Fototutorial dagelijkse make-up look

Op mijn website heb ik al vaker fototutorials geplaatst, maar toen ik ging kijken, bleken dit allemaal nail-art tutorials te zijn. Maar waarom zou ik niet een stap-voor-stap fototutorial kunnen maken van een make-up look? En dus heb ik dat gedaan. Hieronder laat ik je stap voor stap deze makkelijke dagelijkse make-up look zien. Kijk je mee?

Bestand 24-05-16 19 56 28

Ik maak deze make-uplook zeker één keer in de week, vooral op vroege ochtenden waarin ik weinig inspiratie heb. Het is een simpele look, die toch verzorgd staat en waar je niet snel iets fout mee kunt doen. Daarom is dit een goede look om op terug te vallen. Daarnaast kun je de look met meerdere kleuren uitvoeren, want je kunt ook een blauw/groen/paars oogpotlood kunnen gebruiken.
Wat heb je voor deze look dan nodig?
– Een oogpotlood.
– Een oogschaduwkleur in dezelfde kleur, maar een lichtere tint heeft.
– Mascara.
– Highlighter.
– Eventueel wenkbrauwproducten.
– Producten voor de rest van je gezicht (bij mij is dit doordeweeks vaak concealer, blush, eventueel contourpoeder en highlighter en lippenstift).

Stap 1: Verzorgen
Bestand 24-05-16 19 57 10Nu je net fris uit je bed komt, is het noodzakelijk om je huid allereerst te verzorgen. Op die manier zorg je voor een goede basis voor de make-up. Dus smeren maar met die crème(s)! Ikzelf gebruik altijd een oogcrème, een dagcrème, SPF en lippenbalsem.

Stap 2: De basis egaliseren en wenkbrauwen invullen
Bestand 24-05-16 19 57 23Dit ziet er altijd een beetje gek, maar ik ga allereerst mijn basis egaliseren en de roodheid uit mijn gezicht halen door een concealer te gebruiken onder mijn ogen en bij de ‘rode zone’ van mijn gezicht. Dit houd in dat ik me vooral focus op de T-zone. Vervolgens teken ik ook mijn wenkbrauwen bij, anders zijn die niet-bestaand in mijn gezicht…Helaas.

Stap 3: Lijntjes zetten met oogpotlood
Bestand 24-05-16 19 57 38Met een donker oogpotlood, ik gebruik hier een bruine tint, zet ik een lijntje langs mijn bovenste en onderste wimpers. Zoals je ziet doe ik dit niet helemaal rondom.

Stap 4: Oogschaduw toevoegen
Bestand 24-05-16 19 57 50Breng vervolgens een lichtere tint oogschaduw aan tot in de arcadeboog. Je gaat met de oogschaduw gewoon over het lijntje heen. Dit vervaagt het lijntje iets, maakt het minder hard. Maar er is nog steeds subtiel kleurverschil zichtbaar.

Stap 5: De onderste wimperrand uitvagen
Bestand 24-05-16 19 58 50De oogschaduw die je boven hebt toegevoegd, gebruik je onder het oog ook om het potloodlijntje uit te vagen. Dit kun je het beste met een kleine penseelkwast doen.

Stap 6: Mascara en highlighter toevoegen
Bestand 24-05-16 19 59 01Net als met alle ooglooks komt ook deze look beter tot zijn recht met mascara op, dus dat is de volgende stap. En als je dat wilt kun je nog een highlighter toevoegen in je binnenste ooghoek en onder je arcadeboog. Ik doe dit vaak wel, omdat het een frisse blik geeft.

Stap 7: De rest van je gezicht afmaken
Bestand 24-05-16 19 59 25En vervolgens breng ik wat kleur aan op de rest van mijn gezicht. Ben ik in een hele makkelijke bui? Dan is het alleen blush en een lipkleurtje en klaar! Heb ik iets meer tijd/zin? Dan voeg ik eventueel contour en highlighter toe. Even een fixeerspray erover en je bent klaar om te gaan!

Ik hoop dat je hebt kunnen zien dat make-up helemaal niet zo moeilijk hoeft te wezen en dat je ’s ochtends ook kunt kiezen voor snelle en makkelijke looks. Ik zou het tof vinden als je het eens uitprobeert en me laat weten wat je ervan vond!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s