Review: Anastasia Beverly Hills Glow Kit Gleam

Highlighters: we kunnen er echt niet meer omheen. Iedere zichzelf respecterende beautylover moet toch wel minstens één exemplaar in zijn/haar collectie hebben zitten. En het liefst natuurlijk meer dan één, want je heb poedertjes met een fijne glans, een grove glitter, een gouden glans, een rozige glans enzovoorts. De highlighter(paletten) schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond en al een tijdje was ik nieuwsgierig naar de highlighters van Anastasia Beverly Hills. Dit Amerikaanse merk is vooral bekend vanwege de wenkbrauwproducten, maar ondertussen hebben ze de lijn zeker uitgebreid: oogschaduw, contourpaletten, lipproducten en highlighterpaletten sieren de collectie. Het light contourpalette van dit merk siert al enige tijd mijn collectie en hier ben ik erg tevreden over en dus kon ik niet wachten om ook de highlighterpalettes in New York eens beter te bekijken. Kijk jij nu ook mee?DSC09277

In Amerika wordt het merk Anastasia Beverly Hills bij de Sephora verkocht. In Nederland kun je steeds meer van hun producten vinden via bijvoorbeeld Douglas, maar ook via http://www.greatbeautybar.nl kun je de producten bestellen. Waar het in Nederland begon met de wenkbrauwproducten, kun je nu zo langzamerhand ook de andere producten steeds meer vinden. Anastasia Beverly Hills noemt hun highlighterpaletten ‘Glowkit’ en er zijn twee versies, namelijk Gleam en Glow. Gleam is een palette met een meer roze ondertoon in de highlighters, Glow heeft gouden glansjes.
In Nederland zijn de paletten te koop voor €49,95 per stuk, in Amerika betaal je 40 dollar per stuk. Dit is met de huidige koers ongeveer 36 euro. Dat is ook één van de redenen waarom ik dit palette daar wilde kopen, want het scheelt toch een leuke duit. En daarnaast wilde ik het product eerst van dichterbij bekijken.
DSC09273Het palette is verpakt in een stevige kartonnen doos. Ondanks dat de verpakking stevig is, vind ik kartonnen verpakkingen toch altijd een beetje goedkoop aandoen. Voor een luxeproduct zoals deze vind ik dit totaal niet passen en beetje afbreuk doen aan de luxe-ervaring. Daarnaast gaat dit eerder stuk tijdens het reizen, wat het ook jammer maakt.
In het doosje zitten vervolgens vier highlighters. Iedere highlighter weegt 7,4 gram, wat op zich een nette hoeveelheid is. Ter vergelijking: in een Mineralize Skin Finish van MAC zit 10 gram product en daar betaal je €29,50 voor. De prijs/gewichtverhouding is dus prima.

DSC09279De vier highlighters hebben allemaal een naam, namelijk Hard candy, Mimosa, Starburst en Crushed pearl. Wat verder handig is aan dit palette is dat je de highlighters eruit kunt halen. Dit is bijvoorbeeld handig voor make-up artists, want die kunnen de highlighters hierdoor in een ruimtebesparend Z-palette doen. Ook is het handig, aangezien je zo niet altijd alle highlighters mee hoeft te nemen maar kunt kiezen. En als laatste is dit makkelijk, omdat iedere highlighter ook los te bestellen is (nog niet in Nederland) waardoor je het palette kunt bijvullen wanneer er een product op is.

DSC09285Hierboven heb ik swatches gemaakt van alle highlighters. Dit is één veeg per highlighters, zonder basis eronder. Zoals je ziet zijn de poeders goed gepigmenteerd en komt er genoeg kleur en glans vanaf. Je ziet van links naar rechts: Hard candy, Mimosa, Starburst en Crushed pearl. Niet iedere kleur is geschikt voor iedere huidskleur, want ik zou Mimosa niet als highlighter kunnen gebruiken. Ik zou deze kleur bijvoorbeeld wel als oogschaduw kunnen gebruiken, wat natuurlijk ook gewoon kan aangezien dit ook gewoon poeders zijn. Het is dus vooral een palette die geschikt is voor make-up artists of iets dergelijks, want wanneer je dit alleen voor jezelf gebruikt en je kunt niet alle highlighters gebruiken dan is het natuurlijk wel zonde van je geld. Maar ik ben onder de indruk van de pigmentatie. Ook voelen de poeders heel fijn aan en zit er een mooie glans in zonder grove glitters de bevatten.

DSC09355DSC09361Natuurlijk heb ik de highlighters ook al gebruikt. Op de foto’s hierboven draag ik Crushed pearl op mijn cupidoboog, onder mijn wenkbrauwen en op mijn jukbeenderen. Het is alleen super lastig om highlighters goed vast te leggen. Maar ik kan je vertellen dat je echt wel verschil ziet. Je kunt de highlighters ook mooi opbouwen: lichtjes voor een subtiele glans of heftig voor een hardcore glow. Aangezien ze zo gepigmenteerd zijn, raad ik wel aan om een lichte hand te gebruiken want je gebruikt al snel te veel.

Nog even mijn voor- en nadelen op een rijtje:
Voordelen:
– Het product geeft een fijne glans die goed op te bouwen is.
– De poeders zijn goed gepigmenteerd, waardoor je niet veel hoeft te gebruiken.
– Het palette heeft een goede prijs/gewichtverhouding.
– De producten zijn uitneembaar en magnetisch, wat ze handig maakt voor make-up artists in hun kit.
– Je kunt dit product tegenwoordig makkelijk bestellen via Nederlandse webshops.

Nadelen:
– De verpakking vind ik niet passen bij dit luxeproduct.
– Niet iedereen kan alle highlighters gebruiken, waardoor het niet voor iedereen voordelig zal zijn dit palette aan te schaffen.
– In Nederland betaal je best wel veel meer dan in Amerika voor dit product.
– Je kunt de losse poeders nog niet bestellen.

Maar wat is nu mijn oordeel? Al met al ben ik erg tevreden over dit palette. Het zijn hele mooie, fijne poeders die echt een goede glans afgeven zonder grove glitters te bevatten. Ik ben dus zeker tevreden, maar ik kan met voorstellen dat dit palette niet voor iedereen handig zal zijn. Ik twijfel dan ook nog over het aanschaffen van de andere versie…Wat zou jij doen?

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s