Fototutorial nail-art: sailor thema

Nu de zomer is begonnen denk ik qua nail-art echt heel erg in het zee-thema. Dat laat de tutorial van vorige week (klik hier) al wel zien, maar vandaag heb ik ook weer een zee-geïnspireerde nail-art voor jullie. De inspiratie voor deze nail-art is, raar genoeg misschien, mijn vader. Hij heeft een zeilboot en toen we daar laatst waren kreeg ik de inspiratie voor een matrozen/sailor-nail-art. De reden van deze zee-thema’s is dat het iets stoerder is dan de gebruikelijke zomerse felle kleuren, maar ook erg zomers! In het artikel van vandaag laat ik je stap voor stap zien hoe je deze nail-art maakt.

Bestand 15-06-16 21 05 031. We beginnen, zoals altijd, met het ontvetten van de nagels. Dit doe ik met een wattenstaafje wat in nagellakremover is gedrenkt, deze haal ik over de nagels.
Bestand 15-06-16 21 03 072. Dan is het tijd om de nagels te beschermen met een laagje basecoat.
Bestand 15-06-16 21 03 323. Vervolgens voorzie ik de nagels van een basiskleur. Op mijn pink, wijsvinger en duim gebruik ik een koninklijke blauwe kleur (OPI – Datin a royal) en mijn ring- en wijsvinger lak ik wit (OPI – Alpine snow).
Bestand 15-06-16 21 03 474. Met een witte striper (Kiss – Striper white) trek ik een schuine lijn over de blauwe nagels. Ik laat de punt naar de witte nagels toe wijzen. Vervolgens vul ik één vlak in met kleine horizontale witte strepen.
Bestand 15-06-16 21 03 595. Op mijn middelvinger maak ik ook horizontale strepen, maar dan met een rode striper (Etos – striper rood).
Bestand 15-06-16 21 04 116. Op mijn middelvinger maak ik met de blauwe lak een anker. Dit doe ik met behulp van een dotting tool. Ik zet eerst een grote stip en trek van daaruit een verticale lijn naar beneden. Dan maak ik een boogvorm, zoals bij een smiley en aan de uiteindes maak ik haakjes. Ik maak het anker af door met de witte lak een kleinere stip in de grote blauwe stip te zetten.
Bestand 15-06-16 21 04 227. Ik vond de nail-art nog een beetje te saai en besloot ook wat goud toe te voegen. Met een gouden glitter lak (Ciaté – Party shoes) en een dotting tool ga ik over het schuine streepje op de blauwe nagels.
Bestand 15-06-16 21 04 368. Maak de nail-art af door er met een sneldrogende topcoat (Seche Vite – topcoat) overheen te gaan voor een mooie glans en om zo lang mogelijk van je manicure te genieten.

Bestand 15-06-16 21 05 03Ik vind dit echt een leuke nail-art: zomers, maar toch eens wat anders. En helemaal ideaal als je een bootvakantie gaat doen 😉

Liefs,
Corinne.

Advertenties

One thought on “Fototutorial nail-art: sailor thema

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s