Wenkbrauwen en wimpers verven

Er bestaan tegenwoordig tal van beautybehandelingen die je kunt laten doen. En laat ik het nu helemaal niet erg vinden om zo nu en dan naar de schoonheidsspecialiste te gaan. Sterker nog: dit probeer ik zelfs een keer in de 8-10 weken in te plannen. Toen ik laatst weer eens ergens in de stoel lag, kwam het gesprek op wenkbrauwen terecht. Ik ben nieuwsgierig naar permanente make-up, maar durf dit nog niet helemaal aan. De schoonheidsspecialiste stelde het toen voor om mijn wenkbrauwen eens te verven. Lees je verder voor mijn ervaring?

Terwijl ik in de stoel lag voor mijn wenkbrauwen heb ik ervoor gekozen om ook mijn wimpers gelijk mee te laten verven. Ik wilde dit ook wel eens uittesten, dus dit artikel gaat over beide 🙂

Wat houdt het in?
Zoals gezegd: het is letterlijk het verven van je wenkbrauwen en wimpers. Net zoals je je hoofdhaar kunt verven, kun je dit ook met andere haartjes doen. Bij je wimpers en wenkbrauwen gebruikt men wel een verf dit milder is, aangezien het toch bij gevoeligere delen van je lijf zit.
Het geverfde effect zal je ongeveer 3 weken blijven zien. Het vervaagd langzaam en groeit ook uit je haartjes.

Hoe gebeurt het?
Je kunt het verven laten doen bij de meeste schoonheidsspecialistes. Het handigste is om zonder make-up en lenzen binnen te komen. Vervolgens wordt er een creme op je huid gesmeerd die ervoor moet zorgen dat er geen verf in je huid trekt. Deze creme prikt een beetje, maar het doet geen pijn. Bij de wimpers leggen ze watjes op de onderkant van je ogen en vervolgens smeren ze de verf op je wimpers (je hebt je ogen dus dicht). Dit voelt een beetje gek, omdat er gewicht op je wimpers ligt. Hierna moet de verf intrekken.
Bij de wenkbrauwen werkt het in principe hetzelfde. Ook hier wordt de creme rondom de wenkbrauwen aangebracht en vervolgens worden de haartje van je wenkbrauwen geverfd.
Het hoeft helemaal niet lang in te trekken, vooral je wenkbrauwen niet. Tegen de tijd dat het er allemaal op zit, kan het er aan de andere kant alweer af. Je bent dus in totaal maar een half uur kwijt om alles te laten verven.

Het effect
DSC08689Dit is een voor foto. Zoals je ziet, zie je mijn wimpers niet uitgesproken zitten. Verder zijn mijn wenkbrauwen ook niet heel borstelig of aanwezig. Ze zijn vrij licht zelfs, vooral aan de rechterkant. Daar groeit ook weinig haar, omdat hier een litteken zit van het schaven langs een muur.

DSC08866En hier na. Dit is trouwens wel echt de meest charmante foto ooit, haha. Maar ik wilde het effect laten zien, dus daarom zonder make-up. Je kunt heel lichtjes zien dat mijn wimpers iets donkerder zijn, maar het grootste verschil zie je bij mijn wenkbrauwen. Het verschil is wellicht nog steeds subtiel, maar het is wel te zien. Doordat mijn wenkbrauwen niet zo heel veel haar hebben, valt het effect mee. Wanneer je meer haartjes hebt, zal het effect groter worden. Toch vind ik het mooi, ondanks dat je nog steeds duidelijk verschil tussen mijn twee wenkbrauwen ziet.
Ook ’s ochtends tijdens het opmaken merk ik verschil. Ik ben nu wel sneller klaar met het bijtekenen van mijn wenkbrauwen omdat het voorwerk al gedaan is. Maar bijtekenen moet ik wel nog steeds doen, aangezien ik ongelijke wenkbrauwen heb en ik het anders nog steeds een beetje te licht vind.

Mijn eindoordeel
De behandeling is makkelijk en snel in te plannen. Daarnaast is de behandeling niet duur, bij de meeste schoonheidsspecialistes varieert te prijs tussen 5 en 10 euro. Zou ik het nog eens doen? Mijn wenkbrauwen wel, maar mijn wimpers niet. Ik zie het effect niet zo bij mijn wimpers en voor mooie wimpers heb ik toch nog steeds mascara nodig wat ze ook zwart maakt. Bij mijn wenkbrauwen vind ik het wel fijn om te merken dat ik hierdoor ’s ochtends sneller ben met het bijtekenen. Maar de ongelijkheid blijft, dus als ik hiervoor een oplossing wil dan zal ik toch moeten investeren in permanente make-up. Wanneer je dit niet hebt en je iets meer haartjes hebt, dan is verven een mooie tussenoplossing. Het enige nadeel is dat je dit eens in de drie weken moet herhalen.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Een gedachte over “Wenkbrauwen en wimpers verven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s