New York to-do wishlist

Over een aantal weken gaan mijn man en ik naar New York. Waaah! Dat wilde ik al zo lang, zo graag. En nu gaan we echt! We hebben een reis geboekt van 10 dagen. Hiervan hebben we negen effectieve dagen in New York zelf. Genoeg tijd dus om op ons gemakje heel veel dingen te kunnen zien en doen. Maar ondanks dat we veel tijd hebben, wil ik toch een lijstje maken van zaken die ik in ieder geval wil zien en doen. En dat lijstje deel ik graag met jullie. Natuurlijk laat ik achteraf ook weten wat we hebben gedaan en hoe onze trip eruit zag. Maar hierbij mijn wishlist van dingen die ik in ieder geval wil doen in New York.


Onderstaande lijst staat trouwens niet op een bepaalde volgorde. Ik wil alles op deze lijst eigenlijk sowieso doen ūüôā

1. 9/11 memorial en museum

Op de plek waar vroeger de Twin Towers stonden, in de financial district, is nu een herdenkingsmonument geplaatst. Het monument zelf schijnt erg indrukwekkend te zijn. Maar ook is er een museum bij gebouwd, iets wat volgens velen ook zeer interessant is om te doen. Aangezien ik nog precies weet waar ik was op het moment dat het nieuws binnen kwam (dansles), leeft het toch ook in mij. Het is een stukje geschiedenis wat ik actief heb meegemaakt en daarom lijkt het mij erg interessant om dit van dichterbij te gaan bekijken.

2. Lopen over de high line

De high line is een stadspark in de wijk Manhattan. Het is aangelegd op en naast een oude spoorlijn die dwars door Manhattan liep. Het schijnt zo te zijn dat je vanaf dit stadspark hele mooie uitzichten hebt over Manhattan.

Op deze foto kun je de oude spoorlijn nog goed zien.

3. Ontbijten bij IHop

Naast het feit dat het waarschijnlijk toch wel een citytrip vol eten wordt, wil ik in ieder geval minstens √©√©n keer ontbijten bij IHop. Dit restaurant is echter de hele dag door open hoor, dus ontbijten hoeft niet per se. Maar IHop staat voor de International House of Pancakes. Ik heb al verlekkerd naar de vlogs van beautygloss gekeken terwijl ze hier at, want stapels van de meest fluffy pancakes kwamen voorbij met de allerlekkerste toppings…Kwijl…Ik ga nu alvast maar een paar kilootjes afvallen, zodat ik een buffer heb voor deze citytrip ;).

4. Times square

Je ziet het in zo veel films en je hoort er zo veel. Het schijnt een gekkenhuis te zijn op Times square, maar alleen al daarom vind ik dat je het gezien moet hebben. De schreeuwerige uithangborden, de drukte, de vele mensen: het centrum van kapitalisme. En ja, daar wil ik ook graag even onderdeel zijn.

5. Central Park

Natuurlijk is er naast hectiek ook plaats voor rust en waar kun je dat beter doen dan in Central Park. De meeste New Yorkers gaan hier naartoe om even te ontsnappen aan de hectiek. Dus natuurlijk moeten wij hier ook even doorgelopen hebben, haha.

6. Winkelen

Ik heb één van die zeldzame mannen te pakken die winkelen ook leuk vindt, dus winkelen gaan we zeker nog doen in New York. Natuurlijk omdat het aanbod zo groot is, maar tijdens een stedentrip combineren we meestal culturele activiteiten met winkelen. Je snapt dat mijn wensenlijstje voor bij de Sephora al klaar ligt en voor de rest zie ik wel wat ik tegen kom.

7. Dagje Washington

We zijn dus negen dagen in New York, wat voor een stedentrip vrij lang is. We hebben nog even getwijfeld hier meerdere dagen Washington bij te doen, maar dit werd toch een beetje te gek. In plaats daarvan gaan we een dag heen en weer naar Washington. Met de bus is dit wel zo’n drie uur rijden, dus dat betekent vroeg opstaan en laat weer terug. Maar een dagje moet dat wel kunnen. In Washinton willen we natuurlijk ook een aantal dingen zien, zoals het Witte huis en het Lincoln memorial.

8. Carlo’s Bakery in Hoboken

Het lijkt wel alsof ik alleen maar aan ongezond eten denk tijdens deze reis (is ook wel een beetje zo, haha), maar ik wil ook zeker langs de originele bakkerij van Carlo’s Bakery. Carlo’s Bakery ken je wellicht wel van het TLC programma Cake Boss. Ik vond/vind dat echt een heel leuk programma en ik kan nu al niet wachten om de cannelloni’s te proberen. Ondertussen hebben ze trouwens meerdere¬†vestigingen, maar als het lukt om langs de vestiging in¬†Hoboken in New Jersey te gaan dan doe ik dat het allerliefst. Dat is toch degene waarmee het allemaal begon.

De originele winkel in Hoboken – New Jersey.

9. Ferry naar Staten Island

Als je in New York bent, moet je natuurlijk het vrijheidsbeeld gezien hebben. Een mooie manier om dit te doen is de gratis ferry naar Staten Island te nemen. Deze ferry vaart namelijk langs het vrijheidsbeeld, waardoor je mooi zicht hebt op het beeld. Natuurlijk kun je vervolgens ook het stadsdeel Staten Island nog verkennen als je dat wilt.

10. Bovenop het Empire State Building en Top of the Rock staan

Dit zijn twee aparte gebouwen, maar het uitzicht schijnt bij beiden adembenemend te zijn. Het liefst zou ik één van de twee doen wanneer het ook donker begint te worden, zodat je de lichtjes van de stad kan zien ontwaken. 

Uitzicht vanaf The Rock

Dit zijn tien dingen die ik dus echt wil doen. Maar misschien heb jij nog wel tips voor ons bezoek naar New York. Als dat zo is, dan hoor ik dat natuurlijk graag van je!


Liefs,
Corinne.


Bron foto 1
Bron foto 2
Bron foto 3
Bron foto 4
Bron foto 5

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s