Fototutorial: Nail-art ~ Pompoenen voor Thanksgiving

Wanneer je herfst zegt, dan denk ik vrijwel meteen aan pompoen. Deze herfst-groente heeft echt een fijn plekje in mijn leven veroverd. Ik vind ze mooi als versiering, lekker om te eten in allerlei gerechten of te verwerken in drankjes (pumpkin spice latte, anyone?). En dus wilde ik het ook in een nail-art verwerken. Dat is onderstaande nail-art geworden en mocht je willen weten hoe je dit voor elkaar krijgt, klik dan op de lees meer knop 🙂
foto-23-10-16-20-01-03Naast het feit dat deze nagels super goed bij de herfst passen, is he took zo dat het me enorm doet denken aan de Amerikaanse feestdag Thanksgiving. Traditioneel gezien wordt er die dag vaak lekker met vrienden en familie gegeten en een pumpkin-pie kan dan eigenlijk niet missen. Thanksgiving is een feestdag waarbij je stil staat bij de dingen waar je dankbaar voor bent en ik denk dat dit ook een hele mooie gedachte is. Dubbel plezier van deze nagels dus.

Stap 1
foto-23-10-16-18-41-47
Begin zoals altijd met het ontvetten van je nagels. Dit doe ik door met een wattenstaafje gedrenkt in nagellakremover over mijn nagels heen te wrijven.

Stap 2
foto-23-10-16-18-44-37
Dan is het tijd om eroverheen te gaan met een basecoat. Op die manier bescherm je de nagels en je zorgt ervoor dat je nail-art langer blijft zitten.
Gebruikt: OPI – Start to finish

Stap 3
foto-23-10-16-19-02-55
Als basiskleuren heb ik twee lakjes gebruikt. Mijn ring- en wijsvinger heb ik oranje gelakt en de overige nagels hebben een glitterlaagje gekregen. Laat dit goed drogen voordat je verder gaat aan de volgende stap.
Gebruikt: China Glaze – Papaya punch (oranje).
China Glaze – Make a spectacle (glitter).

Stap 4
foto-25-10-16-15-01-21
Met dezelfde oranje lak heb ik op de glitternagels bolletjes gemaakt. Ik heb dit gewoon met het kwastje van de lak zelf gedaan. Op mijn pink past maar één bolletje, maar op grotere nagels kun je twee of drie overlappende pompoen-bolletjes maken (zie foto).

Stap 5
foto-23-10-16-19-20-08
De wijs- en ringvinger maak ik af door er met een donker-oranje striper verticale strepen op te zetten. Je kunt je hand het beste goed laten rusten op de tafel en met de striper de streep trekken. Probeer de ruimtes tussen de strepen ongeveer even groot te maken, dit staat het mooist.
Gebruikt: Etos – Striper 005 Oranje

Stap 6
foto-23-10-16-19-24-40
Nu is het tijd om de pompoenen ook van de strepen te voorzien. Doe dit rustig aan en neem je tijd. Zorg ook dat je niet te veel lak op je striper hebt zitten. Ik teken eerst de buitenkant van de pompoen. Vervolgens maak ik gebogen lijnen vanaf het midden naar beneden.

Stap 7
foto-23-10-16-19-35-11
Maak de pompoenen af door met een groene striper de takken van de pompoenen te maken. De takken zijn altijd heel krullerig, dus dat probeer ik na te bootsen. Met de striper maak ik ook kleine blaadjes aan de takken. Laat dit goed drogen voordat je verder gaat.
Gebruikt: Etos – Striper 114 Groen

Stap 8
foto-23-10-16-20-01-03
Voeg nog een topcoat toe en klaar is je manicure!
Gebruikt: Seche Vite – topcoat.

Ik hoop dat jullie het met deze stap voor stap uitleg ook voor elkaar krijgen om leuke pompoenen op je nagels te krijgen! Ik zou zeggen: veel plezier. Dan ga ik nu…juist: pompoen roosteren voor in de soep, jum!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s