Fototutorial: Nail-art Halloween monsters

Volgende week is het zover: dan is het Halloween! De eerste make-up look hiervoor heb ik al gemaakt, heb je hem al gezien? Maar natuurlijk kan ik jullie het niet aandoen om geen nail-art voor Halloween te maken, want als je make-up en kostuum in orde zijn kunnen je nagels natuurlijk niet achterblijven. Dus ik laat jullie vandaag stap voor stap zien hoe je onderstaande monsternail-art voor elkaar krijgt.
foto-14-10-16-19-56-20-2

Voor deze Halloween ben ik aan de slag gegaan met typische Halloween-‘monsters’. Ik dacht gelijk aan vampieren, Frankenstein en de killer clowns die we zo veel in het nieuws zien. Op de andere nagels wilde ik iets maken met bloed en littekens. Kijk je mee hoe ik dit stap voor stap heb gedaan?

Stap 1
foto-14-10-16-18-16-24
Je nagels ontvetten en een basecoat aanbrengen is natuurlijk, zoals altijd, stap 1. Als basecoat heb ik bovenstaande nagelverharder gebruikt. Ik vind dit altijd erg fijn werken!

Stap 2
foto-14-10-16-18-49-10
Breng je basiskleuren aan. Ik heb hiervoor gekozen voor wit op de meeste nagels (OPI – Alpine snow) en op de middelvinger heb ik een grasgroene kleur gebruikt (China Glaze – Gaga for green). De witte nagellak had twee laagjes nodig, de groene kleur zelfs drie!

Stap 3
foto-18-10-16-17-05-15
De vampier heb ik op de pink gemaakt. Ik heb hiervoor met een zwarte lak (China Glaze – Black leather) en een fijne dottingtool het volgende gedaan: de kruin van de vampier heb ik in een V-vorm uitgetekend en ingevuld. Ik heb twee grote stippen gezet voor de ogen. Als mond heb ik een horizontale streep getrokken met aan ieder uiteinde een driehoekje voor de tandjes.
Daarna ben ik met rode lak (China Glaze – Y’all red-y for this?) aan de slag gegaan. Hiermee heb ik een kleiner rondje in de zwarte rondjes gezet en een streepje bloed bij de mondhoek gemaakt. De ogen heb ik afgemaakt door een klein wit puntje in beide ogen te zetten.

Stap 4
foto-18-10-16-17-06-04
Frankenstein komt op de groene middelvinger. Ik heb eerst met zwarte lak en een dotting tool het haar van Frankenstein gemaakt. Vervolgens een horizontale streep voor zijn uni-brow met twee stippen als ogen. Een diagonale lijn vormt zijn mond, die door de kleine streepjes een litteken als uiterlijk krijgt.
Om Frankenstein af te maken heb ik nog twee kleine stipjes gezet als neus en in de oogbolletjes nog twee witte stipjes.

Stap 5
foto-18-10-16-17-06-48
De killer clown heb ik op de duim gemaakt. Ik heb met zwart wederom twee stippen gezet als ogen en met twee diagonale streepjes heb ik boze wenkbrauwen gemaakt. Voor de mond heb ik ook weer een rechte streep gezet.
Hierna ben ik aan de slag gegaan met rood. Hiermee heb ik zijn neus gemaakt. Ook heb ik de zwarte lijn van de mond omrand. Aan de zijkanten heb ik stipjes gezet voor zijn haar.
Omdat ik nog veel ruimte aan de onderkant van de nagel over had, heb ik besloten daar een stukje van zijn overhemd en strik te maken. Ik heb dit gedaan door met rood een stip in het midden te zetten en vervolgens twee vleugels voor de strik. Het overhemd heb ik in de hoekjes laten zien door een oranje kleur te gebruiken (China Glaze – Papaya punch). De strik heb ik omrand met zwart om zo de vorm duidelijker te maken.

Stap 6
foto-18-10-16-17-07-35
De twee lege vingers (de wijs- en ringvinger) heb ik afgemaakt door een french manicure te maken met rood. Deze heb ik een beetje hobbelig gemaakt en met een dotting tool heb ik druipende strepen gemaakt. Het moet op lopend bloed lijken. Met een zwarte striper (Kiss black) heb ik de littekens gemaakt.

Stap 7
foto-14-10-16-19-55-54-1
En dan laat je het geheel goed drogen voordat je er een topcoat overheen aanbrengt. Laat die Halloween-party nu maar beginnen!

Ik denk dat je dit ook leuk vindt:

Ik hoop dat je het weer leuk vond om deze fototutorial te zien. Ik wens jullie allemaal veel griezelplezier!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s