10x Waarom sporten fijn is

Sporten, ik kan me nu bijna geen tijd meer herinneren dat ik niets aan sport deed. Toch is dit een periode van mijn leven het geval geweest. Gek eigenlijk, want als kind zat ik altijd op een sport (jazzballet en streetdance). Maar in de puberteit stelde ik andere prioriteiten en vond ik sporten gewoonweg niet belangrijk en leuk genoeg om daar mijn tijd in te steken. Maar sinds een aantal jaar sport ik zeer regelmatig en ik vind het fijn! Waarom? Laat me je overtuigen met de onderstaande 10 redenen:liefde-aan-sporten-27658009

1. Sporten is gezond
Het is wellicht een open deur, maar het is echt zo. Sporten bevordert je immuumsysteem, waardoor je minder vatbaar wordt voor ziektes. Daarnaast werk je aan sterke botten en spieren, waardoor je beter tegen een stootje kunt.

2. Van regelmatig sporten krijg je een goede conditie
Nooit meer hijgend bovenaan de trap aankomen op je werk? Dat kan dus, want wie sport heeft een betere conditie. Dit merk je niet alleen tijdens het sporten zelf, maar ook in het dagelijkse leven zoals het huishouden of de boodschappen sjouwen. Ook zal je merken dat je sneller hersteld van lichamelijke inspanningen.

3. Het helpt je ontspannen en je slaapt er beter door
Door je lichaam even te ontladen tijdens het sporten help je jezelf in een beter slaapritme te komen. Je lijf is immers moe en wilt graag rust om te herstellen. Ook kan het helpen in het ‘leegmaken’ van je hoofd, waardoor je minder piekert in bed.

sporten-voor-de-lol

4. Het geeft je meer energie
Op zich is dit logisch, aangezien je een betere conditie krijgt en dus energie overhoudt voor andere dingen. Daarnaast kun je je na een goede work-out weer als herboren voelen, aangezien je op een andere manier met je lijf bezig bent geweest.

5. Je zit geestelijk ook beter in je vel
Tijdens het sporten komen er een aantal stofjes vrij in je lijf, zoals endorfine. En die stofjes zorgen voor een blij en vrolijk gevoel. Je wordt dus echt vrolijker van sporten. Daarnaast zal het zo zijn dat je ook trots op jezelf bent bij nieuwe records, wat er ook voor zorgt dat je je goed over jezelf voelt.

6. Het helpt mij relativeren
Bij sporten kan ik echt mijn hoofd even uit zetten. Ik ben dan alleen bezig met het sporten zelf en dat kan soms zo’n bevrijding zijn van allerlei gedachtes. Want vaak blijkt naderhand dat een aantal zaken zichzelf al opgelost heeft waar ik voor het sporten zo over aan het piekeren was. Even een beetje afstand nemen van die dingen is soms dus heel goed en sporten helpt hierbij.

7. Er is altijd wel een vorm van sport die je leuk vindt
Er zijn zoveel vormen van sport: of je nu heel intensief wilt sporten of liever een beetje rustig aan doet. Je kan ook kiezen tussen binnen of buiten sporten. Het hoeft ook zeker niet altijd de sportschool te betekenen. Met andere woorden: zoek een sport die jij leuk vindt, want dan houdt je het ook langer vol. En als je van variatie houdt, dan kun je hiernaar opzoek. Geef jij liever geen geld uit aan het sporten? Via internet kun je diverse filmpjes vinden van work-outs die je gewoon thuis in je huiskamer kunt doen, van rustige yoga tot intensieve work-outs. Kortom: voor ieder wat wils!

8. Je mag leuke sportkleding kopen en dragen
Ik doe mijn sportkleding aan en de knop gaat om: work-outtijd! Sportkleding zit vaak zo lekker en tegenwoordig ziet het er ook erg leuk uit. Dus shoppen voor nieuwe sportkleding vind ik ook nooit een straf :).

imagesed37qgc6

9. Het is een boost voor je zelfvertrouwen
Doordat je sport zal je lijf ook wat veranderen. Je kan gaan merken dat je conditie beter wordt, je iets strakker in je vel zit, je steeds zwaardere gewichten kunt pakken enzovoorts. Dit alles zal er voor zorgen dat je je sterk en onafhankelijk voelt, wat echt een grote boost is voor je zelfvertrouwen.

10. Je hebt meer sociale contacten
Dit laatste is wel een beetje afhankelijk van de sport die je kiest. Teamsporten hebben dit het meest, want je sport immers in groepsverband waardoor je automatisch contact zult hebben met anderen. Maar ook bij hardlopen kun je een clubje zoeken of spreek een vaste dag af met een vriendin in de sportschool.

Dus, na dit lijstje snap ik niet dat je nog achter de computer zit, ga lekker sporten joh ;). Ik kan je beloven dat ook jij de positieve effecten van sporten zult ervaren zodra je een sport hebt gevonden die bij je past!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s