Trouwweek: het ultieme palette?

De meeste bruidjes willen er op hun bruiloft stralend uitzien. Om dit voor elkaar te krijgen is natuurlijk een mooie make-up en een mooi kapsel niet overbodig. Vaak zie ik dat de westerse bruiden iets neutraals willen op hun bruiloft, vooral degene die niet gewend zijn veel/vaak make-up te dragen. Oosterse bruiden pakken dan graag grootser uit met zware eyeliner en nepwimpers. Veel make-up artists zijn altijd op zoek naar de juiste producten om bij bruidjes te gebruiken en daarom laat ik vandaag ook een palette zien waarvan ik denk dat het goed bij bruidjes gaat passen. Kijk je mee?

DSC08303

En dit is het dan: het naked 3 palette van Urban Decay. Zoals de naam al doet vermoeden heeft dit palette ook voorgangers, namelijk het Naked en Naked 2 palette. En een opvolger is er ook al: Naked Smoky met hele mooie, donkere kleuren.
DSC08300Wanneer je een palette van Urban Decay koopt dan komt het standaard in een kartonnen doosje. Ik vind het uiterlijk van de verpakking echt heel erg mooi. De gouden letters geven het al een luxe uitstraling en dat mag ook wel, want deze paletten verkopen voor €51,90 en je kunt ze kopen via de website van IciParisXL en in sommige van de vestigingen kun je het merk ook fysiek kopen.
DSC08302Voor dit bedrag krijg je dus een metalen doos (behalve Naked 1, die zit in een kartonnen verpakking) met 12 oogschaduwkleuren. Iedere oogschaduw is 1,3 gram. Ieder palette heeft een eigen kleurenschema: zo is Naked 1 bronskleurig, Naked 2 taupekleurig en Naked 3 rozekleurig. Bij het palette zit ook een proefmonster met de vier Urban Decay primer potions in. Dit is de oogschaduwbasis van dit merk, die ze in verschillende uitvoeringen hebben. In dit proefmonster zitten ze alle vier in probeerverpakking. Deze verpakkingen zijn handig op reis en je kunt er nog best even meedoen, dus een leuke extra! Ook fijn is die stevige metalen doos, want hierdoor neem je hem makkelijk mee op reis zonder dat het palette beschadigd raakt.
DSC08306In het palette zit een goede kwaliteit spiegel, dus op vakantie is dit erg handig. Verder zit er een oogschaduwkwast van Urban Decay bij het palette met twee uiteindes. Aan de een kant heb je ene platte oogschaduwkwast en aan de andere kant een iets grotere, meer bedoeld voor blenden. De kwast is van prima kwaliteit, al heb ik nog wel andere kwasten nodig voor een mooie look hoor.
En dan de twaalf kleuren, zoals je ziet lopen ze van lichter naar donker. Ook zit er variatie in tussen mat en glans. Drie kleuren hebben ook fijne glittertjes, namelijk Dust, Trick en Blackheart. Iedere oogschaduw heeft dus ook een naam, die je onder de oogschaduw vindt. Als je van warme, rosétinten houdt dan is dit echt een palette voor jou en door deze zachte, warme tinten is het voor veel bruidjes ideaal op de bruiloft.

DSC08333

Van links naar rechts: Strange, Dust, Burnout, Limit, Buzz, Trick, Nooner, Liar, Factory, Mugshot, Darkside en Blackheart.

Stuk voor stuk hebben de oogschaduws een goede pigmentatie, want deze swatches zijn allemaal één veeg van mijn vinger. Dit mag je uiteraard ook verwachten met de prijs die je ervoor betaald, maar dan nog zie je wel eens anders. Ik vind wel dat Mugshot en Darkside erg op elkaar lijken en ook Nooner en Factory lijken met een snelle blik wel veel op elkaar. Dit is jammer, want het had leuk geweest wanneer er meer variatie in zat. Maar je kunt met deze kleuren zeker diverse mooie looks maken. Toch had het voor mij nog wel meer roze mogen zijn, maar wellicht wordt het dan ook kleurrijker en dus niet meer zo Naked.

Al met al vind ik dit palette erg mooi en de kleuren zijn goed gepigmenteerd. Voor een bruidje die een natuurlijke, rosé look wilt is dit palette ideaal. Door de donkerdere kleuren in het palette kun je de look genoeg diepte geven en ook heb je door de twee lichtste kleuren nog mogelijkheden op te highlighten.
Toch zou ik als make-up artist meer in mijn kit stoppen dan alleen dit palette, want ik vind het net te eenzijdig om er veel complete looks mee te maken. Ik zou dan ook zeker Naked 2 in mijn kit stoppen, want die heb ik ook. En Naked Smoky staat nog op mijn verlanglijstje 🙂 Waarom? Omdat het goede kwaliteit oogschaduw is, die een hele dag goed blijft zitten en gepigmenteerd blijft de hele dag lang. En dat is zeker belangrijk op een bruiloft, aangezien dit vaak lange dagen zijn met een traantje en een dansje. Van deze oogschaduw weet ik zeker dat die dat aankan!

Ben je nieuwsgierig geworden naar andere Urban Decay Naked paletten? Dan heb ik hier nog de foto’s van Naked 2 voor jullie:
DSC08313Naked 2 komt ook in een metalen doos, maar deze heeft een andere kleurstelling die beter past bij de kleuren die in het palette zitten.

DSC08316

DSC08327

Van links naar rechts: Blackout, Foxy, Halfbaked, Bootycall, Chopper, Tease, Snakebite, Suspect, Pistol, Verve, YDK en Busted.

De kleuren van het Naked2 palette. Het enige nadeel vind ik bij dit palette dat er maar één matte kleur inzit, namelijk Tease. Daarom zou ik ook niet alleen dit palette meenemen in mijn kit want ook hiermee wordt het moeilijk complete looks neer te zetten. Maar ook hierbij: wat een pigmentatie! En dit blijft ook de hele dag zo! Dit is één veeg per kleur.
Zie je dat ik te weinig ruimte had op het einde en daarom de zwarte kleur vooraan heb moeten plaatsen, oeps…haha…

Kortom: het ultieme bruidspalette, bestaat dat? Nee, want iedere bruid wil wat anders en ook bij iedere bruid staan andere dingen mooi. Dus het ultieme palette bestaat niet, maar wel diverse paletten waar je samen diverse en mooie looks mee kunt maken. En daarbij vind ik dat de paletten van Urban Decay zeker niet in je kit mogen ontbreken, aangezien het echte luxeproducten zijn met de bijbehorende goede kwaliteit die bruidjes mogen verwachten op hun trouwdag.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s