Fototutorial: Lowbudget dagelijkse herfstlook

Als we bezig zijn met het alledaagse leven merk ik vaak dat ik terugval op een bepaald type look. Dit is dan vaak een look die ik snel kan doen, waar niet te veel poespas voor nodig is maar waarbij ik er toch verzorgd uitzie. Als ik wat meer tijd heb, vind ik het heerlijk om nieuwe dingen te proberen. Maar wanneer ik ’s ochtends naar mijn werk moet, val ik snel terug op de vertrouwde dingen want voor experimenteren is dan geen tijd. Die standaard look verandert wel eens een beetje en vooral bij seizoensverandering merk ik dat ik naar andere kleuren neig. En dus laat ik jullie vandaag via een fototutorial zien wat mijn go to herfstlook is, kijk je mee?
foto-08-10-16-17-20-19

Zoals de titel al doet vermoeden heb ik voor deze look gebruik gemaakt van lowbudget make-up. Want soms kan dit ook gewoon heel goed zijn en ik vind het heerlijk om koopjes te vinden die goed werken. Voor de ooglook heb ik dan ook gebruik gemaakt van de volgende twee paletten:
foto-08-10-16-11-43-44Deze paletten zijn van het merk Make-up Revolution. Ze zijn onder andere te koop bij Boozyshop en ook wel bij sommige Kruitvat-filialen. Hierboven zie je het Iconic 1 en Iconic 3 palette die maar €4,95 per stuk zijn. Ze zijn geïnspireerd op de naked paletten van Urban Decay. Ik heb voor onderstaande look kleuren uit beide doosjes gecombineerd en de volgende look gemaakt:

Stap 1
foto-08-10-16-11-47-59
Ik heb een mauvekleur gepakt op een grote blendingkwast en deze in mijn arcadeboog geveegd om op die manier iets meer definitie en diepte te creëren.

Stap 2
foto-08-10-16-11-50-22
Op het bewegend ooglid heb ik een lichtglanzende, neutrale kleur aangebracht. Ik vind de glans op het ooglid altijd wel een mooie toevoeging om de look wat interessanter te maken.

Stap 3
foto-08-10-16-11-52-53
Voor de derde stap heb ik een donkerbruine tint gepakt en deze heb ik aangebracht in mijn buitenste ooghoek. Hierbij heb ik een soort C-vorm gemaakt vanaf mijn bewegend ooglid mijn arcadeboog in.

Stap 4
foto-08-10-16-11-55-14
Met dezelfde donkere kleur heb ik ook een lijntje onder mijn ogen gezet om hier wat meer diepte en schaduw te krijgen. Zo krijg je een betere balans in de look.

Stap 5
foto-08-10-16-12-01-30 foto-08-10-16-12-01-34
Ik gebruik een donkerpaarse eyeliner van het merk Kiko (klik hier voor de review) om een eyeliner met wing te maken. Uitdaging is altijd de twee kanten gelijk te krijgen, haha.

Stap 6
foto-08-10-16-12-22-08
Als laatste stap heb ik nog mascara aangebracht op mijn boven- en onderwimpers. Hiervoor heb ik een waterproof mascara van Maybelline gebruikt.

De complete look
foto-08-10-16-12-22-34-1
De complete look heb ik vrij neutraal gehouden qua kleurkeuze. Als concealer heb ik een concealer van Catrice gebruikt. De blush is Antique van Sleek, maar dit was een limited edition en verkopen ze nu niet meer. De highlighter is de glanzende kleur die ik ook op mijn oogleden heb gebruikt en het enige niet-budgetproof product is de lipstick. Die is van MAC en heet Till Tomorrow.

Ik vind het eindresultaat mooi en verzorgd. Niet overdreven kleurrijk en dus passend voor alledag en op je werk (al heb ik daar wel eens een andere mening over dan mijn collega’s, haha). Deze look maak ik in ongeveer 15 minuten, het complete plaatje dan uiteraard. Ik vind dit ook een prima tijd om ’s ochtends bezig te zijn met mijn make-up. Dan kan ik rustig even de dag opstarten en wakker worden.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Een gedachte over “Fototutorial: Lowbudget dagelijkse herfstlook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s