Herinneringen TAG

Ik zat zo is om mij heen te kijken in mijn huis en ineens realiseerde ik me dat ik omringt was door herinneringen. Overal waar ik keek stond, lag, hing wel iets waar een herinnering aan vast zit. De één is wat specialer als de ander, sommige heb ik expres neergezet voor de herinnering (denk aan foto’s) en bij andere dingen is het er gewoon ingeslopen.
En terwijl ik om mee heen aan het kijken was, ging er een lampje branden…Want waarom zou ik er geen artikel over schrijven: een soort herinneringen-TAG of iets dergelijks.

Ik heb daarna nog wel even gepuzzeld over de manier waarop ik dit artikel zou gaan maken. Maar uiteindelijk heb ik besloten om zeven categorieën te maken en bij iedere categorie iets tastbaars te kiezen wat bij een leuke herinnering hoort. En vandaag deel ik deze categorieën en mijn bijbehorende herinneringen. En voel je vrij om deze TAG ook over te nemen voor je eigen website als je hem leuk vindt!

1. Sieraden
DSC08680

Als ik mijn sieraden bekijk dan heb ik er veel met een herinnering. Ik vond het daarom ook heel moeilijk om in deze categorie maar één item te kiezen en daarom heb ik dat gewoon lekker niet gedaan.
Op de foto zie je allereerst mijn verlovings- en trouwring die uiteraard heel speciaal voor mij zijn. Onze trouwringen hebben we laten ontwerpen en is dus helemaal naar onze smaak gemaakt. De herinnering die hieraan vastzit spreekt voor zich denk ik, onze trouwdag, wat echt een hele speciale en mooie dag was die we hebben mogen vieren met onze familie en vrienden.
Daarbij ligt een kettinkje. Deze hanger heb ik van mijn opa en oma gehad toen ik 10 werd, de datum staat op de achterkant gegraveerd. Op de voorkant staat mijn naam gegraveerd en is er een heel klein diamantje. Ik draag dit kettinkje nog steeds heel graag en dat vind ik na zestien jaar eigenlijk wel heel bijzonder.

2. Foto’s
DSC08672

 

 

 

 

Een logische categorie voor herinneringen zijn foto’s, want aan foto’s zitten altijd herinneringen vast. Ik heb in deze categorie voor een foto gekozen die ik iedere dag zie, namelijk deze trouwfoto die we op aluminium hebben laten afdrukken en die boven ons bed hangt. Op de achtergrond zie je de boulevard, waar mijn man en ik onze eerste date hadden en waar we ook het ja-woord hebben gegeven 🙂

3. Mijlpalen
DSC08677

In je leven heb je standaard een aantal mijlpalen die iedereen heeft: je eerste fiets, je eerste keer naar school, enzovoorts. Dit jurkje hoort bij mij bij de mijlpaal ‘HBO-diploma halen’, want dit jurkje had ik aan naar mijn diploma-uitreiking van de PABO. Ondertussen is dat alweer zes jaar geleden, maar het jurkje kan ik maar moeilijk weg doen (terwijl het ondertussen iets te groot is). Het is voor mij een symbool van de start van het volwassen leven, de start van mijn werkcarrière.

4. Familie
DSC08667

Noem me een sentimentele muts, maar iedere laatste kaart dit ik gekregen heb van mijn oma’s bewaar ik. Iedere keer realiseer ik me namelijk dat het bijzonder is dat ze weer een jaar mijn verjaardag hebben mogen vieren en er bij waren. Familie vind ik heel belangrijk en daarom bewaar ik die kaartjes graag. Het is gewoon een gevoel. Ze staan bij mij in mijn boekenkast en iedere keer als ik ze zie denk ik even aan mijn oma’s en dat ik blij ben dat ik ze nog heb.

5. Vrienden
DSC08671

Naast familie zijn goede vrienden ook heel belangrijk! Ik heb niet een heel leger aan vrienden, eigenlijk zelfs maar een paar. Maar degene die ik heb, daar heb ik vriendschap en steun aan en dat vind ik heel bijzonder. Dit beeldje staat bij ons op de kast, omdat we het hebben gekregen van een vriendin van ons. Het was om ons te feliciteren met ons voorgenomen huwelijk, gewoon zomaar dus. En dat vind ik zo bijzonder aan vriendschap. Het zit hem soms in de kleine dingen en gebaren, maar die laten soms wel hele belangrijke dingen zien.

6. Vakantie
DSC08669

Dat Chrisjan en ik van reizen houden, dat is geen geheim. En van de meeste reizen nemen we ook wel wat mee terug naar huis als souvenir. Bij deze categorie heb ik dan ook lang getwijfeld tussen iets uit Australië (mijn meest bijzondere reis ooit), maar uiteindelijk ben ik toch voor deze tekening van Dombo gegaan. Waarom? Omdat Chrisjan en ik deze meegenomen hebben uit Disney (allebei zijn we grote fan!). Dit was onze eerste, echte vakantie met z’n tweeën: een weekje Parijs. Hiervoor waren we wel met mijn ouders meegeweest, maar dit was voor het eerst met z’n tweeën. Ook een hele mijlpaal!

7. Kleine dingen

DSC08674

Zoals ik al zei: sommige herinneringen zitten in hele kleine dingen. Ik heb het bovenstaande plaatje op een plankje boven mijn bureau staan. Links is een plaatje van de film ‘Breakfast at Tiffany’s’ en daar zit een kleine, maar fijne herinnering in. Het was een zomeravond en we hadden niets op de planning staan. Spontaan bedacht Chrisjan dat het wel leuk zou zijn om met mijn broer, moeder en wij naar de nachtmarkt in Middelburg te gaan. En dat hebben we gedaan. Het was heel gezellig: struinend langs de kraampjes, lekker weer, een ijsje in onze hand. En daar heb ik dit plaatje toen gekocht. Ik weet zelfs dat mijn moeder ook een plaatje met een tekst heeft gekocht voor mijn vader die we heel toepasselijk vonden en waar we erg om gelachen hebben. De kleine dingen doen het hem in het leven!

En dat waren ze dan…Mijn zeven categorieën met de bijbehorende herinneringen erbij. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en op die manier een kijkje in mijn leven te krijgen. Nogmaals: voel je vrij om de TAG over te nemen!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s