Recept: Cacaocake met bietjes

Wist je dat je ook met groente zoete cakes kunt maken? Ik was hier eigenlijk een beetje verbaasd over, maar het kan echt! En daardoor wordt de cake toch wat gezonder. Toegegeven: je kan dit geen chocoladecake noemen, want die smaakt toch echt anders. Deze cake smaakt wel iets gezonder, maar voor doordeweeks is dat wel zo fijn. En natuurlijk deel ik het recept voor deze bietjescake met cacao met jullie.
Bestand 08-06-16 20 30 19

Dit heb je nodig voor de cake:
– 300 gram gekookte bietjes.
– 1 banaan (+/- 100 gram).
– 50 gram cacaopoeder.
– 50 gram eiwitpoeder chocoladesmaak.
– 2 eieren.
– 3 eetlepels kokosmeel (+/- 30 gram).
– 120 milliliter optimel yoghurt.
– 2 el agavesiroop.
– Half zakje bakpoeder.

En zo maak je het:
– Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
– Prak de bietjes en de banaan samen tot een puree.
– Voeg de eieren, yoghurt en agavesiroop toe en meng dit door tot een nat mengsel.
– Zeef de cacaopoeder en voeg dit samen met de eiwitpoeder, kokosmeel en bakpoeder toe. Meng het tot een glad cakebeslag.
– Stort het beslag in een ingevette vorm en plaats die voor 50 minuten in het midden van de oven.
– Laat de cake afkoelen op een rekje en haal na 30 minuten de vorm eraf. Laat de cake verder afkoelen.

Bestand 08-06-16 20 29 41Bestand 08-06-16 20 30 05Een cake zonder schuld met groenten, wie had dat gedacht? Ik vond dit zeker leuk om te doen en ga nu ook verder experimenteren met andere groentecakes!Bestand 08-06-16 20 30 34

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s