Black Friday: mijn tips

Black Friday, het klinkt nogal luguber of bijgelovig maar wees gerust: dat is het totaal niet! Black Friday is een Amerikaans begrip en heeft alles te maken met shoppen! Helemaal niets donkers of duisters aan dus, haha. Standaard worden er op Black Friday allerlei leuke aanbiedingen gedaan door allerlei winkels. De laatste jaren waait dit steeds meer over naar Nederland en hebben ook Nederlandse bedrijven Black Friday-sales. Ik heb eens rondgeneusd en een aantal leuke (naar mijn mening) aanbiedingen voor je op een rijtje gezet.

black-friday-2016Maar waar komt dit begrip vandaan? Traditioneel gezien wordt de naam Black Friday gegeven aan de dag na Thanksgiving. Thanksgiving is een Amerikaanse feestdag die al stamt uit het ontstaan van Amerika. Eén van de eerste groepen kolonisten had het namelijk nogal zwaar in het begin, de helft van de groep stierf in de eerste winter omdat het niet lukte aan genoeg voedsel te komen. Na deze strenge winter hebben deze mensen, met behulp van de indianen, het toch voor elkaar gekregen een goede oogst te verkrijgen. Om God en de indianen hiervoor te bedanken hielden ze een groot feest: Thanksgiving. Sindsdien is dit iets wat jaarlijks herhaald wordt en door heel Amerika gevierd wordt. Thanksgiving valt altijd op de derde donderdag van november, wat dit jaar dus 24 november is.
De vrijdag hierna (dit jaar 25 november dus) noemen de mensen altijd Black Friday. De meeste mensen zijn vrij deze dag (lang weekend) en beginnen zich klaar te maken voor Kerst. Dit betekent het huis versieren, de boom opzetten en ook: cadeautjes kopen! Hier hebben veel winkels op ingespeeld door op deze dag leuke aanbiedingen te hebben op allerlei producten, waardoor het nog aantrekkelijker wordt te starten met je kerstaankopen. En de naam Black Friday? Ja, die is dus gegeven omdat het in de winkels die dag zwart ziet van de mensen.

Nu ben ik blij dat je tegenwoordig ook via internet kan kopen, want als ik soms de gekte in de winkels zie in Amerika op die dag…wow! Daar zou ik niet graag tussen staan. En nog een voordeel van dat internetshoppen is dat wij in Nederland ook kunnen profiteren van deze deals via de webshops! Daarnaast zijn er de laatste jaren ook steeds meer Nederlandse bedrijven die meedoen aan deze acties. Maar ondertussen heb ik wel genoeg achtergrondinformatie gegeven, laten we eens kijken naar enkele leuke aanbiedingen:

1. LitCosmetics
Lit is een Canadees bedrijf wat bekend staat om de cosmetische glitters en de glitterlijm die ze hiervoor maken. Hun glitters zijn geschikt om ook bij je ogen te gebruiken. De glitters verkopen ze voor 16,00 Canadese dollars per potje, omgerekend ongeveer 11/12 euro.
Bij mij staat deze sale met stip op één. Lit pakt altijd groots uit en zo ook weer dit jaar. Ze noemen het de BOGO-actie en die start vrijdag en duurt het hele weekend. De sale houdt in dat je voor iedere glitter dit je koopt, een gratis glitter krijgt. Je mag zelf kiezen welke glitters je aanschaft en de prijs wordt gewoon gecalculeerd in je mandje. Met andere woorden: kies je vier glitters, dan betaal je voor twee. WAT??? Yup, goed gelezen! Ik heb mijn lijstje voor vrijdag in ieder geval aan klaar liggen (ik zit nu alweer op acht glitters…zucht). Dus ben je een glitterjunkie en wil je kwalitatief super goede glitter? Dan is dit zeker iets voor jou. Ook de lijm is zeker aan te raden, aangezien die één van de dunste en beste is die er is.

dsc07288

Mijn huidige collectie.

2. Sigma
Het merk Sigma is in Nederland wellicht niet heel bekend en dat is zonde. Het merk heeft allerlei producten, maar staat het meest bekend om de kwastensets. Er is heel veel keuze en je krijg kwalitatief goede kwasten tegen nette prijzen. Wanneer je nog op zoek bent naar goede kwasten zou ik dus zeker even een kijkje nemen, want Sigma heeft deze hele week al leuke aanbiedingen. Zo hebben ze 25% korting op alle kwastensets. Natuurlijk zou je ook kunnen wachten tot vrijdag, want wellicht hebben ze dan nog betere acties maar die zijn nu nog niet bekend.

3. Hunkemöller
Ben je nog op zoek naar een leuk setje voor de feestdagen of een fijne pyjama? Dan kun je dit weekend bij Hunkemöller terecht. Op vrijdag en zaterdag krijg je 25% korting op alles. Ben je geduldig? Dan kun je ook wachten tot maandag, dan is alles 30% korting. Maar op=op, dus als je een gangbare maat hebt zou ik daar niet op wachten aangezien je dan hoogstwaarschijnlijk achter het net vist.

4. Mediamarkt
Er is nog niet veel bekend over de actie bij mediamarkt, maar ze adverteren met grote cashback-acties op elektronica. Vorig jaar hebben ze dit ook gedaan en dit viel voor veel mensen tegen uiteindelijk dus ik ben benieuwd of ze het dit jaar beter doen. Via de website of social media kun je jezelf op de hoogte houden van de acties die de Mediamarkt uiteindelijk gaat doen.

5. Myprotein
Ben je een fanatieke sporter die voedingssupplementen of eiwitten gebruikt? Dan kun je de website van Myprotein eens goed in de gaten houden. De hele week hebben ze iedere dag andere deals op hun producten. Van 30% korting op whey-eiwitpoeder tot 50% korting op kleding.

6. Wehkamp
De Wehkamp begint vroeg met hun acties, want hun kortingen beginnen al op woensdag (t/m vrijdag). Ze geven 35% korting op alle speelgoed, games en gadgets dus deze aanbieding is uitermate geschikt voor de Sinterklaas- en Kerstinkopen. Daarnaast bieden ze gratis verzending aan vanaf €20,00.

7. The Body Shop
The Body Shop gaat in hun webshop een korting aanbieden van 40% op alles! Dat is echt veel, maar dus wel alleen in hun webshop. Ik vind hun bodybutters en handcrèmes altijd heel fijn, vooral in de winter dus dat is natuurlijk fijn om ze met deze korting te kunnen scoren. En nog een bijkomend voordeel: de actie loopt het hele weekend!

8. BCC
Wat BCC precies gaat doen is ook nog onduidelijk. Maar korting gaan ze zeker geven. Ze beloven meer dan 100 unieke deals, met kortingen oplopend tot 30%. Daarnaast gelden alle deals van concurrenten die hoger zijn ook bij de BCC. Zeker iets om in de gaten te houden dus. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief dan wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste deals.

Heb jij nog aanbiedingen op het oog voor Black Friday? Voel je vrij om die hieronder te delen!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s