Tips: Verzorgde handen en nagels

De één heeft meer geluk met zijn handen en nagels als de ander, dat is een feit. Sommige mensen hebben altijd last van droge handen of broze nagels, terwijl anderen gezegend zijn met sterke nagels. Dit is niet altijd eerlijk, maar helaas veranderen we dat niet. Toch kun je ook zelf heel wat doen om mooie en gezonde nagels en handen te krijgen en houden. Ik krijg zelf vaak complimenten over mijn lange nagels en de vraag hoe ik dat voor elkaar krijg. Nou…ik zal eerlijk bekennen dat ik ook een beetje geluk heb met sterke nagels. Maar: ik verzorg ze ook goed en daarom deel ik vandaag mijn tips met jullie.
foto-18-09-16-19-34-18

1. Gebruik een handcrème
Zomer of winter: het maakt bij mij niet uit, ik probeer toch iedere dag mijn handen lekker in te smeren met een verzorgende crème. In de winter gebruik ik wel een dikkere crème, omdat mijn handen dan vaak droger zijn. In de zomer gebruik ik een lichte, hydraterende crime. Ik koop dit gewoon bij de drogisterij, maar wel speciaal voor mijn handen want dat trekt vaak lekker snel in.
Afbeeldingsresultaten voor handcreme nivea

2. En nagelriemolie
In het verlengde van de vorige gebruik ik ook iedere dag een nagelriemolie om mijn nagelriemen mee in te smeren en te masseren. Soepele nagelriemen zorgen ervoor dat je nagels beter kunnen groeien en dus zullen je nagels langer worden.

3. Eet gezond en gevarieerd
Ze zeggen niet voor niets: schoonheid komt ook van binnenuit. Wat je eet heeft een grote invloed op je huid, haar en nagels. Dus wanneer je gezond eet zal ook je lijf je dankbaar zijn en dit laten zien in de vorm van gezondere nagels, haar en huid.

4. Maak schoon met handschoenen aan
Schoonmaken met sopjes is funest voor je handen en nagels, maar helaas moet het huishouden nu eenmaal ook gebeuren. Voorkomen kun je het dus niet, maar je kunt je handen wel beschermen tegen het warme water en het sop door handschoenen te dragen tijdens het schoonmaken. Zo gaat ook je manicure net wat langer mee.
Afbeeldingsresultaten voor schoonmaakhandschoenen

5. Gebruik een nagelverharder (zo nu en dan)
Heb je last van broze nagels? Dan kan een kuurtje met een nagelverharder heel erg helpen. Heb je geen broze nagels? Dan kun je de nagelverharder eens in de zoveel tijd als basecoat gebruiken om zo je nagels een extra boost te geven.

6. Slik extra vitamine B
Vitamine B is de vitamine die zorgt voor je huid, nagels en haar. Wil je sterkere nagels of gezonder haar? Dan kan een aanvulling op je eetpatroon met een supplement geen kwaad. Het geeft een extra boost en zorgt ook weer voor verbetering van binnenuit. Let wel op dat een gezond eetpatroon de basis moet blijven vormen, een voedingssupplement is dus een extraatje en geen vervanging.

7. Typ niet te lang op een toetsenbord
Tsja, deze zal voor sommige mensen moeilijk zijn want als je werk heb achter de computer dan zal dat toch moeten gebeuren. Maar bedenk je eens hoe vaak je nagels over de toetsenbord razen en eigenlijk ‘stoot’ je de nagels iedere keer weer tegen je toetsenbord aan. Dit kan voor sommige nagels funest zijn, omdat ze te broos zijn om de klappen op te vangen. Probeer het getyp op een toetsenbord dus te beperken.

8. Gebruik bij een manicure altijd een base- en topcoat
Ja, die stappen kosten een beetje extra tijd. Maar uiteindelijk valt dat ook wel mee en vaak kun je door deze stappen ook langer genieten van je manicure! Een basecoat zorgt voor bescherming van je nagel. Daarnaast zijn er ook basecoats met extra verzorging, dus die doen ook nog iets goeds voor je nagel. Een topcoat geeft een extra beschermend laagje, waardoor je nagel beter bestand is tegen stoten.
Afbeeldingsresultaten voor opi 3 in 19. Slaap genoeg
In je slaap is je lijf druk bezig met het herstellen van alle schade die is aangedaan gedurende de dag. Dit geldt voor je huid, maar ook voor je nagels. Hoe beter je slaapt, hoe meer tijd je lijf dus heeft om te herstellen. En nu het weer buiten toch minder lekker wordt, is er toch niets beters dan in je bed te liggen terwijl het buiten regent en stormt?

10. Vermijd stress
Hallo open deur! Stress is voor veel dingen slecht, dat weten we ondertussen wel. Dus ja, stress heeft ook invloed op nagels en handen. Maar deze stap is vaak makkelijker gezegd dan gedaan en daarom heb ik hem ook aan het einde van de lijst gezet…

Ik hoop dat je met deze tips een stapje dichter bij komt in een goede verzorging voor je nagels en handen.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s