Fototutorial: Wenkbrauwen bijtekenen

Mensen die mij al wat langer volgen, zullen wel weten dat mijn wenkbrauwen niet bestaan. Mijn natuurlijke wenkbrauwen zijn amper te zien. En er zit ook verschil in mijn wenkbrauwen, aangezien aan één kant amper haar groeit vanwege een schaafwond die ik daar ooit heb opgelopen. Toch kunnen we tegenwoordig niet meer om wenkbrauwen heen. Ze zijn voor veel looks belangrijk en worden ook wel de kapstok van het gezicht genoemd, hetgeen waar je een look aan ophangt. Daarom teken ik mijn wenkbrauwen eigenlijk altijd bij en in de fototutorial van vandaag laat ik je stap voor stap zien hoe ik die doe.Foto 25-08-16 16 05 29

Allereerst de producten die ik gebruik. Voor de verzorging en het bijwerken van mijn wenkbrauwen zie je op de foto de volgende producten:
– Nagelschaartje: om te lange haartjes mee te knippen.
– Pincet: een scherpe van Tweezerman.
– Twee kleuren oogpotlood: Rimmel Eyebrow pencil in Hazel en Dark Brown.
– Schuin afgesneden kwastje: voor het aanbrengen van de poeders.
– Etos Natural Brow Kit: een kitje met twee poeders in het nummer 001.

Zoals je ziet gebruik ik geen wenkbrauwgel, gewoonweg omdat mijn wenkbrauwen dit niet nodig hebben. Heb je borstelige wenkbrauwen of dwarse haartjes? Dan raad ik het wel aan om een wenkbrauwgel te gebruiken.
Maar hoe teken ik mijn wenkbrauwen bij? Ik laat het je stap voor stap zien:
Foto 26-08-16 10 33 54
Stap 1: Haartjes die er niet horen verwijder ik met een pincet. Dit doe ik niet iedere dag, maar ongeveer één keer in de week. Meestal doe ik dit ’s avonds, zodat eventuele roodheid de volgende ochtend is weggetrokken.

Foto 26-08-16 10 52 28
Stap 2: Met een scherp wenkbrauwpotlood in de lichtste kleur (Hazel) teken ik de onderste lijn van mijn wenkbrauwen. Ik die dit door kleine streepjes te zetten. Zoals je ziet begin ik niet helemaal aan de binnenkant, maar iets meer richting het midden.

Foto 26-08-16 10 53 17
Stap 3: Dan teken ik met hetzelfde potlood de bovenkant van mijn wenkbrauw. Ook dit doe ik door het zetten van kleine streepjes. Ik zorg dat mijn wenkbrauw van breed naar smal loopt.

Foto 26-08-16 10 54 01
Stap 4: Ik vul het tussenliggende stuk in. Dit doe ik nog steeds met de lichte kleur en ik zet nog steeds kleine streepjes. Hierna vul ik het binnenste stuk ook in, maar dit doe ik door kleine streepjes naar boven toe te zetten.

Foto 26-08-16 10 56 46
Stap 5: Met de donkere kleur zet ik nog streepjes aan de buitenkant van mijn wenkbrauwen. Ook gebruik ik dit om de wenkbrauw zonder natuurlijke haartjes wat meer mee in te vullen, zodat de kleur en donkerte beter past bij de andere wenkbrauw.

Foto 26-08-16 10 58 10
Stap 6: Met de schuin afgesneden kwast en het wenkbrauwpoeder ga ik over mijn wenkbrauw heen. Dit fixeert het potlood en vult eventuele leegtes nog een beetje op. Ik gebruik de lichtste kleur aan de binnenkant van mijn wenkbrauw en de donkere kleur aan de buitenkant van mijn wenkbrauw.

Foto 26-08-16 11 01 17
En dan zitten de stappen erop en heb je opeens wenkbrauwen ;).
Trouwens nog even een tip: mijn wenkbrauwen zijn al in een bepaalde vorm geëpileerd. Is dit bij jou niet het geval? Dan is het wellicht verstandig om eerst je wenkbrauwen in een mooie vorm te laten epileren door iemand die er verstand van heeft, bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste, bij een salon of door een make-up artist. Op die manier heb je in ieder geval al een goede basis en van daaruit kun je het makkelijk zelf bijhouden. Ook kan die persoon je adviseren welke vorm het beste bij je gezicht past.

Ik hoop in ieder geval dat ik je heb laten zien dat iemand die geen/weinig wenkbrauwen heeft, wel wenkbrauwen kan creëren met make-up. Je hoeft dus niet gelijk naar de permanente make-up te grijpen wanneer je dit niet wilt.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s