Waarom thuis komen fijn is…

De tijd van vakantie vieren is weer (bijna) aangebroken voor de meeste mensen. En volgens onderzoek vieren veel mensen vakantie in het buitenland. populaire bestemmingen dit jaar? Portugal, Spanje en Italië. Mensen durven niet goed verder vanwege aanslagen/vluchtelingenstromen enzovoorts…Er is ook een toenemende groep mensen die kiest voor vakantie in eigen land. Ertussenuit gaan heeft iets fijns: even alles de boel laten, andere dingen zien en genieten! Maar thuiskomen daarna is net zo fijn! Waarom? Hier een aantal redenen op een rijtje:

home-where-i-can-look-ugly-and-enjoy-it

1. Meer ruimte
Laten we wel wezen: de meeste mensen gaan op vakantie naar een appartement/in een caravan/in een tent en die zijn vaak kleiner qua ruimte als je woning. Dat is helemaal niet erg voor even, maar wat fijn is het dat je thuis dan weer wat meer ruimte om je heen hebt en ook wel eens even alleen bent!

2. Je eigen spullen om je heen
De strijd voor de vakantie: spullen inpakken, want wat neem je mee en wat niet…En dan op vakantie zijn en erachter komen dat die ene paar schoenen toch nog thuis staan. Dat probleem heb je niet meer wanneer je thuis bent, want dan heb je alles gewoon weer lekker bij de hand 🙂

DSC093313. Weer ‘normaal’ eten
Ik houd enorm van eten, begrijp me niet verkeerd. En als ik op vakantie ben neem ik echt wel eens een ijsje/wijntje/borrelhapje extra. Maar steeds uiteten of campingkoken gaat op den duur ook vervelen. Wanneer ik thuis kom, vind ik het altijd weer heerlijk om gezonde boodschappen in huis te halen en zelf gezonde maaltijden te maken.

4. Huisdieren
Als we op vakantie gaan blijven onze katten altijd bij ons thuis. Er is altijd iemand die voor hen komt zorgen, maar ik vind het toch altijd weer fijn om thuis te komen en weer te kunnen knuffelen met mijn katjes. Vaak zijn ze ook echt blij om ons weer te zien, dus dat maakt het extra leuk.

5. Gewone ‘Hollandse’ dingen
Zoals ik bij punt 3 ook al zei: ik houd van eten. En ik lust ook heel veel en op vakantie probeer ik dan ook zeker van alles uit wat ik niet ken. Maar als ik dan weer thuis ben, vind ik het wel fijn om weer ‘gewone’ Nederlandse kaas te eten, of een bruine boterham…

6. Nagenieten
Eén van de leuke dingen na een vakantie is dat veel mensen vragen hoe je vakantie was en je dus nog een aantal keren kunt vertellen welke leuke dingen je allemaal hebt gedaan en waar je zo van hebt genoten. Op die manier herbeleef je de vakantie nog een aantal keer. En wanneer je uitverteld bent aan iedereen, dan kun je altijd de foto’s nog gaan uitzoeken en inplakken.

7. In je eigen bed slapen
Niets ligt zo lekker dan je eigen bed. En je weet niet dat je dit zo gemist hebt, totdat je er voor de eerste keer na de vakantie weer in ligt. Heerlijk!

8. Je sport weer kunnen doen
Ik ben meestal niet van de luiervakanties, maar echt sporten doe ik ook niet. Vaak gaan we wel dingen doen, zoals een stad bekijken (slenteren), een kanotocht doen of mountainbiken. Maar sporten zoals thuis, gericht trainen, dat doe ik op vakantie niet. En dat is best wel eens even lekker, maar als ik thuis kom wil ik toch ook vaak snel weer lekker gericht aan de slag met mijn trainingen.

9. Dankbaar
Wanneer ik terug ben van vakantie en ik heb weer eens rond mij heen gekeken, dan besef ik altijd hoe goed wij het eigenlijk hebben met ons huis, onze spullen, de luxe om op vakantie te kunnen en leuke dingen te doen.
6599655Heb jij nog een reden waarom je thuis komen fijn vindt? Laat het achter bij de reacties hieronder!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s