Recept: 5x cloud bread

Cloud bread, wat is dat nu weer? Ik zie het je bijna denken, want ik dacht dit ook toen ik het voor het eerst las. Maar cloud bread is iets wat in Amerika enorm populair is, vooral onder fanatieke sporters. Waarom? Het is een luchtig ‘broodje’ wat je kan beleggen naar believen en wat laag is in koolhydraten, maar hoog in eiwitten. Ideaal dus voor fanatieke sporters. Het is heel makkelijk te maken en de variaties zijn eindeloos. Ik heb ter inspiratie alvast vijf ideeën op een rijtje gezet, dus ik zou zeggen: eet smakelijk!

foto-29-09-16-17-05-10Het basisrecept (10 stuks):
– 3 eieren.
– 3 el hüttenkäse of roomkaas light.
– Snufje bakpoeder.
– Peper en zout.

En zo doe je het:
– Verwarm de oven voor op 150 graden.
– Splits de eieren.
– Klop de eiwitten zo stijf mogelijk.
– Meng de overige ingrediënten met de eierdooiers in een kom.
– Spatel het mengsel door de opgeklopte eiwitten. Let op dat je niet te wild doet, want dan haal je alle lucht er weer uit!

foto-29-09-16-16-42-08

Als je alles gemengd hebt, ziet je mengsel er zo uit.

– Verdeel het mengsel in tien hoopjes op een bakplaat met bakpapier.
– Schuif dit voor 15-20 minuten in de oven en laat even afkoelen.

En nu het leuke, want met deze broodjes kun je eindeloos variëren. Je kunt het zowel in zoete, als hartige variant maken en dus hierbij een paar ideeën 🙂
foto-29-09-16-17-20-09Variatie 1: Love for Italy
– Voeg aan het basisrecept een theelepel Italiaanse kruiden toe en bak dit mee.
– Beleg de cloud breads met pesto, mozzarella, paprika en een beetje basalmicoazijn.

Variatie 2: Monkey bread
– Voeg een handje noten toe.
– Beleg de cloud breads met plakjes banaan.

Variatie 3: Surimi hass
– Voeg cajunkruiden toe aan het basisrecept (let op: je kan dan vaak het zout weglaten).
– Beleg je cloud bread met avocado en een surimistick die je fijn hebt gesneden.

Variatie 4: Puur natuur
– Houdt het basismengsel hetzelfde.
– Beleg de cloud breads met oude kaas (30+ kan), een beetje vijgenjam en rucola.

Variatie 5: Zoete wolkjes
– Voeg aan het basisrecept kaneel toe.
– Beleg de cloud breads met een beetje appelstroop, plakjes appel en wat rozijntjes.

Ik kan je echt aanraden om de variaties eens uit te proberen. Vooral omdat de cloud breads zelf niet zo uitgesproken zijn van smaak. Hierdoor kun je er dus echt alle kanten mee op. Het is eigenlijk vergelijkbaar met een rijstwafel, maar dan hoger in eiwitten.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s