Recept: 3x Gevulde groente

Vandaag is het weer tijd om een recept met jullie te delen en zoals jullie weten, deel ik graag gezonde recepten met jullie. Ik heb zelf namelijk altijd genoeg ideeën voor ‘ongezonde’ recepten, maar gezond kost me soms wat meer moeite. Dus bij deze: een dosis inspiratie met deze drie recepten voor gevulde groente.

Bestand 27-06-16 14 01 29

Ik vind gevulde groente altijd ideaal, want vaak vind ik het erg lekker en het is een makkelijke manier om voldoende groente naar binnen te krijgen. De gevulde paprika of tomaat kennen de meeste van jullie wel, dus die sla ik bij deze recepten over. In plaats daarvan heb ik voor groenten gekozen die wellicht minder voor de hand liggen, maar dat maakt de recepten zeker niet minder lekker. Hier komen ze:

1. Courgette met tonijnvulling
Bestand 15-06-16 19 58 45Je hebt nodig (voor 2 personen):
– Twee courgettes.
– 1 blikje tonijn.
– 1 ui.
– 1/2 rode puntpaprika.
– 1 ei.
– 2 eetlepels paneermeel.
– Viskruiden naar smaak.
– Zout en peper.

En zo bereid je het:
– Verwarm je oven voor op 180 graden.
– Was de courgettes, snijd ze door de helft en hol ze met behulp van een lepel uit.
– Laat de tonijn uitlekken.
– Snijd de ui en rode puntpaprika in kleine stukjes.
– Meng de tonijn met de groente, het ei, de paneermeel, viskruiden en peper en zout.
– Vul de uitgeholde courgettes met het mengsel. Is het mengsel nog te nat? Voeg dan nog wat paneermeel toe.
– Druk de vulling goed aan en leg de courgettes op een bakplaat. Bedek ze met aluminiumfolie.
– Schuif de courgettes voor 30 minuten in de oven, haal de laatste tien minuten het aluminiumfolie weg.
– Laat de courgettes even een klein beetje afkoelen voordat je ze serveert.

2. Zoete aardappel met makreelvulling
Bestand 15-06-16 19 58 18De boodschappen (voor twee personen):
– Twee zoete aardappels.
– 1 rode ui.
– 125 gram ricotta.
– 150 gram gerookte makreel.
– 150 gram sperziebonen.
– Zout en peper.
– Olijfolie.

De bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Wrijf de zoete aardappel in met een beetje olijfolie, prik er gaatjes in met een vork en wrijf peper en zout op de aardappels.
– Scheur voor iedere aardappel een stuk aluminiumfolie af en leg hier je aardappel op. Vouw het aluminiumfolie dicht tot een pakketje.
– Leg de pakketjes in de oven en pof de zoete aardappel in 50-60 minuten gaar.
– Maak ondertussen de vulling door de geplukte makreel te mengen met de ricotta, de gesnipperde rode uit en zout en peper.
– Kook de sperziebonen gaar en kruid hierna naar smaak.
– Haal de gepofte aardappels uit de oven en snijd ze over de lengte door (niet helemaal tot de bodem). Vul de aardappel met het ricotta-makreelmengsel en serveer samen met de sperziebonen.

3. Midden-oosterse gevulde pompoen
Foto 26-06-16 16 56 29De ingrediënten (2 personen):
– 1/2 flespompoen.
– 100 gram couscous.
– 1 aubergine.
– 25 gram pijnboompitten.
– 80 gram feta.
– 250 ml groentebouillon.
– Ras el hanoutkruiden.
– Peper en zout.
– Olijfolie.

En dit is hoe je te werk gaat:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Hol de flespompoen uit. Dit is even een werkje, wat een scherp mes en heel wat geduld vraagt maar het is de moeite waard! Tip: de flespompoen hoef je niet te schillen, dat scheelt!
– Sprenkel een beetje olijfolie op de pompoen en leg hem op een bakplaat met het snijvlak naar boven.
– Gaar de pompoen 50 minuten. Kleurt de pompoen te veel? Dek hem dan af met aluminiumfolie.
– Snijd de overgebleven pompoen in blokjes en bak deze in een wok- of hapjespan aan.
– Voeg hier na 5 minuten de in blokjes gesneden aubergine aan toe.
– Voeg ook de ras el hanoutkruiden en peper en zout aan toe.
– Doe een bodempje water in de pan en de deksel erop. Laat de groente gaar stomen.
– Bereid ondertussen de couscous door deze te laten garen in de hete bouillon.
– Snijd de feta in stukjes en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
– Als de groenten gaar zijn, voeg dan de couscous, feta en pijnboompitten toe en meng alles door elkaar. Breng nog meer op smaak indien nodig.
– Haal de pompoen uit de oven en vul deze met het mengsel. Druk het mengsel goed aan en schuif de pompoen terug in de oven voor 10 minuten.
– Laat de pompoen even afkoelen en eet smakelijk!

Nomnomnom, na het schrijven van dit artikel heb ik honger gekregen, haha. Ik hoop dat jullie het weer leuk (en lekker) vinden!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s