Bucketlist reizen

De zomerperiode komt er weer aan (hoera!) en dit betekent voor veel mensen vakantie! Wellicht ben je er al lang mee bezig geweest waar je dit jaar naartoe gaat of misschien heb je nog geen enkel idee. Bij mij is het nooit een probleem te verzinnen waar ik naartoe wil, maar kiezen tussen de bestemmingen en het laten passen binnen mijn budget is altijd de uitdaging. Ik heb dan ook zeker een bucket-list wanneer het op reizen aankomt, ik vind het leuk om steeds ergens anders te kijken. Een andere cultuur opsnuiven, andere mensen en eten leren kennen en mooi plekjes op de aardbol vinden is heerlijk. Als je verder leest, lees je dan ook mijn bucketlist wat betreft reizen. Wellicht is het een goede inspiratiebron voor jou šŸ™‚

Quote

Yes, dat doen we ook zeker! Bron

Voor degene die dit niet weten: een bucketlist is een lijst met dingen die je nog wilt doen voordat je dood gaat. Je kunt zo’n lijst natuurlijk in het algemeen hebben, maar je kunt hem ook onderverdelen in subcategorieĆ«n zoals reizen. Deze lijst is dus eigenlijk een lijst met dingen die ik nog wil zien van de aardbol voordat ik dood ga. Nu ben ik gelukkig nog maar 26 en ik hoop dus dat ik nog voldoende tijd heb om (een groot deel van) mijn lijst te mogen doen.

~ Portugal ~
Ik ben nog nooit in Portugal geweest, maar ik hoor hele positieve verhalen over Portugal. En als ik eerlijk ben, trekt het mij om de Ć©Ć©n of andere reden meer dan Spanje. Ik weet niet wat het is, maar misschien komt het ook doordat ik zo weinig over Portugal weet en daardoor juist nieuwsgierig ben naar de cultuur van dat land. Aangezien Portugal in Europa ligt, ga ik er zeker vanuit dat deze bestemming echt nog wel doorgestreeptĀ gaat worden binnen de komende jaren.

~ Zuidelijke staten in Amerika: Texas, Arizona, Mississippi enz. ~
Waar iedereen altijd naar de kuststreek bij California trekt of naar New York gaat (die ik binnenkort van mijn lijstje kan strepen šŸ˜‰ ), wil ik een andere kant van de Verenigde Staten zien. Mij lijken die puur zuidelijke staten zo interessant. De mensen en de manier van leven daar lijken me zo anders. Daarnaast heeft het gebied natuurlijk een rijke geschiedenis, bijvoorbeeld door de slavernij. Aangezien ik geschiedenis heb gestudeerd, vind ik dit soort dingen ook altijd erg interessant dus ook hier wil ik meer over leren wanneer ik in deze staten ben. En last but not least: ik ben fan van de zuidelijke keuken en hier zou ik graag meer van willen leren zodat ik dit soort gerechten thuis kan maken.

~ Noorwegen ~
Ik moet uit alle eerlijkheid bekennen dat Noorwegen op mijn lijstje is komen te staan door mijn man. Hij heeft ooit aangegeven nog wel eens naar Noorwegen te willen en toen ik wat meer hierover bekeek, snapte ik waarom hij dit wil doen. De ongerepte natuur daar is zo anders dan alle andere dingen die we al eens hebben gezien dat dit een hele nieuwe ervaring voor ons zal worden. Het enige nadeel: mijn man wilt het liefst gaan wanneer het daar najaar/winter is, want dan kunnen we het ‘echt ervaren’, zoals hij dat zegt. Maar…ik ben een enorme koukleum en heb last van het fenomeen van Reinaud (slechte doorbloeding van handen en voeten). Ik heb hier in Nederland al last van en dan heeft het deze winter amper gevroren, laat staan bij -weetikhethoeveel in Noorwegen.
Toch denk ik dat ik me hier maar eens overheen moet gaan zetten en goed moet investeren in goede kleding voor de kou, want het lijkt me toch ook wel erg mooi om dit land te gaan verkennen…

Dit kan toch zo op een kerstkaart? Bron

~ Aruba, Bonaire en CuraƧao ~
Van kou gaan we richting warmte, namelijk de ABC-eilanden. Ook hier hebben ze weer een compleet andere natuur, een ander klimaat en een hele andere levensstijl. En dat terwijl deze eilanden in het Caribisch gebied ook een grote connectie hebben met ons koude kikkerlandje in Europa. Ik weet dat ik het woord al heel veel heb gebruikt in dit artikel, maar ook dit lijkt me weer: interessant. Ik ben zelf niet echt het type om luie strandvakanties te houden (en mijn man gelukkig ook niet), maar ik kan me voorstellen dat het tempo op standje ‘relaxed’ kan op deze eilanden. En dat lijkt me soms ook wel eens fijn!

~ China: de Chinese muur en het terracotta-leger ~
AziĆ« trekt me over het algemeen helemaal niet zo. Ik vind het niet prettig wanneer ik me niet goed kan oriĆ«nteren in een land en dit lijkt me in China dus echt verschrikkelijk. Je snapt helemaal niets van al die tekens, je spreekt de taal niet en die is ook heel moeilijk te leren. Niets voor mij dus eigenlijk, want ik ben een persoon die van duidelijkheid houdt. Ik zou dus ook zeker met een georganiseerde reis naar China gaan, want dan hoef je niet alles zelf uit te zoeken. Dit lijkt mij de makkelijkste manier om kennis te maken met deze compleet andere, maar super bijzondere cultuur. En dat laatste (die super bijzondere cultuur) is dan ook de reden waarom ik toch interesse heb in een reis naar China. Het land heeft zo’n rijke geschiedenis waar ik in feite heel weinig vanaf weet en daarom vind ik dit land tegelijkertijd zo fascinerend en trekt het me op er naartoe te reizen.

~ Mexico ~
Last, but not least: Mexico. Deze bestemming staat eigenlijk nog maar sinds kort op mijn lijst. Waarom Mexico? Nou, ook hier hebben ze weer een hele andere levensstijl waar ik graag eens meer over wil leren. Daarnaast heeft ook Mexico een rijke geschiedenis die je terug kunt vinden bij de ruĆÆnes van de Azteken. Deze zou ik dan ook zeker willen gaan bekijken. En als laatste: het eten. Ik houd echt super veel van Mexicaans eten en waar kun je dat authentieker eten dan in Mexico zelf? Need I say more?

Och, de wereld is nog zo groot en je kunt nooit alles zien. Maar als ik bovenstaande dingen nog wel zou kunnen zien, dan zou ik dat toch wel heel tof vinden. Wilt niet zeggen dat je per se naar het buitenland moet om mooie dingen te zien hoor, in Nederland zijn ook genoeg mooie plekjes te vinden. Maar soms is het gewoon leuk om compleet andere dingen te verkennen.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s