Review: KatvonD Lock it foundation

Kat von D, wellicht ken je haar van de tatoeageprogramma’s van televisie, zoals ‘Miami Ink’. In de tattoowereld is Kat een bekend persoon, vanwege de mooie tatoeages die ze zet en de show waarin ze haar volgen tijdens het opzetten van een shop in Los Angeles. Maar naast tattoo-girl is Kat ook een enorme make-upfan. Daarom heeft ze ook haar eigen make-upmerk opgericht, namelijk: KatvonD. Haar doel met make-up: goed gepigmenteerde en hoogwaardige producten op de markt brengen die lang blijven zitten. Mooie beloftes en dus nam ik vanuit Amerika de Lock-it foundation mee, na het lezen van goede verhalen. Als je mijn shoplog hebt gezien, weet je dat het nog een hele klus was om mijn tint te vinden (lees: o-ve-ral uitverkocht!). Maar vanwege het doorzettingsvermogen van mijn man (!!) heb ik hem toch nog gevonden 🙂Bestand 26-05-16 14 06 01

KatvonD is een merk wat nog nergens in Nederland te koop is. In Amerika kun je het bij de Sephora kopen en je kunt het ook via de webshop bestellen. Dan moet je er wel rekening mee houden dat er nog invoerkosten bij komen. Het merk heeft al diverse producten, zoals: oogschaduw, liquid lipsticks, eyeliners, foundations en concealers. Een breed en redelijk compleet assortiment dus, waar ik de Lock-it foundation van heb meegenomen.
De Lock-it foundation is een dekkende foundation voor de vette huid. Hij kost 35 dollar, wat omgerekend €31,50 euro is (zonder verzend- en invoerkosten). Geen hele goedkope foundation dus, maar ook zeker niet de duurste. De foundation is verpakt in een stevige, plastic pompflacon. De verpakking is redelijk groot, maar een pompflacon werkt wel heel erg hygiënisch. En dit is wat de foundation allemaal beloofd:
Bestand 26-05-16 14 06 13Ziet er niet verkeerd uit toch? Tijd om het te testen.
Bestand 26-05-16 14 06 26Allereerst op mijn hand. Dit is één pompje van de foundation. Zoals je ziet is de kleur goed licht, wat fijn is voor de lichte meiden onder ons.

Bestand 26-05-16 14 06 36Vervolgens begon ik het uit te smeren en al snel bleek dat ik veel te veel foundation op mijn hand had! Ik heb er dus een beetje vanaf gehaald en na veel smeren is dit het resultaat. Wat me meteen opvalt is dat de foundation wat dikker is dan ik gewend ben. Wellicht dat dit komt doordat er zoveel pigment in zit, dit maakt de foundation stroever. Maar de dekking is echt heel erg goed! Op naar het gezicht.

Bestand 26-05-16 14 05 03Hier op de foto zie je eerst mijn gezicht zonder foundation. Zoals je ziet ben ik vrij rood in mijn gezicht, wat ik wil egaliseren. Daarnaast ben ik vrij bleekjes dus de foundation moet hier wel goed bij passen.
Op de tweede foto zie je mijn gezicht met alleen foundation. Ik heb hier expres geen concealer gebruikt zodat we goed het effect van de foundation kunnen zien. En wow! Ik ben echt onder de indruk van de dekking. Persoonlijk houd ik heel erg van dekkende foundations en deze vind ik erg mooi. Hij is dekkend, maar zonder meteen heel cake-achtig te zijn. Het is alleen wel verstandig om met een klein beetje te beginnen, want het cake-effect ligt al wel snel op de loer wanneer je te veel gebruikt!
Verder is het fijn dat er een tint is die licht genoeg is voor mij en een roze ondertoon bevat. Ik ben vrij bleek en de meeste merken maken geen foundations die licht genoeg zijn. En goed nieuws voor de echte bleekscheten: er is zelfs nog één tint lichter!! Hoera 🙂
Op de derde foto draag ik ook de rest van mijn gezichtsmake-up. Dat maakt het geheel wel af en geeft me weer een beetje leven in mijn gezicht terug haha.

Al met al heb ik deze foundation nu meerdere keren gedragen (ik draag niet dagelijks foundation, maar één a twee keer in de week). Tot nu toe ben ik echt heel erg tevreden over deze foundation. De foundation dekt goed en blijft lang zitten. Ook moet ik maar een klein beetje bijpoederen door de dag heen en dan is het weer in orde. Maar geurvrij vind ik de foundation zeker niet, hij ruikt eigenlijk een beetje chemisch en dit is wel vervelend. De geur blijft namelijk de hele tijd een klein beetje hangen. En voor meiden met een droge huid: blijf ver weg van deze foundation. Dit is echt niet geschikt voor een droge huid, omdat het alle schilfertjes en lijntjes zal benadrukken. Voor de vette huid (zoals bij mij) is dit dus wel een goede match.
Mijn conclusie: ik ben echt heel erg blij dat ik deze foundation nog heb kunnen vinden in Amerika en mee heb genomen. De foundation past voor mij goed bij mijn huidconditie en tint. Daarnaast vind ik de dekking dik in orde en de foundation is ook erg zuinig in gebruik. Een nadeel vind ik de geur die de foundation heeft, dit is toch een beetje chemisch. Perfect is de foundation dus zeker niet.

Nog even de voor- en nadelen op een rijtje:
Voordelen:
– Goede dekking.
– Zuinig in gebruik.
– Is goed opgewassen tegen een vette huid, blijft lang zitten.
– Is ook in hele lichte kleuren verkrijgbaar.
– Zit in een stevige en hygiënische verpakking.
Nadelen:
– Moeilijk te verkrijgen in Nederland, dus testen vooraf is niet mogelijk.
– Door de verzend- en invoerkosten wordt dit een vrij dure foundation.
– Grote verpakking.
– Niet geschikt voor de lichte huid.
– Je pakt snel te veel, wees dus voorzichtig!
– Chemische geur die lang blijft hangen.

De heilige graal heb ik op foundationgebied helaas nog steeds niet gevonden. Als deze foundation die chemische geur niet had, dan kwam hij verdomd dicht in de buurt maar helaas…de zoektocht naar dé perfecte foundation gaat dus door, maar in de tussentijd gebruik ik vol liefde deze van KatvonD 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s