Recept: basisrecept havermoutpannenkoek

Havermout: de één vindt het heerlijk, de ander eet het alleen omdat het gezond is. Natuurlijk kun je havermout gebruiken voor het standaard ‘havermoutpap’-ontbijt. Maar je kunt meer met havermout maken, zoals de havermoutkoekjes die ik al heb gedeeld in dit artikel.
In mijn ontbijt-dagboekje van vorige week kwam ook een keer een havermoutpannenkoek voor. Weet je nog? Die met appel, waarbij het keren niet zo goed gelukt was…Het makkelijke is dat er een heel makkelijk basisrecept is om die pannenkoek te maken. Vervolgens kun je het nog mengen met ieder soort fruit wat je wilt. Maar het basisrecept zal ik vandaag met jullie delen.

DSC09641

Wat heb je nodig voor één havermoutpannenkoek?
– 20 gram havermout.
– 10 gram eiwitpoeder in een smaak naar keuze. Ik kies meestal een smaak die past bij het fruit wat ik gebruik.
– 2 eiwitten.
– Snufje bakpoeder.

En dit is hoe je het maakt:
– Doe de havermout, eiwitten, bakpoeder en eiwitpoeder bij elkaar in een kom.
– Pak de staafmixer erbij en mix het mengsel tot een vloeibaar beslag ontstaat.
– Verhit een pan op het fornuis en vet deze in. Ik gebruik altijd de Smart Cooking Spray hiervoor van Body&Fitshop, die voegt bijna geen calorieën toe.
– Giet het beslag in de pan en laat de pannenkoek bakken.
– Wanneer de onderkant goed gestold is, kun je de pannenkoek omdraaien met een spatel en dan laat de hem ook nog even aan de andere kant bakken.
– Leg de pannenkoek op een bord en garneer met je favoriete fruit.

Ik gebruik dit basisrecept vaak, maar maak er allerlei variaties mee. Dit is afhankelijk van het soort fruit dat ik heb. Maar hier komen een aantal geslaagde variatietips:
– Bak een appel in een pan en doe rozijnen door het beslag en bak die mee met de appeltjes.
– Verwarm een mix van bosvruchten in een pannetje met een beetje honing en giet dit over de pannenkoek.
– Meng een banaan door het beslag voordat je het gaat bakken voor een lekkere banaanpannenkoek.
– Mix kokosrasp door het mengsel heen voordat je hem gaat bakken en voeg daarna dadels toe.

De pannenkoek is heel makkelijk te maken en lekker om warm te eten. Maar ’s ochtends heb je niet altijd veel tijd. Dit recept is ook ideaal om de dag van te voren te maken. Vervolgens kun je de afgekoelde pannenkoek afdekken tot de volgende ochtend en dan koud eten. Op die manier kost het je ’s ochtends niet zo veel tijd, maar heb je toch een gezond ontbijt.

DSC09642

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s