Review: Maybelline foundation en Etos contour

De heilige graal op foundation-gebied, heb jij hem al gevonden? De zoektocht gaat voor velen van ons steeds verder naar een nog betere en/of goedkopere foundation. Zo ook bij mij. Toen ik laatst bij de Etos was en de nieuwe Fitme foundations zag van Maybelline, kon ik het niet laten om hem mee te nemen. Dit terwijl ik eigenlijk op zoek was naar een nieuw contourpoeder, omdat ik mijn oude in duizend stukjes heb laten vallen :(…En ook die heb ik gevonden! Dus kijk je vandaag mee naar de review van deze twee producten?
foto-25-10-16-12-47-49Een egale huid is toch vaak de basis van een mooie make-up. Dit is ook waarom zo veel dames waarde hechten aan een goede foundation. Maar met alleen foundation zien veel mensen er erg bleek uit, omdat alles één kleur is. Je schaduwen vallen weg. Om schaduwen terug te brengen kun je contourpoeder gebruiken, zodat je gezicht weer wat levendiger wordt.
foto-25-10-16-12-50-25De nieuwe Fit me! foundation van Maybelline komt in een tube. Op zich werkt dit heel hygiënisch, maar ik vind het minder praktisch dan een pompflacon. Met een tube mors je toch eerder. De foundation komt in twee versies, namelijk voor de droge huid en voor de vette huid. Ik heb degene gekocht die voor de normale tot vette huid is. Ik heb de kleur 110, wat de lichtste tint is met een rozige ondertoon. Er zijn meerdere tinten, maar het is afhankelijk van de winkel hoeveel tinten ze hebben. Bij mijn Etos hadden ze van iedere variant zes tinten. De foundation is €9,99 voor 30 ml, wat ik een goede prijs vind voor een foundation uit de drogisterij.
Dan het contourpoeder. Dit is een product van het Etos-merk. Het contourpoeder is in twee kleuren te krijgen, namelijk light/medium en medium/dark. Je snapt al dat ik de lichtste versie heb. Wat ik fijn vind aan de kleur is dat er een grijzige ondertoon in zit. Sommige contourpoeders kunnen erg oranje zijn en neigen naar een bronzer, terwijl dit eigenlijk niet hetzelfde behoort te zijn. Het poeder is €3,99 en er zit 8 gram in het doosje.
foto-25-10-16-12-54-44Op de foto hierboven kun je goed zien wat ik bedoel, het is een bruine kleur maar niet te oranje. En er zit een grijzige ondertoon in, wat bij porseleinen huidjes vaak het mooist staat. Wat me opvalt aan het poeder is dat die heel zacht is. Hierdoor krijg ik al direct veel fall-out in het doosje. Zou dit ook zo zijn wanneer ik er met een kwast in ga? De pigmentatie vind ik aan de andere kant wel heel erg goed en indrukwekkend.

foto-25-10-16-12-52-24Wanneer ik de foundation aanbreng, lijkt het een vrij dunne foundation. Dit terwijl Maybelline een stevige dekking beloofd. Ik ben benieuwd! Verder zegt Maybelline dat deze foundation matteert en poriën kleiner doet lijken. Het zou als een tweede huid moeten lijken en natuurlijk over moeten komen. Klinkt goed.
foto-25-10-16-12-53-50Eenmaal uitgeveegd op mijn hand zie ik duidelijk dat er dekking in de foundation zit. Op mijn hand komt hij droog over en trekt hij direct in de lijntjes, maar dit kan ook door mijn wat drogere handen komen. De kleur lijkt licht genoeg te zijn voor mijn bleke gezichtje, dus dat is een grote plus!

foto-27-10-16-09-49-01En hier zie je de producten aangebracht op mijn huid. Onder mijn ogen en op plekjes heb ik wel wat extra concealer nodig, maar over het algemeen dekt de foundation goed. Het is alleen wel heel belangrijk om een vochtinbrengende creme aan te brengen onder te foundation, anders trekt deze gelijk in de lijntjes en dat is niet mooi. Mat is de foundation zeker en ook de poriën op mijn neus zijn minder zichtbaar. De kleur past goed bij mijn huid. Na een aantal uur dragen is de foundation nog steeds redelijk mat, behalve op mijn voorhoofd en neus maar dit gebeurt ook bij de duurdere foundations. Al met al ben ik best onder de indruk van deze foundation.
De contour heb ik aangebracht onder mijn jukbeenderen en langs mijn slapen omhoog over mijn voorhoofd. Op de foto kun je hem lichtjes zien, in het dagelijks leven is het duidelijker. De pigmentatie vind ik erg goed en de kleur komt goed over. Alleen de zachte en korrelige structuur van het product blijft. Dit vind ik wel vervelend, want ten eerst zorgt het voor veel fall-out en dus verspil je product. Daarnaast wordt het zo snel een rommeltje. En je moet dus heel voorzichtig met je kwast te werk gaan, want anders pak je al snel te veel tegelijk en wordt het één grote vlek op je gezicht.

foto-27-10-16-09-50-37Dit was nog niet op zijn ergst, maar op de foto kun je wel een beetje zien wat ik bedoel. Veel losse poederdeeltjes zitten in het doosje wanneer je er met een kwast in bent gegaan…

foto-27-10-16-15-41-15En dan nog even een vergelijkingsfoto: de bovenste rij is zonder make-up, de middelste rij is met foundation en contour en op de onderste is mijn make-up compleet.

Mijn conclusie? Ik vind de foundation erg fijn werken en hij voelt ook erg prettig aan. Daarnaast vind ik de prijs-kwaliteit verhouding echt top. Kortom: een aanrader, maar inderdaad wel voor mensen met een vette huid. Voor mensen met een droge huid is deze foundation veel te droog en dan zou het direct in de lijnen trekken. Maar goed, de foundation is dan ook gemaakt voor een vette huid dus dat is logisch. Voor mensen met een droge huid heeft Maybelline dus een andere variant gemaakt, dus hier hebben ze al over nagedacht.
De contour-poeder is een twijfel. Ik ben heel enthousiast over de kleur en de pigmentatie, maar de korrelige structuur van het product zorgt voor veel fall-out en je moet dus erg voorzichtig te werk gaan. Ik ben bang dat ik ’s ochtends, wanneer ik haast heb, wel eens de deur uit ga lopen met een dikke bruine streep…

Liefs,
Corinne.

Advertenties

2 thoughts on “Review: Maybelline foundation en Etos contour

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s