Trouwweek: beautytips voor de bruid

Happy anniversary to us! Vandaag is het 2 jaar geleden dat mijn man en ik in het huwelijksbootje stapten. Twee jaar alweer! De tijd is echt voorbij gevlogen! Voordat mijn man en ik gingen trouwen waren we al 10 jaar bij elkaar, dus dat betekent dat we ondertussen al 12 jaar samen zijn. Het heeft dus 10 jaar geduurd voordat hij op zijn knieën ging, hahaha. Maar goed, omdat het vandaag ons jubileum is staat deze hele week Sweetlooks in het teken van trouwen. Het artikel van woensdag en de video van vrijdag zal dus ook aan dit thema gewijd worden en vandaag dus de aftrap.
Een bruiloft: dat is een hoop geregel, zelfs wanneer je het klein wilt houden (wat wij niet gedaan hebben overigens). En de meeste bruidjes willen er graag op hun best uitzien op de dag zelf en geven daar vaak wat meer geld aan uit om ervoor te zorgen dat dit ook lukt. Ik deel vandaag dan ook mijn tips op het gebied van beauty en make-up met jullie voor dé grote dag!
126 Bruiloft Harting 2504141. Oriënteer je van te voren in wat jij wilt
Er zijn bruiden die alles tot op de seconde hebben vastgelegd en precies weten hoe ze eruit willen zien, maar er zijn ook bruiden die als een kip zonder kop rondlopen en eigenlijk niet goed weten wat ze willen. Voor beide types (en alles ertussen) geldt: oriënteer op wat je mooi vindt, wilt, passend vindt bij het thema en laat je vervolgens adviseren door een professional. Neem dus ook foto’s/plaatjes mee naar je kapper/visagiste om te verduidelijken wat je bedoelt en laat het vooral bij jou passen. Je wilt vooral jezelf zijn op je eigen bruiloft, dat is tenslotte ook waar je soon-to-be man op is gevallen.

2. Laat een proefkapsel en -make-up aanbrengen
Jezelf laten adviseren, zoals ik bij punt 1 noem, kun je het beste laten doen in de vorm van een proefkapsel en -make-up. Je kunt ervoor kiezen om een losse kapster en losse visagist in te huren, maar vaak is dit wel duurder. En het blijft handig om proefkapsel en proefmake-up op dezelfde dag te laten uitvoeren zodat je ook de combinatie ziet en wat dit met je doet. Handiger is dus eigenlijk voor iemand te kiezen die beiden kan, zoals een MUAH (make-up artist & hairstyliste).
Het handige van een proefsessie is dat je nog van alles kunt wijzigen wanneer er dingen zijn die je toch niet mooi vindt. Zo weet jij precies wat je wilt op de dag zelf en de muah ook. Door de goede voorbereiding zal dit minder stress opleveren op de dag zelf.

3. Epileren? Doe dit op tijd!
Wil je nog even je wenkbrauwen (laten) epileren? Doe dit niet een dag van te voren en al helemaal niet op de dag zelf. De meeste mensen worden toch een beetje rood van het epileren, wat logisch is. Daarnaast kunnen er kleine bultjes ontstaan wanneer je ergens iets te hard geknepen hebt. Dit zou zonde zijn. Om dit te voorkomen epileer je drie dagen van te voren. Zo kunnen eventuele bultjes en roodheid weer wegebben voor de grote dag begint.

033 Bruiloft Harting 250414

4. Smeerseltje hier, smeerseltje daar.
Twee weken voor de bruiloft denk je: ‘Hmm, misschien moet ik toch maar eens die dure creme uitproberen. Ze zeggen dat dit wonderen verricht voor je huid’. Ehm, doe maar niet. Wanneer je een goede huidverzorgingsroutine hebt, verander die dan niet een paar weken voor de bruiloft. Je weet nooit hoe jouw huid op nieuwe producten reageert. Voor hetzelfde geldt krijg je ergens een allergische reactie op of die nieuwe creme verstopt je poriën met als resultaat: puistjes.
Hetzelfde geldt voor zaken als zelfbruiners enzovoorts. Wil je graag een kleurtje hebben op de dag zelf? Test dit dan eerst een paar maanden van te voren eens uit. Zo kun je zien welk effect het heeft, of je het mooi vindt en hoe je huid erop reageert.

5. Kappersbezoekje
Je hebt besloten dat je haar wel een beetje interessanter mag op je bruiloft, dus je wilt highlights/lowlights/bayalage/dipdye of wat dan ook laten doen bij je haar. Dat snap ik best en moet je ook zeker doen als je dat wilt, maar plan ook je kappersbezoekje niet op het laatste moment in. Mocht iets dan toch niet helemaal goed gaan tijdens het kleuren of tijdens het knippen, dan heb je in ieder geval nog genoeg tijd om dit te laten fixen zonder dat je haar naar de knoppen gaat.

6. Nagels: verzorg ze van te voren
Op je speciale dag zijn verzorgde handen natuurlijk ook een must, want daar moet straks die mooie ring aan schitteren. Wil je mooie nagels? Dan kun je natuurlijk voor nepnagels gaan of je eigen nagels laten opsieren door gelnagellak. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je eigen nagels te doen voor de bruiloft, dat heb ik ook gedaan. Maar het draait niet alleen om je nagels, dus verzorg van te voren ook je nagelriemen en je handen goed door ze voldoende in te smeren voor de meeste zachte en poezelige handjes.

299 Bruiloft Harting 2504147. Stressvrij? Thuis klaarmaken.
Wat ik iedereen kan aanraden op de dag van je bruiloft? Laat de kapper/visagiste aan huis komen. Dit scheelt jou ’s ochtends een hoop stress, want je hoeft niet te zorgen op tijd ergens te zijn. Je kunt gewoon je bed uitrollen en bij wijze van spreke in je pyjama in de stoel gaan zitten. Ik liet dit doen bij mijn ouders en kon op het gemakje wakker worden, een theetje drinken en een ontbijtje eten wat allemaal door mijn moeder gebracht werd terwijl ik klaargemaakt werd. Heerlijk!

8. Gebruik geen SPF op de dag zelf
Ja, ik weet het: SPF is belangrijk om je huid te beschermen tegen schadelijke stralen van de zon. Maar op je bruiloft is het vooral belangrijk dat jij straalt op de juiste manier. SPF in cremes kan ervoor zorgen dat je op foto’s met flits lijkbleek wordt en dat willen we juist niet op deze dag. Dus ofwel test van te voren uit welke creme met SPF je wel kunt gebruiken, of speel het op safe en sla de SPF voor deze ene keer over (alleen voor deze ene keer hé!).

8. Houdt je make-up lang mooi
Je gaat een lange dag tegemoet, wat veel vraagt van je make-up. Zorg dan ook dat je make-up lang mooi blijft door van te voren je huid goed te hebben verzorgd. Op de dag zelf gebruik je uiteraard een primer onder je make-up en een setting spray over je make-up om het zo lang mogelijk mooi te laten zitten.

9. Mee in de tas
Zorg op beautygebied dat je een aantal dingen mee hebt om door de dag je make-up even op te frissen als dit nodig is. Handig hiervoor is: een poeder, je lippenstift, een setting spray en eventueel je blush. Blush? Jep, dit is, naast lippenstift, waarschijnlijk het eerste wat vervaagd. Natuurlijk zijn andere dingen, zoals deodorant en parfum ook handig om mee te hebben in de tas.

10. De dag erna: toupage-ravage
Moe, maar voldaan na een lange dag plof je ’s avonds naast je kersverse man in bed. ’s Ochtends wordt je wakker en zwevend op je ‘ik-ben-pas-getrouwd’-wolkje ga je richting de badkamer. En daar zie je de verschrikking: je haar! Vooral wanneer er getoupeerd is, kan het eruitzien als een vogelnestje. Dit wordt vaak versterkt door het feit dat er grote hoeveelheden mousse, lak en andere producten in je haar gedaan is. Maar bedwing de neiging om met de borstel aan de slag te gaan! In plaats daarvan spring je onder de douche, maak je je haar vochtig en doe je er conditioner in. Dit spoel je na een paar minuten uit. Daarna pak je je shampoo erbij waarmee je het haar lichtjes masseert en vervolgens doe je nog een keer conditioner in je haar. Op die manier verdwijnt de toupage als sneeuw voor de zon en krijg jij je haar weer terug.

290 Bruiloft Harting 250414En vergeet vooral niet te genieten! De dag is zo voorbij dus geniet van ieder moment en laat je vooral in de watten leggen, dat mag deze dag! Dan hoop ik dat jij/jullie net zo’n mooie dag beleven als dat wij hebben gedaan!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Een gedachte over “Trouwweek: beautytips voor de bruid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s