Fototutorial: icy blue nail-art

Op zich mogen we tot nu toe nog niet klagen, maar toch hebben we al enkele dagen gehad waarop het echt ijzig koud is. En bij ijzige kou denk ik aan de kleuren blauw en zilver. Vandaar ook de naam voor deze nail-art: icy blue. In de fototutorial van vandaag laat ik jullie stap voor stap zien hoe deze ijskoude nail-art op je nagels krijgt. Hopelijk vinden jullie het design mooi. En vergeet niet: je kan dit uiteraard met iedere kleur uitvoeren die jij mooi vindt!
foto-02-12-16-21-33-52

Stap 1:
foto-02-12-16-19-48-59
Zoals altijd beginnen we ook deze manicure met het ontvetten van de nagels. Dit doe ik door eroverheen te gaan met nagellakremover. Het zorgt voor een vetvrije nagelplaat waarop de nagellak goed kan hechten en dus langer zal blijven zitten.

Stap 2:
foto-02-12-16-19-52-04
Vervolgens bescherm je je nagels door een laagje basecoat aan te brengen. Deze basecoat van OPI heeft ook een nagelverharder erin waardoor ik gelijk aan sterke nagels werk.

Stap 3:
foto-02-12-16-20-14-59
Tijd om de basiskleuren aan te brengen. Ik heb alle nagels in een blauwe parelmoer kleur gelakt, behalve de middelvinger. Ik had wel meerdere laagjes nodig om dit dekkend te krijgen. Op de middelvinger heb ik een zilveren, metallic lak gebruikt.
Gebruikt: China glaze – Pearl jammin’
China glaze – Platinum silver.

Stap 4:
foto-02-12-16-20-41-57
Met striping tape heb ik vervolgens het ruitpatroon op mijn nagels gelegd. Zorg er hierbij voor dat je de onderlaag lang genoeg hebt laten drogen, want anders zou je die weer los halen als je de striping tape eraf haalt. En knip de striping tape van te voren, op die manier hoef je niet onhandig te doen met je pas gelakte nagels.

Stap 5:
foto-02-12-16-20-47-45
Met een dotting tool heb ik de verschillende vakjes ingevuld met verschillende kleuren. Ik ben gegaan voor tinten in zilver, wit en blauw om het in het thema te houden. Ik doe dit door met de dotting tool op en neer te tikken op mijn nagels.
Gebruikt: China glaze – Platinum silver.
China glaze – Electric beat
OPI – Alpine Snow.
Essence – Doad
DA – #101

Stap 6:
foto-02-12-16-20-54-48
Dit design heb ik zowel op mijn ringvinger als op mijn duim gemaakt. Zodra je de vlakken heb ingekleurd, trek je voorzichtig de striping tape los en als het goed is zie je dan het bovenstaande patroon ontstaan.

Stap 7:
foto-02-12-16-21-16-57
De middelvinger vond ik nog een beetje saai, dus die heb ik nog opgeleukt door een zilveren glitterlak te gebruiken.
Gebruikt: DA – #101.

Stap 8:
foto-02-12-16-21-33-18
Als de vakjes tijd genoeg hebben gehad om te drogen, dan sluit je de manicure af met een topcoat om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je design.
Gebruikt: Seche Vite – topcoat.

Hopelijk vonden jullie de tutorial weer duidelijk en heb je kunnen zien dat je met simpele trucjes weer een leuke nail-art kunt neerzetten.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s