet zo erg als bij andere oogschaduws die ik wel eens heb gebruikt. Ik ben dus zeker onder de indruk en het zou me niets verbazen wanneer ik in toekomst nog wel eens een bestelling plaats. Ik heb toch nog ruimte in mijn Z-palette ;).

Nog even de voor- en nadelen voor je op een rijtje:

 • Voordelen: ¬†– Ruime keuze in kleuren en finish.
                        РDuidelijke website, die makkelijk werkt voor bestellingen.
                        РDiervriendelijk gemaakt en in de Verenigde Staten geproduceerd.
                        РMakkelijk je eigen palette kunnen samenstellen.
                        РGoede pigmentatie, die prima op te bouwen is.
                        РGoede levering, binnen twee weken was het binnen.
                        РGoede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Nadelen:
                         РJe kunt de oogschaduw aan de prijzige kant vinden.
                        РJe moet er ook nog een Z-palette bij bestellen, anders heb je losse
  pans.
                        РJe moet nog extra belastingen/invoerrechten betalen.
                        РDe lijn van Make-up Geek is nog niet compleet, dus je kunt nog                               niet alles daar bestellen.
                        РDe kwaliteit is niet constant bij iedere oogschaduw, sommige zijn                              kruimeliger.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden weer eens iets te lezen over een ander merk. Het is een merk wat wellicht nog niet heel erg bekend is in Nederland, maar onder YouTubers en make-upfanaten is het al wel een gevestigde naam. En ook al bestel je niets, ga toch eens op de website kijken. Er staan namelijk ook hele mooie looks op waar je inspiratie uit kunt halen.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s