Review Milani baked blush

In de shoplog van Amerika heb je kunnen zien dat ik daar ook langs de drugstore ben geweest. Wij zouden zo’n winkel een drogisterij noemen. Hier verkopen ze ook merken die bij ons niet zo makkelijk te krijgen zijn, waaronder het merk Milani. Een product wat erg populair is van dit merk zijn de ‘Baked blushes’ en dus heb ik er twee meegenomen om aan jullie te laten zien en te laten weten wat ik ervan vind.
Bestand 23-05-16 21 18 37

Een aantal van de producten van Milani zijn tegenwoordig redelijk makkelijk via internet te bestellen, bijvoorbeeld via http://www.boozyshop.nl. Maar in een winkel de producten bekijken en uittesten, dat zit er nog niet in. In Nederland variëren de prijzen per webshop, maar bij Boozyshop betaal je €10,99 per blush. In Amerika zijn deze wel goedkoper om aan te schaffen, aangezien ik ze daar voor (omgerekend) 8 euro heb gekocht. Maar om nu even heen en weer te vliegen voor dit prijsverschil is ook een beetje overdreven 😉
Milani is een merk met diverse producten. Ook hebben ze verschillende type blushes. Het gaat in deze review om de ‘baked’-variant, een gebakken versie dus. De blush is er in diverse kleuren en er zit 3,5 gram product in een blush. Op zich is dit een prima prijs-kwaliteitverhouding, maar er zijn zeker goedkopere opties. Ter vergelijking: voor een blush van MAC betaal je €22,50, maar daar zit 6 gram in. In verhouding is de Milani blush dus iets goedkoper, maar het scheelt niet veel.
Maar laten wel wezen: ik heb ook liever een beetje keuze in mijn blushes dus koop ik liever twee mooie blushes met minder inhoud dan maar één met veel inhoud…
Bestand 23-05-16 21 18 52De baked blushes van Milani komt in een goudkleurige plastic verpakking. De verpakking voelt stevig aan, maar lijkt toch een beetje wankel in elkaar te zitten wanneer je hem opent. Je kunt door de deksel van de blush heen kijken, wat handig is omdat je zo gelijk ziet welke kleur erin zit. De verpakking heeft een dubbele bodem, waaronder een kwastje (werkt niet lekker) en een spiegeltje zit.
Ik heb twee versies van deze blush gekocht, namelijk: 01 Dolce pink (oudroze met gouden glinster) en 05 Luminoso (perzikkleur).
Bestand 23-05-16 21 19 05Milani belooft dat de blushes zijdezacht aanvoelen en goed gepigmenteerd zijn. Mooie beloftes en iets waar iedereen toch naar op zoek is bij blush? Maar maken ze dit ook waar? Op naar de swatches:
Bestand 23-05-16 21 19 29Op mijn arm zie je links Dolce pink en rechts Luminoso. Dit is één veeg zonder basis, dus zoals je kunt zien zijn de blushes zeker goed gepigmenteerd! Ook voelen ze zacht aan. De gouden glans bij Dolce pink is goed zichtbaar en er zitten ook glitters in de blush, die het geheel iets grover maken. Luminoso is zachter qua textuur, wat ik persoonlijk fijner vind in een blush. Maar de swatches beloven veel goeds! Op naar de look:
Bestand 23-05-16 21 19 40Op de foto hierboven draag ik Dolce pink, de roze blush met gouden glans. De gouden glans is vooral in het echt wel aanwezig, maar die zorgt vooral voor een mooie gloed. Zoals je kunt zien is de blush goed gepigmenteerd, je brengt snel te veel aan dus weer voorzichtig bij het aanbrengen. Door de dag heen blijft de blush ook goed op zijn plek zitten. Het enige wat ik aan deze blush iets minder vind zijn de glitters die deze blush heeft. Luminoso heeft die niet en die geeft een mooie en gezonde glans, wat ik mooier vind. Maar al met al ben ik zeker tevreden over deze blushes en ik kan ze dan ook zeker aanraden!

Nog even de voor- en nadelen op een rijtje:
Voordelen:
– Ruime kleurkeuze.
– Makkelijk te bestellen via webshops.
– Goede pigmentatie.
– De blushes geven een gezonde glans.
– Kleur is zoals die ook in de verpakking is.
– Blijft goed zitten.
Nadelen:
– Bulkerige verpakking met onnodige toevoegingen.
– Niet super goedkoop voor een blush van een drogisterij-merk.
– Sommige blushes bevatten grovere glitters.
– Kleuren via internet bestellen is altijd moeilijk, vanwege vervorming door beeldschermen enzovoorts.

Als je het mij vraagt: ik zou Luminoso zeker nogmaals bestellen. Maar voor de roze kleur zou ik op zoek gaan naar een variant zonder glitters, maar tussen de ruime kleurkeuze moet dit vast zitten!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s