Low budget vs high end TAG

Al jaren ben ik met passie bezig met make-up. In het begin was ik nog maar een arme scholier, met bijpassend budget. Ondertussen is het budget iets gestegen en daarmee ook de selectie aan beautyproducten die ik kan betalen. Maar is duurder altijd beter? En wat vind ik nu echt fijne budgetproducten? Hierover gaat de ‘low budget vs high end TAG’.

DSC08660

Low budget en high end naast elkaar (Make-up revolution redemption palette en Urban Decay Naked 3).

Ik heb deze TAG overgenomen van Cynthia van misslipgloss.nl. Ik had in eerste instantie verwacht dat dit een TAG zou zijn die per categorie zou vragen wat je fijnste product was en of dit high end of low budget is. Maar dit is niet het geval, want er worden ook nog andere vragen gesteld. Laten we maar beginnen šŸ™‚

1. Heb je het meest low budget of high end producten in je collectie?
Wanneer je alles bij elkaar gaat bekijken, dan denk ik dat de verdeling ongeveer 60% low budget is en 40% high end. Dit komt ook vooral omdat ik laatst mijn collectie heb opgeruimd en ik heb toen vooral veel low budget producten weg gedaan omdat ik ze niet meer gebruikte of omdat ze niet meer goed waren.
Ik merk dat dit wel veranderd in de loop der jaren, want vroeger had ik bijna alleen maar low budgetproducten omdat mijn budget toen gewoon beperkter was. De laatste tijd komen er steeds meer high end producten bij.

2. Low budget of high end mascara?
Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik nog nooit high end mascara’s heb gebruikt *schaam*…Maar daar tegenover staat dat ik ook geen mascara’s van 4 euro heb gebruikt. Meestal gebruik ik mascara’s van het merk Maybelline, omdat ik die heel fijn vind werken en ze hebben een goede middenprijs. Vaak haal ik ze wanneer er leuke aanbiedingen zijn, zoals 2 voor de prijs van Ć©Ć©n.

3. Low budget of high end foundation?
Dit is zeker weten high end. Vaak merk ik hierin wel het verschil in kleuren, houdbaarheid, finish en ingrediƫnten. Wilt niet zeggen dat ik geen low budgetfoundations heb en gebruik, maar ik merk vaak toch dat deze minder lang mooi blijven zitten en minder goed zijn voor mijn huid door de goedkopere ingrediƫnten die vaak gebruikt worden. Aangezien foundations toch moeten zorgen voor een zo mooi mogelijke basis, kies ik hierin dus liever voor een goed, high endproduct.

4. Low budget of high end oogschaduwpalette?
Oei, dit is moeilijk…Want dit kan allebei. Ik heb zowel high end als low budget paletten en beide kunnen ontzettend goed zijn of enorm tegen vallen. Wel merk ik dat de houdbaarheid van de goede, duurdere paletten (zoals Urban Decay Naked) vaak beter zijn dan die van goedkopere merken. Maar een oogschaduwbasis helpt ook al een heleboel hierbij. En ik heb ook wel eens oogschaduwpalettes gezien van merken als Dior waarbij de pigmentatie toch echt ver onder de maat was (zeker voor de prijs van 50 euro…). Dus hiertussen kan ik echt niet kiezen en ik zeg dus lekker: allebei!

5. Welk product koop jij altijd van een low budget merk?
Er zijn een aantal dingen die ik bijnaĀ altijd low budget koop, zoals:
– Oogschaduwbasis: ik vind de oogschaduwbasis van de Hema echt super goed werken en die kost maar een paar euro.
– Oogpotlood: de oogpotloden van Essence (longlasting eyepencils) vind ik echt super fijn werken, goed gepigmenteerd, niet duur en meerdere kleuren. Prima dus.

DSC086646. En welk product van een high end merk?
En ik heb ook een aantal dingen die ik het liefst high end koop, zoals:
– Highlighters: op de Ć©Ć©n of andere manier vind ik highlighters van duurdere merken gewoon echt mooier. In de goedkopere versies kunnen soms zulke grove glitters zitten dat het gewoon niet mooi ligt.
– Foundations: Zoals ik al eerder zei, ben ik qua foundations wel echt een high end-meisje. Ik gebruik graag foundations van MAC, maar ook de Nakedfoundation van Urban Decay vind ik mooi.

7. Welk product had je altijd van een duur merk, maar heb je verruild voor een low budget variant?
Primer voor het gezicht. En ja, dat is natuurlijk allemaal de ‘schuld’ van Nikkie(tutorials). Zij begon te zwaaien met de Nivea Aftershave balm als primer en sindsdien probeer iedereen ter wereld dit product uit als gezichtsprimer. En mij bevalt het goed! Je betaalt 8,00 euro voor een flesje en je doet hier echt super lang mee, want een klein beetje is echt genoeg! Ik zou niet meer zonder kunnen.

DSC086638. Van dit product begrijp ik niet waarom er nog geen goede low budget variant is…
…dit is echt een moeilijke vraag. Want als je goed zoekt, dan is er denk ik voor ieder high endproduct wel een goede, goedkope dupe te vinden. Maar als ik dan toch moet kiezen: highlighters. De highlighters die bij de drogisterijen in Nederland te koop zijn, vind ik vaak te grof. Het schijnt dat een aantal Amerikaanse, los budgetmerken wel goede highlighters maken dus dat moet ik maar even uitchecken ;).

9. Er is geen luxe merk wat aan dit low budget product kan tippen…
Ik val wellicht in herhaling, maar ik ga dan toch voor de Nivea After shave balm als primer. De meeste primers, ook die van de duurdere merken, zitten vol siliconen en geven mijn huid zo’n super glad, plasticgevoel. Dat vind ik zo’n vervelend gevoel op mijn gezicht en dit heeft de nivea primer dus totaal niet. Deze trekt goed in de huid en laat een licht plakkerig laagje achter, maar geen glijbaan!

10. Verwen jij jezelf liever met 10 goedkope producten of met 1 duur product?
Vroeger had ik gezegd 10 goedkope producten, maar nu zeg ik 1 duur product. Ik merk dat ik steeds meer waardering vind voor de high end producten, vooral omdat ik nu ook het budget heb waarbij ik die kan kopen. Daarnaast gebruik ik veel producten ook als make-up artist en ik vind het onprofessioneel om dan met allerlei goedkope producten aan te komen wanneer mensen je betalen voor een goede look. Wil niet zeggen dat ik sommige budgetproducten niet ook gewoon gebruik, maar ik wissel het meer af. Daarnaast geeft een luxeproduct je echt een gevoel van verwennerij en dat vind ik ook gewoon heerlijk!

Zoals gezegd heb ik deze TAG dus overgenomen en voel je absoluut vrij om hem ook weer over te nemen. Of beantwoord de vragen in de reacties, dat lijkt me ook leuk om te lezen!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s