Kleur in je make-up tips

Arabisch geïnspireerde kleurrijke look door Julia Graf (check haar Youtube voor een tutorial van deze look!).

Kleur in je make-up? We lijken er een beetje bang voor te zijn geworden, want de nude-paletten vliegen ons om de oren. Toch kan ik genieten van kleur in mijn make-up, het staat vrolijk en ik krijg er ook vaak complimenten over wanneer ik wat meer kleur gebruik. Maar waarom durven veel mensen het dan toch niet aan? Vooral in het dagelijks leven zijn mensen bang dat ‘men’ raar kijkt wanneer je kleur gebruikt in je make-up. Nergens voor nodig! Een beetje kleur kan prima, zolang je niet overboard gaat en er uitziet als een in elkaar geslagen panda. Hoe? Ik deel vandaag enkele simpele tips en tricks met jullie voor kleur in je make-up.

Ik kan me voorstellen dat de bovenstaande look van Julia Graf iets te heftig voor de meeste mensen is. Sommigen van jullie zouden het wellicht nog durven dragen tijdens het stappen, maar voor je werk of school is het te veel. Ikzelf vind dit soort looks prachtig, maar op mijn werk zou het niet professioneel zijn om er zo bij te lopen.

Of deze look van Colorpunch? Volg haar op instagram voor kleurrijke creaties (@colorpunch)

De meeste van deze kleurrijke looks zijn ook pas echt mooi met een goede winged eyeliner en nepwimpers erbij. Een beetje to much voor in het dagelijks leven dus. Daarom deel ik vandaag tips voor jullie voor kleur in je make-up zonder dat je te ver gaat. Subtiel kleurgebruik zal ik het maar noemen.

Tip 1: Go pastel!
Facetune (1)Wil je kleur, maar durf je niet zo goed? Ga dan voor pasteltinten. Dit zijn toch vaak wat afgezwaktere kleuren waardoor je niet zo snel mis kan gaan met deze kleuren. Bij de look hierboven heb ik een pastelroze tint in mijn buitenste ooghoek gedaan. Door de frisse champagnetint in mijn binnenste ooghoek wordt het een hele frisse voorjaarslook. Perfect dus ook voor dit seizoen!

Tip 2: Combineer het met neutrale tinten
BlauwdetailKies één kleur die je wilt gebruiken en bouw de rest van je look eromheen door neutrale kleuren te gebruiken. In de look hierboven heb ik gekozen voor een blauw accent onder de ogen, in dit geval donkerblauw. Maar ik had hier ook lichtblauw, groen of oranje kunnen gebruiken. De rest van de look is namelijk rustig en neutraal waardoor het de kleur als het ware compenseert.

Tip 3: Wing it!
LijntjeVind je het lastig om kleur te gebruiken? Een subtiele gekleurde liner kan altijd! Let er hierbij wel op dat je de liner niet te dik maakt en ook deze look moet je combineren met neutrale kleuren om het draagbaar te houden. Heb je geen felle eyeliners, maar wel felle liquid lipsticks? Dan kun je ook die als liner gebruiken, dat heb ik op de foto hierboven ook gedaan.

Tip 4: Kies één gebied voor een kleuraccent
FacetuneBij de looks hierboven zat het kleuraccent steeds rond de ogen, maar je kunt het kleuraccent ook prima verleggen naar je lippen. Dit is een makkelijke manier van kleurgebruik, want het enige wat je hoeft te doen is een felle lipkleur gebruiken en klaar! Let wel op dat je felle lipkleuren vaker moet bijwerken want het valt sneller op wanneer de kleur niet mooi meer zit.

Tip 5: Kies uit dezelfde kleurfamilie
OrangeDurf je al wat meer kleur in je look te gebruiken, maar wil je niet overboord gaan? Kies dan kleuren uit dezelfde kleurfamilie. Dit zijn kleuren die dicht bij elkaar liggen. In de look hierboven heb ik oranje met rood gecombineerd, waardoor het veel kleur is maar toch oogt het nog niet té. Nog een tip: breng een dun, zwart lijntje langs je wimperrand aan om de ooglook wat minder heftig te doen lijken.

Ik hoop dat je door middel van deze tips toch eens wat vaker kleur durft te gaan gebruiken in dagelijkse looks. Want make-up is fun! Probeer dingen uit, bevalt het niet dan is het er ook zo weer vanaf! Soms is het goed een beetje uit je comfort zone te komen en nieuwe dingen te proberen 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s