Tien redenen waarom zomer fijn is

Steeds meer laat het zonnetje zich zien. En dat is maar goed ook! Ik hoop echt dat we een mooie zomer tegemoet gaan met veel zon, warme(re) temperaturen en leuke dingen. Maar waarom kijk ik daar nu zo naar uit? Soms is het wel eens goed om stil te staan bij de fijne dingen in het leven, kleine dingetjes waar je vaak zo aan voorbij gaat in het drukke leven. En daarom maak ik nu eens een lijstje van tien redenen waarom ik de zomer zo fijn vind. Gewoon, omdat ik me daar even een beetje gelukkiger van voel!3e970496e46a26c0fb6c0657401de8db


1. Vrolijkheid
Het is wetenschappelijk bewezen: van zon wordt je vrolijk. Dit komt omdat in zonlicht vitamine D zit en hierdoor voel je je beter. Ook zorgen die zonnestralen voor het losmaken van endorfine in je lijf, ook wel het gelukshormoon genoemd. Dus zonnestralen maken letterlijk happy 🙂

2. De temperatuur
Ik ben echt een enorme koukleum en vind het eigenlijk boven de 22 graden pas lekker worden. Daarom vind ik de zomerse temperaturen vaak erg fijn, vooral wanneer je op vakantie bent. Als zomerse bestemming gaan we dit jaar dan ook echt meer de zon opzoeken, aangezien we die vorig jaar in Schotland weinig gezien hebben…

3. De kleding
’s Ochtends op het gemakje opstaan, je kast open doen en een luchtig jurkje eruit kunnen trekken en klaar! Je loopt zo op je slippertjes naar buiten, zonder je eerst in twintig lagen te moeten steken. Het scheelt tijd, zit lekker, voelt vrijer: win-win-win!

4. In de tuin eten
Of het nu in de voorzichtige ochtendzon je ontbijtje opeten is, of ’s avonds lekker de barbecue aanzetten om een visje te garen: in de tuin eten is fijn! Door in de tuin te eten vind ik altijd dat het eetmoment nog rustiger wordt. Je kijkt meer om je heen, naar de natuur en daar word ik kalmer van.

5. Meer buitenactiviteiten kunnen ondernemen
Ik ben op zich geen lui persoon en sport graag. Maar buitenactiviteiten in de winter…hmpf, dat zie je me niet zo snel doen. Ik heb een loeiende hekel aan harde tegenwind op de fiets (en die heb je in Zeeland altijd…). Maar in de zomer veranderd die wind vaak in een zacht briesje en dan vind ik het juist heerlijk! Ook andere activiteiten, zoals wandelen en klimparcoursen zijn vele malen fijner in het zonnetje!

zomerfruit6. Zomerfruit
In de zomer heb ik altijd het idee dat ik meer keuze heb in fruit: verse aardbeien, nectarines en perziken vullen de fruitschappen dan weer en ik ben dol op dit zomerfruit! En met het warme weer vind ik een frisse fruitsalade ook nog eens heel fijn eten!

7. Meer tijd voor leuke dingen
Vaak doen de meeste mensen toch wat stapjes terug wanneer het zomer is. Vooral op hele warme dagen gaan de dingen in een lagere versnelling. We lijken meer tijd vrij te maken om te relaxen en leuke dingen te doen. En nog een bonus: als docent heb ik zomervakantie, wat voor mij vijf hele weken vrij betekent! Hoera aan het onderwijs!

8. Makkelijker opstaan
Wanneer het buiten licht is als je op moet staan, is het makkelijker om op te staan. Wanneer het buiten nog donker is, heb ik namelijk altijd de neiging om nog even om te draaien en moet ik mezelf echt uit bed slepen soms. Door het licht ’s ochtends lijk ik juist met meer energie op te staan en dat is wel zo fijn: een goed begin van de dag is het halve werk.

9.Terrasjes pakken
Ik ben zelf niet zo’n strandganger, dus vandaar dat je die reden dan ook niet in mijn lijstje voorbij ziet komen. Maar wat ik wel heel fijn vind, is om op zwoele zomeravonden een rondje te gaan wandelen en vervolgens neer te strijken op een terrasje met een lekker drankje en goed gezelschap.

10. De geur van zonnebrandcrème
Wellicht denk je ‘Huh?’ bij deze laatste, maar ik vind de geur van zonnebrandcrème heerlijk. Het geeft me een echt zomers gevoel om me in te smeren. Daarnaast heb ik een vrije droge huid in de winter, maar door de zomerse stralen en de (meestal) vette zonnebrandcrème heb ik hier minder last van. En ik ben niet de enige hoor, wist je dat er zelfs parfums bestaan met de geur van zonnebrandcrème?

192856-Summer-quotes-sayings-summeOm welke reden houdt jij van de zomer? Laat het me weten in de reacties!
Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s