Review: Rituals 24h hydrating crème

Meestal schrijf ik een review van producten die ik voor het eerst test of gebruik, maar vandaag doe ik dat eens niet. De review van vandaag gaat namelijk over een product wat ik al best een tijdje gebruik in mijn dagelijkse huidverzorging. Laatst realiseerde ik me hoe fijn ik dit product eigenlijk vind en dat ik het eigenlijk niet de waardering gaf die het eigenlijk verdiend. Ik heb mijn eindoordeel dus al een beetje verraden, maar ik vond toch dat dit product even in het zonnetje gezet mocht worden. Daarom, bij deze: de Rituals 24h hydrating crème!Bestand 20-06-16 14 10 41

De 24h hydrating gel cream hoort bij de hydraterende huidverzorgingslijn van de Rituals. Ze hebben meerdere lijnen, maar deze lijn is speciaal bedoeld om de huid te verzorgen en te hydrateren op een milde, fijne en niet vette manier. De 24H crème zou geschikt moeten zijn voor iedere huidtype en kun je zowel als dag- als nachtcrème gebruiken. Daarnaast kan de crème op zichzelf gebruikt worden of in combinatie met andere huidverzorging voor een optimaal gehydrateerd gezicht. De prijs is €26,50 voor 50 ml, niet de goedkoopste, maar ook zeker niet de duurste crème.

Bestand 20-06-16 14 11 10De ingrediëntenlijst. Als eerder op de lijst staat water en gelijk daarachter glycerine. Dit zijn twee ingrediënten die voor de hydratatie zorgen en dat ze zo hoog op de lijst staan betekent dat er veel van in zit. Yes!
Verder staan er een heleboel dingen op de lijst die ik ook niet thuis kan brengen, maar bijna helemaal onderaan staat parfum. Laag op de lijst dus, wat betekent dat er weinig van inzit. Maar wanneer je een hele gevoelige huid hebt en je kunt helemaal geen parfum in producten verdragen dan is deze crème dus geen goede optie.

Bestand 20-06-16 14 11 26De crème koop je verpakt in een kartonnen doosje. Wanneer je die openmaakt, zie je de pot met crème. De crème zit in een stevige, plastic verpakking die best tegen een stootje kan. Ik vind de verpakking mooi, stijvol en niet te overdreven. De grote plastic deksel laat het echter wel minder luxe voelen en daarnaast is een crème in een tube of pompflacon wel hygiënischer. Steeds netjes je handen wassen dus, voordat je het aanbrengt. Dit is sowieso een aanrader, aangezien je zo geen bacteriën van je handen in je gezicht smeert.

Bestand 20-06-16 14 11 59De crème zelf ziet er mintgroen uit en voelt heel licht. Er komt een licht geparfumeerde geur vanaf, die ik erg aangenaam vind. De crème is zuinig in gebruik, een klein erwtje is voldoende voor je hele gezicht. De crème laat zich goed uitsmeren en trekt snel in. Het laat geen vettig laagje achter. Hij zorgt ervoor dat mijn huid zacht en gehydrateerd overkomt.
Ik gebruik de crème altijd in mijn avondroutine. Na het reinigen breng ik een verzorgende crème aan en hierna doe ik er een laagje van deze crème overheen. Op zichzelf zou deze crème voor mij namelijk niet voldoende verzorging bieden, dus ik moet hem wel combineren met andere crèmes. Dat is een nadeel. Maar ik merk zeker wel verschil. Wanneer ik deze crème niet gebruik is mijn huid droger, zie je fijne lijntjes sneller en voelt mijn huid minder soepel en zacht aan.
Dus ben je op zoek naar een basiscrème die je huid dat beetje extra hydratatie geeft zonder vet te worden? Dan is deze crème van de Rituals zeker een goede optie!

Uiteraard zet ik alle voor- en nadelen nog even voor je op een rijtje:
De nadelen:
– De crème zit in een pot, wat het minder hygiënisch maakt.
– De deksel is groot, bulkig en van plastic waardoor het niet zo luxe aanvoelt.
– De crème moet gecombineerd worden met andere producten voor een optimale verzorging.
De voordelen:
– De prijs is prima voor deze hoeveelheid, de crème is zuinig in gebruik.
– De crème trekt snel in en is niet vettig.
– Er zit weinig parfum in de crème.
– De crème doet wat hij beloofd: een goede hydratatie-boost geven aan de huid.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

3 thoughts on “Review: Rituals 24h hydrating crème

  1. Pingback: Review Rituals Deep recovery night cream | Sweetlooks

  2. Pingback: Mijn huidverzorgingsroutine winter-editie | Sweetlooks

  3. Pingback: Review: Rituals Intense moisture serum | Sweetlooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s