Fototutorial nail-art Koningsdag

Ben ik de enige die altijd nog moet wennen om Koningsdag te zeggen? Echt, ik doe dit stiekem nog heel vaak fout. Maar goed, het is volgende week toch echt weer zo ver dat we de verjaardag van onze vorst weer mogen vieren. En iedere reden tot leuke versierde nagels mag aangepakt worden toch? Dus vandaag heb ik voor jullie een fototutorial gemaakt van een nail-art die ik goed vind passen bij Koningsdag.
DSC08852In deze fototutorial laat ik jullie stap voor stap zien hoe ik deze nail-art heb gemaakt. Ik probeer het zo duidelijk mogelijk uit te leggen en ik zet ook de namen erbij van de lakken die ik heb gebruikt. Maar je kunt natuurlijk deze technieken met alle nagellakken toepassen en heb jij andere merken dan is dit ook geen probleem.

Stap 1
DSC08831
Deze stap bestaat uit het ontvetten van je nagels door met nagellakremover over je nagels te gaan.
Hierna breng je een basecoat aan om je nagels te beschermen tegen verkleuring.

 

Stap 2
DSC08834Dan is het de bedoeling om je basislaag aan te brengen. Ik heb mijn middelvinger wit gelakt (OPI – Alpine snow), de wijs- en ringvinger goud (China Glaze – Champagne bubbles) en mijn duim en pink oranje (China Glaze – Papaya punch).

 

Stap 3
DSC08835Voor de volgende stap is het handig om een plastic dekseltje te hebben en een dotting tool. Doe een dotje rode lak (Etos striper in rood) op het dekseltje. Hiermee zet je drie grote stippen op je pink en duim, aan de zijkant. Op je ring- en wijsvinger maak je kleine stipjes aan de bovenkant van je nagel. Op de foto’s hieronder wordt het duidelijk:
DSC08836 DSC08837Stap 4
Herhaal de bovenstaande stappen ook met witte en blauwe nagellak (OPI – Dating a royal). Op die manier heb je op je wijs- en ringvinger de Nederlandse vlag in stipjes staan. Op je duim en pink zet je steeds kleinere stipjes in de rode stippen waardoor je ook rood-wit-blauw krijgt. Zo dus:
DSC08841Stap 5DSC08843
Pak vervolgens de oranje lak er weer bij, het plastic dekseltje en een fan brush. Zorg dat de puntjes van de fan brush wat oranje lak heeft door de kwast in de lak te doppen.
Deze kwast ga je over de middelvinger vegen, waardoor je een DSC08844gestreept patroontje krijgt.
Deze stap herhaal ik met een gouden lak (OPI – Goldeneye), waardoor oranje en goud door elkaar heen zit op de nagel.

 

 

Stap 6
Maak je nagelriemen schoon door hier met een wattenstaafje met nagellakremover overheen te gaan. Die restjes zien er namelijk niet zo netjes uit.

DSC08847

Stap 7
En de laatste stap is het aanbrengen van een laagje topcoat waardoor je manicure een mooie glans krijgt en het ook extra beschermd wordt zodat je er langer van kunt genieten 🙂
DSC08848Ik hoop dat je zo hebt kunnen zien dat nail-art niet moeilijk is om te maken. Heb vooral lol met nail-art. Vind je het toch niet mooi? Dan is het er met een beetje nagellakremover zo weer af, dus probeer er gerust op los. En je kunt natuurlijk ook één van de designs gebruiken als accentnagel en de rest in dezelfde kleur lakken. Fijne koningsdag in ieder geval alvast!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s