Make-up: feit of fabel?

Een maandje geleden kwam dit artikel online waarbij ik enkele feiten en fabels omtrent huidverzorging besprak. Vandaag heb ik weer zo’n soort artikel, maar nu rondom make-up want ook op dat gebied zijn er vele uitspraken en regels bekend. Maar zijn die ook altijd waar? Wat is feit en wat is fabel?

Model: Kaylee Minnaar Fotograaf: Dennis van Overbeeke MUAH: Corinne Harting

1. Je kunt make-up beter niet op handen/polsen testen.
Dit is een feit. Sommige vrouwen testen foundation bijvoorbeeld op hun hand, maar doordat je je handen regelmatiger wast hebben deze vaak een andere kleur dan de rest van je huid. Daarnaast kan de kleur van je gezicht ook weer verschillen met die van de rest van je lijf, dus het is altijd het beste foundation op je kaaklijn te testen.

2. Je mascaraborsteltje in de tube pompen zorgt voor meer mascara op het borsteltje.
Fabel! Het is juist niet zo goed voor de mascara, want door het heen en weer pompen komt er meer lucht en zuurstof in je mascara terrecht wat uiteindelijk ervoor zal zorgen dat je mascara sneller opdroogt en gaat klonteren.

3. Make-up is slecht voor je huid.
Dit is ook een fabel. Zeker tegenwoordig is make-up niet slecht voor je huid, er zijn zelfs veel make-up producten waar ook verzorgende ingrediënten aan toegevoegd zijn en die dus helpen je huid te verzorgen. Wel is het belangrijk iedere dag je make-up er goed af te halen, je huid te reinigen en te verzorgen voordat je naar bed gaat. Als je slaapt, herstelt de huid zich namelijk en dit kan de huid niet goed doen wanneer er dan nog een laag make-up op zit die de poriën verstopt.

4. Je eet in je leven ongeveer 3-4 kilo lippenstift.
Dit is een feit, mits je lippenstift draagt uiteraard. Ongemerkt ga je toch wel eens met je tong over je lippen heen of de lippenstift zit op je bestek waarmee je eet. Op die manier komt er dus ook lippenstift in je maag terecht. Nu is de lippenstift uitvoerig getest, maar wanneer je dit toch niet zo’n fijn idee vindt dan is het gebruiken van vegan-cosmetica een aanrader.

5. In lippenstift kunnen vissenschubben zitten.
Jep, hoe gek het ook klinkt maar dit is een feit. De vissenschubben in de lippenstift zorgen voor een mooie glans in je lippenstift. Dit in combinatie met het vorige punt betekent dus dat je ongemerkt vissenschubben zit te eten haha.

6. Je hebt aan één foundation genoeg.
Dit is een fabel. De meeste van ons verkleuren door verschillende seizoenen toch wel iets. En als de kleur van je huid veranderd, dan is het logisch dat je ook de kleur van je foundation moet aanpassen. De meeste vrouwen hebben twee a drie tinten foundation, waarmee ze het hele jaar door kunnen aangezien je die ook onderling weer kunt mengen in tussenkleuren.

7. Er is een tijd geweest dat men make-up iets vond voor prostituees.
Feit! Vooral in het Victoriaanse Engeland vond men make-up voor fatsoenlijke, ‘normale’ mensen maar niets. Dit was iets voor prostituees en theatermensen en die gebruikten het dan vaak in overvloed wat de reputatie van make-up niet echt verbeterde. Uiteindelijk is het met subtieler gebruik door actrices juist weer populair geworden voor de gewone vrouw.

8. Make-up is eindeloos houdbaar.
Fabel, alle cosmetica heeft een houdbaarheidsdatum. Nu is het wel zo dat vloeibare producten een kortere houdbaarheid hebben dan poeders. Op ieder product staat een potje met daarin een getal. Dat getal geeft aan hoeveel maanden het product houdbaar is na openen. Let wel, dit is een indicatie. Je moet gewoon altijd goed blijven kijken naar het producten: ziet het er vies uit, is de samenstelling veranderd of ruikt het raar? Dan is de kans groot dat het over de datum is en dus kun je het dan het beste weggooien.

En dat waren ze dan, 8 weetjes over make-up. Sommige dingen wist ik zelf ook niet, zoals dat van die vissenschubben in lippenstift. Bizar eigenlijk, maar goed…hopelijk vond jij het ook weer interessant.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s