New York: Wat heb ik daadwerkelijk gedaan/gekocht?

Voordat ik naar New York ging heb ik in twee artikelen met jullie gedeeld wat ik daar wilde gaan doen (klik hier voor dat artikel) en wat ik wilde kopen op beauty gebied (klik hier voor het artikel). Nu zijn we al eventjes terug en ik heb jullie al mijn shoplog laten zien en in een artikel heb ik mijn ervaringen en tips met jullie gedeeld. Toch leek het mij nog wel leuk om mijn twee lijstjes er nog eens bij te pakken en te kijken: wat heb ik nu echt gedaan en gekocht en was het wat ik er van te voren van verwacht had? Als een soort reflecterende afsluiter van deze vakantie zullen we maar zeggen. Kijk je mee?
DSC08907
Wat stond er allemaal op mijn to-do lijstje? Ik zal alle punten nog eens noemen en per punt vertellen of we dit gedaan hebben en wat ik er van vond.

– 9/11 memorial en museum 
En deze activiteit kan ik echt iedereen aanraden! Ik was echt diep onder de indruk, zowel van het monument als van het museum. Het monument is echt mooi gebouwd, er is goed over nagedacht en heeft een mooie betekenis. Het museum is onder het monument gebouwd en hier kun je de dag bijna mee beleven, wat zowel interessant als huiveringwekkend is.

– Lopen over de High Line √
Ook dit kunnen we afvinken, want dat hebben we gedaan. Het is geen dagvullend iets, maar meer iets wat je lekker tussendoor kunt doen om bij te komen. Je zou dan je lunch kunnen eten op één van de bankjes. Of je doet het op het einde van de dag, zoals wij hebben gedaan en loopt op het gemakje tussen de hoge gebouwen door genietend van de doorkijkjes en de Hudson.
DSCN0558– Ontbijten bij Ihop √
Dit is een beetje ‘been there, done that’-dingetje want de volgende keer zou ik de Ihop overslaan. Het was ten eerste super druk bij de Ihop, waardoor we rond half 12 een half uur moesten wachten op een tafeltje. Vervolgens heb je wel een enorme waslijst aan keuzes, maar uiteindelijk viel de smaak van de pancakes me toch tegen. Ik kan zelf lekkerdere pancakes maken (ja, ik klop mijzelf op de schouder) dus dan vind ik het achteraf toch zonde om 700 calorieën te hebben weg gegeten aan pancakes die ik beter kan bereiden (en met minder calorieën ook nog)…

– Times square √
Tsja, natuurlijk hebben we dit gedaan. Dit hoort gewoon bij een bezoek aan New York. Is dit nu het mooiste wat ik van New York gezien heb? Nou nee, zeker niet. Het is vooral massa’s mensen, schreeuwerige reclameborden, straatventers die van alles proberen te verkopen en had ik al genoemd dat het druk is? Maar het hoort er wel bij. Vanuit Times Square kun je ook gelijk enkele mooie Broadway-theaters bekijken en het is vanaf hier ook maar heel kort lopen naar de wijk Hells Kitchen waar je prima kunt eten in één van de vele restaurantjes.

– Central park √
Wij hebben een fietstour door Central Park gedaan met een gids. Dit was echt super leuk, aangezien hij wat meer vertelde over de geschiedenis van het park, de bekende filmplekken en de bekende mensen die in gebouwen rondom Central Park wonen (en de bedragen die ze neergelegd hebben voor hun stulpjes, ohmy…). Het park is nog verrassend groot en bij mooi zomer weer is het al helemaal ideaal om hier een kleedje uit te werpen en even te ontspannen van alle drukte.
DSCN0525– Winkelen √
Dit heb je ook in mijn shoplog kunnen bekijken. Zoals ik daar al zeg: we hebben niet heel veel geshopt, het meeste wat ik mee terug heb genomen zijn make-upspulletjes…

– Dagje Washington X
Dit hebben we uiteindelijk niet meer gedan. Het plan was eerst met de trein heen en weer te gaan, maar dit was absurd duur in Amerika. Vervolgens hebben we naar de bus gekeken, maar die deed er 5 uur over om er te komen. En dan hadden we diezelfde dag ook weer 5 uur terug in de bus moeten zitten. Effectieve tijd in Washington: 4,5 uur. Ehm…laat maar. We pakken Washington op onze volgende Amerika-trip erbij!

– Carlo’s Bakery in Hoboken X
Ook in New Jersey zijn we niet gekomen. Dit lag zo ver van andere dingen die we wilden doen, dat we dit hebben geskipt. Wel zijn we nog even in de winkel op Times Square geweest, maar we hebben niets gekocht. Ten eerste omdat er een wachtrij stond van een uur en ten tweede omdat Carlo’s Bakery daar net een fabriek leek. Ik betaal graag voor kwaliteitsproducten, maar ik kreeg bij deze winkel heel erg een fabrieksgevoel waarvoor ik niet die bedragen wil spenderen.

– Ferry naar Staten Island X
Eén van de New Yorkers die we tegen kwamen noemde dit de onontdekte parel van de stad, omdat de ferry gratis is, je op de boot eten en drinken kunt kopen en je langs het Vrijheidsbeeld vaart. Toch hebben we deze ferry uiteindelijk niet meer genomen, aangezien we met de New York Pass al naar het Vrijheidsbeeld konden en naar Ellis Island. Dus we hebben dat gedaan en vervolgens hadden we voor deze ferry gewoonweg geen tijd meer.

–  Bovenop het Empire State Building en Top of the Rock staan √
Yes, dit hebben we gedaan. En beide op dezelfde dag. Het Empire State Building hebben we overdag gedaan en de Top of the Rock hebben we ’s avonds gedaan om zo over de lichtjes van de stad te kunnen kijken. Dit vonden we erg leuk en is zeker een aanrader! Vind je beide te duur en kies je er één? Dan zouden wij het Empire State Building doen. Vooral omdat die nog hoger is en dit maakt het toch wel erg indrukwekkend.

DSC09002Goed, dit was mijn to-do lijst. Niet verkeerd toch? Op drie dingen na hebben we toch alles gedaan. En de drie dingen die we niet gedaan hebben, waren bewuste keuzes waarvoor we andere leuke dingen hebben gedaan. Dus je hoort mij niet klagen. Zullen we dan ook nog even checken wat ik meegenomen heb van mijn beauty wishlist?

– Anastasia Beverly Hills – Glow kit √
Ja, zoals je in mijn shoplog kunt zien heb ik de glowkit in Gleam meegenomen. Ik wil hem nog wat meer testen, maar tot dusver ben ik onder de indruk. Houdt de website in de gaten voor de review!

DSC09276– Anastasia Beverly Hills – Brow definer X
Ik heb hier wel naar gekeken, maar ik was niet zo onder de indruk. Ik vond de potloodjes niet zo heel erg gepigmenteerd eigenlijk en ik werk net zo liefst met mijn Rimmel wenkbrauwpotlood. Ik kan me wel voorstellen dat hele licht blonde of roodharige meisjes wel beter uit de voeten kunnen hier, want de kleurenselectie is zeker wel ruimer. Maar ik vond dit product het niet waard om hier nu geld aan uit te geven. Een andere keer wellicht…

– Kat von D – Lock it foundation √ & concealer X
De foundation heb ik wel meegenomen, de concealer uiteindelijk niet. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik zo druk bezig was met het zoeken naar de foundation (zie de shoplog), dat de concealer me een beetje ontschoten is. Maar om eerlijk te zijn is deze foundation zo dekkend dat je bijna geen concealer meer nodig hebt…

DSC09310– Hourglass – Ambient Lightning palette X
Bekeken, maar ook laten liggen. Ik was niet zo heel erg onder de indruk hiervan. Begrijp me niet verkeerd, het is zeker een mooi product en heel erg fijn gemalen. Maar het is een product voor een glansje over je huid en ik heb snel een vette huid. Uiteindelijk besloot ik dus dat dit product voor mij niet zou werken, aangezien ik dan alleen maar extra snel vettig lijk.

– Milani – Baked blush √
Yup, Dolce pink en Luminoso verdwenen in mijn winkelmandje en tot dusver vind ik het hele mooi blushes die goed gepigmenteerd zijn en zijdezacht aanvoelen. Ook hebben beide blushes een mooie glans.

DSC09293– Make Up Forever – Aqua liner liquid eyeliner X
Hoe fijn ik deze eyeliners ook vind, ze zijn best prijzig. En sinds ik meer liquid lipsticks heb, gebruik ik die ook als eyeliners. Hierdoor heb ik al heel veel extra kleuren die ik als eyeliner kan gebruiken en daarom vond ik het niet nodig om mijn geld te spenderen aan deze eyeliners.

Zo en dit waren mijn beide lijstjes dan. Zoals je kunt zien heb ik van mijn beauty wishlist minder kunnen afstrepen, maar dit is meestal zo. Ten eerste zou je volledig blut zijn wanneer je alles koopt, maar ten tweede vind ik het sommige producten ook gewoon niet waard wanneer je ze in de winkel beter hebt bekeken.
En nu hebben we genoeg terug geblikt naar de vakantie van New York. Ik zou zeggen: op naar de volgende vakantie! Waar gaat de reis heen? Dat weten we nog niet. Ideeën en tips zijn uiteraard welkom.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s