Review NYX eyeliners

Voor de oplettende lezers en kijkers onder ons is je waarschijnlijk al opgevallen dat deze NYX eyeliners al eerder de revue passeerden, namelijk in mijn shoplog en in mijn fototutorial van de ombre liner.
Toch hebben deze eyeliners nog geen eigen review gehad en ik vond het tijd worden om dat toch nog met jullie te delen. Vooral omdat ik ze ondertussen nog wat uitvoeriger getest heb voor jullie.
foto-02-11-16-13-48-24Sinds 10 november mogen wij ons in Nederland ook zo gelukkig prijzen dat we een heuse NYX-winkel op onze bodem hebben, namelijk in Amsterdam. Je kunt de goodies van NYX hier dus zeker terug vinden. Helaas zijn nog niet alle producten even makkelijk via internet te verkrijgen (zoals de Vividbrights), dus een bezoekje kan geen kwaad. Mocht je dichterbij Gent wonen: daar is ook een NYX-winkel waar je alles kan shoppen en daar heb ik deze eyeliners ook gekocht.
De exacte prijs van de eyeliners weet ik niet meer (oeps, bonnetje weggegooid….) maar ze waren rond de zeven euro. Ik heb gekocht: NYX Vivid Brights in Vivid Escape (groen) en in Vivid Delight (oranje). Daarnaast heb ik ook de White Liquid Liner meegenomen.

foto-02-11-16-13-53-18De eyeliners komen in een tubeverpakking die heel slank en strak is. Eigenlijk zoals we gewend zijn bij vloeibare eyeliners. In de Vivid Bright eyeliners zit 2,0 ml en in de witte eyeliner zit 2,2 ml. In de draaidop zit meteen het kwastje verwerkt en zoals je op de foto kunt zien is dit best een dun kwastje. Mooi zo, want dat houdt hopelijk ook in dat je er precies mee kunt werken.
De Vivid Bright eyeliners staan bekend om hun goede pigmentatie in gekke kleuren. Zo hebben ze ook paars, roze en geel. Die laatste wilde ik eigenlijk ook hebben, maar deze eyeliners zijn gewild en daarom zijn ze vaak uitverkocht. Dit vind ik wel een groot nadeel, want de verkrijgbaarheid wordt niet echt makkelijk gemaakt.
Uiteraard kun je ook gekleurde eyeliners kopen van andere merken, te denken valt aan Make-up Forever of Urban Decay. Minpunt hieraan is dat deze eyeliners vaak 15 tot 20 euro zijn per stuk, een beetje prijzig voor leuk gekleurde eyeliners die je waarschijnlijk niet dagelijks pakt…
foto-02-11-16-13-56-00Op de hand geswatcht. Zoals je kunt zien kun je met de eyeliners zowel dikkere als dunnere lijnen maken. Dit is fijn, want zo kun je ook de liner opbouwen naar de dikte die jij wilt. Alle drie de eyeliners zijn goed gepigmenteerd, maar ik heb wel gemerkt dat je ze goed moet schudden van te voren. Doe je dit niet, dan zijn ze waterig en is de pigmentatie niet goed.
De groene kleur heeft een beetje de neiging om in lijntjes te trekken. Dit kun je verhelpen door een dun tweede laagje aan te brengen wanneer het eerste laagje droog is. Het is raar, want de oranje kleur heeft dit helemaal niet. En heb je die witte kleur gezien? Wauw, dat is echt wit. Super leuk om details mee te maken bij een grafische eyelinerlook.

Uiteraard heb ik de eyeliners ook uitgeprobeerd op mijn ogen met onderstaande foto als resultaat die je ook in mijn fototutorial hebt kunnen zien. De eyeliners werken op de ogen ook fijn. Het kwastje pakt voldoende product op om goede lijnen te kunnen zetten. De eyeliner blijft ook de hele dag goed zitten en laat zich vervolgens makkelijk verwijderen met reiniger. De eyeliners zijn niet waterproof, dus ik weet niet hoe goed ze een regenbui aankunnen.
foto-02-11-16-22-13-33Maar wat is nu uiteindelijk mijn conclusie over de eyeliners van NYX? Nou, ik ben best tevreden. Wat ik leuk vind is dat er zoveel verschillende kleurtjes zijn. Daarnaast is de verpakking en het kwastje fijn, je kunt hier goed mee werken. Ook vind ik de prijs aantrekkelijk voor dit soort eyeliners, want laten we wel wezen: je pakt deze kleuren waarschijnlijk niet iedere dag. Als laatste ben ik ook zeker onder de indruk van de pigmentatie, al moet je er wel even aan denken ze goed te schudden van te voren.
Een minpunt vind ik de verkrijgbaarheid, want je moet echt naar een fysieke winkel om de Vivid Brights te kopen. Waarom ze die niet in een webshop verkopen, snap ik echt niet want ik denk dat er meer vraag naar is. Het nadeel van de winkel is vervolgens dat veel kleuren vaak uitverkocht zijn, omdat ze gewild zijn. Kortom: je moet een beetje geluk hebben…En sommige kleuren hebben een kleine gebruiksaanwijzing, zoals de groene kleur die in de lijntjes trekt bij één laagje. Dit kun je makkelijk voorkomen door een dun tweede laagje, maar het is toch meer gedoe.
Maar ondanks de kleine nadelen ben ik toch nog vastbesloten om ook die gele kleur ooit te bemachtigen en misschien ook de roze wel…
Ben jij al in de nieuwe NYX winkel in Amsterdam geweest? En wat heb je meegenomen?

Liefs,
Corinne.

Advertenties

2 thoughts on “Review NYX eyeliners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s