Fototutorial: colour blocking cut crease

Soms kun je door de gekste dingen inspiratie krijgen op momenten dat je dit niet altijd verwacht. Zo ook met deze fototutorial. Ik had twee avonden ervoor een beetje zitten spelen met nagellak zonder dat ik een plan had van te voren. Daar was de volgende nail-art uitgekomen:
foto-26-11-16-16-36-38
Op zich vond ik de nail-art wel grappig en dus liet ik het zitten. Een paar dagen later stond ik te wachten op mijn koffieapparaat en in gedachten verzonken staarde ik naar mijn nagels. En daar had je het: het lichtpeertje in mijn hoofd ging aan. Want waarom zou ik ook geen leuke look kunnen maken met deze kleuren? Een soort colourblocking…Van daaruit ging het denkproces verder en zie hier het resultaat:
foto-27-11-16-16-16-53

Dus ben je benieuwd naar hoe ik deze look voor elkaar heb gekregen? Klik dan vooral op ‘Lees verder’, want dan laat ik het je stap voor stap zien.

foto-26-11-16-15-04-54
Je begint uiteraard met een ‘kaal’ oog. Ik heb hierbij al wel oogschaduwbasis aangebracht op mijn ooglid tot aan mijn wenkbrauw. Daarnaast heb ik een klein laagje concealer aangebracht om mijn huid te egaliseren.
Gebruikt: Hema – Eye shadow base.
Catrice – Liquid camouflage in 001 Porcelain.

foto-26-11-16-15-11-26
Met een donkergrijze oogschaduw en een precies kwastje maak ik een lijn net boven mijn arcadeboog. Dit kun je het beste doen door recht naar voren in een spiegel te kijken om te zien waar je arcadeboog zich bevindt.
Gebruikt: Sleek – Oh so special.

foto-26-11-16-15-21-48
Met een kleine, maar fluffy kwast vaag ik deze lijn uit naar boven. Ik zorg dat de kleur niet onder de lijn terecht komt. Ik gebruik hiervoor drie tinten grijze oogschaduw en ook nog wat zwart. Je wilt dat de onderste lijn steeds duidelijk blijft van kleur en dat het mooi uitwaaiert naar boven. Dit proces duurt best even: je gaat steeds terug in de kleuren om de intensiveren en vervolgens vervaag je weer, net zolang totdat je tevreden bent met de overgang.
Gebruikt: Sleek – Oh so special.
MAC – Carbon.
Make-up Geek – Bedrock.
Sleek – Crete.

foto-26-11-16-15-25-09
Met een wit oogpotlood kleur ik mijn bewegend ooglid in. Ik doe dit omdat de gele kleur hier lekker fel tegen afsteekt en er straks dus vanaf spat.
Gebruikt: NYX – Jumbo Eye pencil in Milk.

foto-26-11-16-15-31-46
En dit bedoel ik dus bij de vorige stap. Door de witte basis knalt het geel er echt af. Ik heb deze kleur met een platte oogschaduwkwast aangebracht in een deppende beweging voor het beste kleurresultaat.
Gebruikt: Make-up Geek – Lemon drop.

foto-26-11-16-15-55-53
Natuurlijk mochten de glitters ook niet ontbreken, dus ik heb met een groene kleur, speciale glitterlijm en cosmetische glitter een eyeliner met wing getrokken. Gebruik wel echt cosmetische glitter hiervoor, vooral wanneer je zo dicht bij je oog werkt. Niet-cosmetische glitters kunnen scherp zijn en schade aanbrengen als ze in je ogen terecht komen.
Gebruikt: Lit Cosmetics glitter glue.
Lit Cosmetics – Cayman #3.

foto-26-11-16-16-03-19
Onder het oog heb ik met groene oogschaduw een lijn gezet en deze een beetje naar beneden uitgevaagd. Vervolgens heb ik de gele kleur hieronder aangebracht en dit in elkaar vervaagd, zodat het een soort smokey effect geeft.
Gebruikt: Sleek – Dragon fly.
Make-up Geek – Lemon drop.

foto-26-11-16-16-07-33
In mijn binnenste ooghoek en net onder mijn wenkbrauw heb ik met een klein kwastje nog een lichtgroene highlighter aangebracht.
Gebruikt: 88 shimmer palette – lichtgroene kleur.

foto-26-11-16-16-35-44
En de look is niet compleet zonder een laagje mascara boven en onder. Daarnaast kan een look zoals deze niet zonder nepwimpers, dus die heb ik ook aangebracht.
Gebruikt: Maybelline – Volume’ express waterproof mascara zwart.
Duo wimperlijm.
Eyelure – Lenghtening in #080.

foto-27-11-16-16-14-10

En zo krijg je stap voor stap dus deze ooglook :). Ik vind hem best leuk geworden. Om eerlijk de zijn vind ik de ooglook zelfs leuker dan de nail-art haha.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s