Mijn huidverzorgingsroutine

Huidverzorging, vorige week kwam er nog een feit of fabel-artikel online. In dat artikel werd het belang van huidverzorging al wel duidelijk gemaakt. Wie later van een zo mooi mogelijke huid wilt genieten, begint op tijd met smeren. Zelf doe ik al jaren aan huidverzorging, maar de manier waarop ik dit doe en de producten die ik gebruik die veranderen wel eens. Soms omdat mijn huid verandert en andere dingen vraagt en soms omdat ik nieuwe, fijnere producten ontdek. Maar hoe ziet mijn dagelijkse huidverzorgingsroutine er nu eigenlijk uit en welke producten gebruik ik? Dat laat ik je vandaag zien.

Aan het begin van de dag
Bestand 06-06-16 21 20 20

Na het opstaan reinig ik allereerst mijn huid. Dit doe ik met een wattenschijfje en wat micelair water van Garnier.

Bestand 06-06-16 21 20 47

Vervolgens is het belangrijk de huid te verzorgen voor de dag begint. Hiervoor gebruik ik een oogcrème van de Body Shop, daarna gebruik ik een hydraterende crème speciaal voor de vette huid van Biodermal en als laatste bescherm ik mijn huid door een SPF-crème te gebruiken van Vichy. Wanneer ik geïrriteerde plekjes/puistjes heb dan smeer ik hier plaatselijk het product op van DermaPrime.
Hierna begin ik aan mijn make-up routine. Ik fris mijn make-up tussen de dag door nog wel eens op, maar aan huidverzorging doe ik weinig. In de zomer smeer ik nog wel eens SPF bij, wanneer ik geen foundation draag.

Voor het douchen
Bestand 06-06-16 21 20 59
Wanneer ik ga douchen haal ik eerst de eerste laag van mijn make-up af. Dit doe ik door wattenschijfjes te gebruiken met een reiniger. Voor mijn ogen gebruik ik een reiniger op olie-basis, die haalt ook waterproof make-up er goed af. Voor de rest van mijn gezicht gebruik ik wederom het micelaire water van Garnier.

Tijdens het douchen
Bestand 06-06-16 21 21 16
Tijdens het douchen reinig ik mijn gezicht echt goed door het te wassen met de Purity Made Simple van Philosophy.

Voor het slapen
Bestand 06-06-16 21 21 29
Voordat ik naar bed ga, gebruik ik nog wat producten om mijn huid te ondersteunen bij het herstel. Ik gebruik een crème op basis van tea tree van de Body Shop, omdat dit goed werkt bij onzuiverheden. Daarnaast gebruik ik de hydraterende 24H creme van de Rituals, omdat die mijn huid goed hydrateert zonder vet te maken. Als ik onzuiverheden of puistjes heb dan behandel ik die nog plaatselijk met tea tree oil van de Body Shop.

Door de week heen
Bestand 06-06-16 21 21 42Om mijn huid nog wat meer te ondersteunen doe ik ook nog wel eens wat extra’s. Zo gebruik ik twee keer in de week een milde scrub, namelijk de exfoiliator van Rituals. Die heeft hele fijne korreltjes en is heel zacht voor de huid. Ik gebruik dit dus twee keer in de week na het reinigen in de douche.
Eén keer in de week verzorg ik mijn huid ook nog extra door een maskertje te gebruiken. Mijn favoriete maskers zijn momenteel van het met Botanical Garden. Dit gebruik ik na het douchen en scrubben.

En dit is hoe ik mijn vette, maar gevoelige huid zo veel mogelijk probeer te ondersteunen. Helaas hebben ook andere zaken, zoals hormonen, voeding en stress, veel invloed op de staat van mijn huid dus ik heb niet altijd een perfecte huid. Maar ik doe zo veel mogelijk mijn best goed te kijken naar wat mijn huid nodig heeft en tot nu toe blijken deze producten een goede match te zijn voor mij.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s