Huidverzorging: feit of fabel?

Huidverzorging is iets wat iedere dag terug komt. Het is zo belangrijk om je huid goed te verzorgen, dat wordt ons in ieder geval wel verteld. Maar waarom is dit nu belangrijk dan? En is alles wat je hoort ook echt waar…Wat is feit en wat is fabel? In het onderstaande artikel geef ik je een aantal beweringen over huidverzorging en vertel ik je of het feit of fabel is.

Bron

1. Gezwollen kringen onder de ogen verminderen door kou
Feit. Wanneer je ‘puffy eyes’ hebt, oftewel gezwollen ogen door bijvoorbeeld te weinig slaap, dan kan de zwelling verminderen door er een koude lepel tegenaan te houden. Het werkt net zoals het koelen na een verstuiking of iets dergelijks, de koud zorgt ervoor dat de zwelling afneemt. Verdwijnen zal het echter niet meteen, hiervoor is goede nachtrust toch echt nodig!

2. Alleen water drinken is genoeg om je huid te hydrateren.
Fabel. Je huid moet zowel van binnen- als buitenaf gehydrateerd worden. Wanneer jij dus alleen veel water drinkt, zal het niet genoeg zijn om een droge huid tegen te gaan. Hiervoor moet je toch echt ook van buitenaf iets doen, zoals het smeren van een hydraterende crème.

3. Foundation is slecht voor je huid
Fabel. Zeker tegenwoordig zijn er veel foundations die juist verzorgende bestandsdelen hebben. Als je een foundation zoekt die goed past bij jouw huid, dan is dit niet slecht voor je huid. Maar heb je bijvoorbeeld een hele vette huid en gebruik je een foundation voor de droge huid, dan smeer je extra vet op je huid. Natuurlijk zal je huid daar dan niet goed op reageren. Maar wanneer je het afstemt op jouw huid, is foundation dus geen probleem.

Bron

4. Douchen veroorzaakt een droge huid
Feit. Vaak douchen we met een lekker product, maar al die zeep stript je huid van de nodige vetten en oliën. De één heeft hier sneller last van dan de ander, maar veel douchen is niet goed voor je huid. Vooral wanneer je zwaar geparfumeerde douchegels gebruikt, zal je dit wel merken en moet je na het douchen je huid weer goed verzorgen door die in te smeren.

5. Begin vroeg met smeren tegen huidveroudering
Feit. Wanneer je de huid goed verzorgt kun je huidveroudering tegenhouden. Wanneer je rimpels hebt, is het namelijk al te laat. Een rimpel kun je namelijk niet meer wegsmeren. Maar wanneer je zorgt voor een goede huisverzorging vanaf je puberteit, dan kun je wel een heleboel schade en rimpels op de langere termijn voorkomen.

6. Van lachen krijg je rimpels
Feit. Niet alleen lachen doet dit, maar bijvoorbeeld ook fronsen of het knijpen met je ogen tegen de zon. Doe je dit vak dan worden de lijnen die je dan ziet een soort slijtageplekken die snel geneigd zijn tot het vormen van rimpels. Dit hoort erbij en zolang het lachrimpels zijn is het niet erg. Dat betekent dat je een leuk leven hebt :).

7. Je bent wat je eet
Feit. De conditie van je huid heeft zeker te maken met wat je eet. Je huid is je grootste orgaan wat je hebt en vernieuwd zichzelf ook. Hiervoor heeft het toch voedingsstoffen nodig. Wanneer de huid die voedingsstoffen niet heeft, kan het dus niet optimaal werken en dat merk je zeker aan de conditie van je huid.

8. Huidverzorging moet passen bij de leeftijdscategorie
Fabel. Huidverzorging moet worden afgestemd op de conditie van de huid. Vaak heeft een bepaalde leeftijdscategorie wel vaker last van het één of het ander. Zo hebben mensen die 50+ zijn sneller een vochtarme huid, maar dit hoeft dus niet. Een puber kan acne hebben van het hebben van een hele vette huid, wat vaak zo is door de wisseling in hormonen. Maar er zijn ook pubers met acne vanwege droge huid. Welke producten je het beste kunt gebruiken, wordt dus bepaald door de conditie van je huid. Daarom is het belangrijk om vooral naar je eigen huid te blijven kijken!

Huidverzorging: het blijft een zoektocht. Je huidconditie verandert door de loop der jaren, wat ook de producten zal doen veranderen. Het blijft dus goed kijken naar wat je huid doet, hoe het eruit ziet en uitproberen.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Een gedachte over “Huidverzorging: feit of fabel?

  1. Pingback: Mijn huidverzorgingsroutine | Sweetlooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s