Zomervakantie: to-do tips

De meeste mensen hebben in de komende weken vrij, aangezien de zomervakantie ondertussen in het hele land is uitgebroken. En ook wanneer je geen zomervakantie hebt: het weer lokt je hopelijk in de vrije avonduren of weekend toch naar buiten. Maar wat kun je nu zoal doen deze zomer? Zie hier enkele to-do-tips om deze zomer nog iets leuker te maken 🙂

schoolvakantie

1. Picknicken
Als het mooi weer is, is er niets leukers dan een mand met zelfgemaakte lekkernijen te vullen, een kleedje te pakken en een mooi plekje in het park, aan het strand of aan het water op te zoeken. Je kunt dit combineren met een fietstocht vooraf en vervolgens lekker ontspannen op je kleedje. Ook leuk wanneer je dit met een groepje doet en iedereen neemt wat mee!

02Picknick-am-See

2. Ga iets doen wat je normaal nooit doet
Volg eens een salsa-les, ga eens in je eentje ergens lunchen, doe eens boodschappen bij een andere winkel. Kortom: doe iets wat je normaal nooit doet. Wellicht is het iets wat je spannend vindt van te voren, maar achteraf ben je in ieder geval een ervaring rijker. En ook als het niet bevalt: dan heb je dat in ieder geval ook weer geleerd.

3. Organiseer een barbecue
Er is niets fijner op warme zomerdagen om aan het einde van de middag in de tuin op de loungebank te ploffen met een lekker drankje. Muziekje op de achtergrond, barbecue aan en leuke mensen, meer heb je niet nodig toch? Je kunt natuurlijk alles zelf verzorgen, maar je kunt er ook een American-style-barbecue van maken, waarbij iedereen wat meeneemt. En natuurlijk sluit je de avond af bij de vuurkorf met marshmallows :).

4. Hang een dagje de toerist uit in eigen omgeving
Er zijn genoeg dingen te zien en doen in Nederland, maar meestal doen we die dingen niet in eigen stad. En dit kan nog best interessant zijn. Bezoek eens een museum in je eigen omgeving, of doe een rondleiding door de stad waar je woont. Wedden dat je nieuwe dingen te weten komt die je nog helemaal niet wist?

5. Geef jezelf een uitgebreide beauty-middag
Je kunt natuurlijk een dag naar een spa gaan en je daar lekker laten verwennen, maar wil je het budgetvriendelijker houden? Dan kun je natuurlijk ook zelf een beautymiddag houden. Ga lekker uitgebreid in bad, smeer jezelf lekker in, verzorg je voeten, lak je nagels, geef jezelf een maskertje enzovoorts. Natuurlijk kun je dit ook samen met vriendinnen doen.

6. Houdt een waterballonnengevecht
Is het erg warm? Niets lekkerder dan verkoeling van water. En wie zegt dat volwassenen geen waterballonengevecht kunnen houden? Het is leuk, je kunt lachen, je krijgt verkoeling, dus why not? En vind je het nu een beetje raar als volwassenen: dan nodig je toch gewoon je kleine nichtje/neefje/buurmeisje uit, heb je gelijk een excuus 😉

puzzel-dierentuin-zoek-de-verschillen-100

7. Ga een dagje naar de dierentuin
Ik vind dieren kijken altijd erg leuk. Er zijn zoveel bijzondere wezens op deze aarde. Daarnaast zijn de meeste dierentuinen toch ook buiten, dus dit is heerlijk om te doen wanneer het lekker weer is. Lekker rondslenteren, dieren bekijken en op het gemakje een ijsje eten op het warmst van de middag.

8. Bezoek je familie en ga iets leuks met ze doen
Doordeweeks hebben we vaak veel druktes: werk/school, sport, vrienden, huishouden enzovoorts. Soms schieten de familiebezoekjes er dan wel eens bij in (oeps, guilty…sorry oma)…Dus gebruik je vakantie om je familie weer eens op te zoeken en iets leuks met ze te doen. Combineer dit bijvoorbeeld met punt 3 en houdt een familie-barbecue. Of neem je oma mee voor een wandeling en een kopje koffie bij het strand. Vinden ze vaak super leuk!

9. Foodtruck-festival bezoeken
In 2015 zagen we ze al, maar in 2016 schieten de foodtruck-festivals pas echt als paddenstoelen uit de grond. In iedere stad vindt er wel een festival plaats. Wat is er leuk aan? Allerlei kleine hapjes kunnen eten in een heerlijk ongedwongen sfeer (vaak met live-muziek), dat is toch geweldig? Vooral wanneer het lekker weer is en je een kleedje mee kunt nemen om in het gras te zitten.

1432299100_jab_blog_appelparade

10. Ruim op een regenachtige dag je huis op
Is het een dagje niet zulk lekker weer? Geen probleem! Doe eens die klus die steeds blijft liggen, zoals je kledingkast opruimen, de gordijnen wassen of je make-up uitzoeken. Als het buiten regent, maakt het toch niet uit dat je binnen zit en het geeft je vaak een fijn en opgeruimd gevoel wanneer het gedaan is. Daarnaast kun je dan weer echt van het lekkere weer genieten wanneer het zonnetje weer schijnt, wetende dat je deze klus maar mooi gedaan hebt.

Hopelijk heb ik je zo wat inspiratie gegeven voor activiteiten die je kunt doen in de zomervakantie. Heb jij nog andere leuke activiteiten op de planning staan? Laat het weten bij de reacties!

Liefs,
Corinne.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s