Review ~ Urban Decay Naked Smoky

Naar mijn gevoel is het al even geleden dat ik een review voor jullie heb geschreven. Soms heb je gewoon van die periodes waarbij je zelf ook weinig nieuwe dingen koopt, bijvoorbeeld omdat je budget het niet toelaat of omdat je er geen tijd voor hebt. Maar in september was ik jarig en ik wil dan altijd iets leuks kopen van het geld wat ik heb gekregen. Mooi tijd dus om het lang gewenste Urban Decay Naked Smoky palette te bestellen en vandaag review ik hem voor jullie!

foto-30-09-16-11-13-52Het Urban Decay Naked Smoky palette is niet nieuw. Het is al een tijdje op de markt en is een opvolger van de Naked, Naked2 en Naked3. Dit palette zit blijvend in de collectie van Urban Decay. In Nederland is dit merk te koop bij IciParis XL en via hun webshop. In het buitenland kun je dit merk vinden in de Sephora.
Ik heb zelf het Naked2 en Naked3 palette al en ben daar erg tevreden over. Toch trok het Smoky palette ook gelijk mijn oog, vooral omdat het anders is. Er zitten hier ook wat meer vampy kleuren in om een mooie donkere look te kunnen maken. Een mooie toevoeging dus.
foto-30-09-16-11-14-53
Het palette komt in een stevig kartonnen doosjes. Als je die openmaakt, dan zie je het palette en ook een papier met allemaal informatie. Het palette is stevig aan de buitenkant en ik vind het echt super vormgegeven. De sluiting van het palette is ook heel fijn: het werkt met magneten. Het zit er allemaal heel ‘gelikt’ uit.

foto-30-09-16-11-15-32
Op het papier geeft Urban Decay informatie over Smoky eyes en een aantal looks die je met dit palette kan maken. Ze leggen stap voor stap uit wat je moet doen om die ooglook te maken. Handig voor wanneer je nog niet zo bedreven bent, al vind ik video’s dan makkelijker. Maar het is ook leuk ter inspiratie voor de meer geoefende make-upper.

foto-30-09-16-11-18-23
In het doosje zitten 12 kleuren. Wat meteen opvalt is dat niet alle kleuren super donker zijn, iets wat toch veel mensen denken wanneer ze aan smoky denken. Maar Urban Decay vind dat je een goede smoky look niet alleen met donkere kleuren kan maken. Je hebt de lichte kleuren ook nodig, bijvoorbeeld om het geheel mooi te kunnen blenden. En daar kan ik me heel goed in vinden, dus goed gedaan Urban Decay!
Voor deze twaalf kleuren betaal je trouwens €51,90, wat het natuurlijk wel een duurder palette maakt. Van de kwaliteit mag je dan ook wat verwachten, vind ik. Toch zijn het wel hele mooie en toegankelijke kleuren, waardoor je het palette vaak kunt pakken.
In het doosje zit een variatie aan matte en glanzende kleuren. Ik ben benieuwd naar de swatches, aangezien matte kleuren soms moeilijk zijn met pigmentatie.

foto-30-09-16-11-17-47
foto-30-09-16-11-26-17
Eerst de eerste zes kleuren uit het palette. Je ziet hier de kleuren High, Dirtysweet, Radar, Armor, Slanted en Dagger. Zoals je kunt zien hebben al deze kleuren een lichte shimmer in zich. De kleuren voelen boterzacht aan lijken goed gepigmenteerd. Alleen met Dagger heb ik wat moeite, hierbij moet ik twee keer over de swatch heen voor dit resultaat. Deze oogschaduw lijkt ook een beetje krijt-achtig en heeft wat fall-out. De andere kleuren hebben dit niet.

foto-30-09-16-11-17-58 foto-30-09-16-11-30-18
Dan de volgende zes kleuren: Black market, Smolder, Password, Whiskey, Combust en Thirteen. Hier zit minder shimmer in en mij valt gelijk op dat deze ook harder aanvoelen. De kleuren lijken ook minder goed gepigmenteerd, wat met eigenlijk tegenvalt. Vooral Black market en Password brengen lastig aan en ik vraag me af of ze op het oog wel mooi egaal op te brengen zijn en ook goed te blenden zullen zijn.
De lichtste kleuren zie je op mijn huid bijna niet, maar ze zijn toch echt aanwezig. Het rare is dat die wel zacht aanvoelen en ook goed gepigmenteerd zijn. Waarom kan dit bij de lichte kleuren wel en de donkere kleuren niet?

Uiteraard heb ik ook met de oogschaduws gewerkt om een mooie ooglook te creëren. Ik heb de volgende look gemaakt:
foto-08-10-16-17-01-40Ik heb High in mijn binnenste ooghoek gebruikt. Deze heb ik ook onder mijn wenkbrauwen aangebracht. Vervolgens heb ik het grootste gedeelte van mijn bewegend ooglid ingevuld met Dagger. In de arcadeboog heb ik geblend met Slanted. Om de buitenste hoek wat donkerder te maken en zo meer diepte te creëren heb ik daar nog wat Black market aangebracht. Onder mijn oog heb ik een lijntje gezet met Smolder.
Het is mij opgevallen dat sommige kleuren heel fijn en egaal aanbrengen, maar andere kleuren niet. Zo is Dagger helemaal geen egale kleur en die laat zich dan ook opbrengen met veel fall-out. Dit geldt ook voor Slanted en daarom vind ik mijn arcadeboog ook niet mooi egaal geblend. Het wordt een beetje een streperig zooitje als je het mij vraagt. Smolder (onder het oog) zou een donkerpaarse kleur moeten zijn, maar in kleur op het oog zie ik bijna geen verschil tussen deze en Black market. Jammer, want voor een palette met deze prijs verwacht ik eigenlijk meer.

Kortom: ik moet nog wat meer uitproberen met dit palette, maar tot nu toe ben ik nog niet zwaar onder de indruk. Aangezien het palette bijna €52,00 kost vind ik het eigenlijk tegenvallen. Jammer ook, omdat ik mijn andere naked paletten wel heel goed vind. Maar wellicht moet ik het nog wat meer uittesten en nog eens proberen. Ik ben er nog niet klaar voor om het op te geven. Twijfel je nog om hem aan te schaffen? Dan zou ik voor nu zeggen: niet doen. Je kunt je geld beter besteden aan een ander palette.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

2 thoughts on “Review ~ Urban Decay Naked Smoky

  1. Goede review, dit palette ga ik dus niet kopen! 😉 Jammer hoor dat het zo tegenvalt. Je kunt inderdaad zien dat sommige kleuren moeilijker te blenden zijn. Zonder, maar overal heb je wel leuke kleuren uitgekozen om een leuke look mee te maken.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s