Netflix: mijn tips van dit moment

Netflix, wie kan het nog wegdenken in het leven? Ik moet bekennen dat ik eigenlijk niet meer zonder zou kunnen. Stiekem kijk ik bijna iedere dag wel een aflevering van een serie. Ook voor films gebruik ik Netflix, maar daar ben ik minder enthousiast over. Maar de series, tsja die zijn verslavend. Het is zo lekker makkelijk om aan het einde van de avond nog even op de bank te ploffen en een aflevering van drie kwartier weg te kijken voordat je naar bed gaat. Maar wat kijk ik op dit moment en vind ik leuk? Dat deel ik vandaag in dit artikel.

Ik heb de laatste tijd gemerkt dat ik het lekker vind om ’s avonds te ontspannen met een serie. Ik ben dan ook niet van de hele spannende of enge series, gewoonweg omdat ik hier niet van houd. Ik ben echt een bange schijterd, dus dat is niet aan mij besteed zo vlak voor bedtijd ;). Ik houd wel van drama, historie en detectives en daar is onderstaand lijstje dan ook echt een combinatie van.

1. Mr. Selfridge
Hiervan hebben we tot nu toe alle afleveringen gekeken. De serie gaat over Harry Selfridge, een Amerikaan die in Londen een groot warenhuis opent en shoppen op een hele andere manier aanbied als daarvoor. Selfridges is nog steeds een bestaand, groot warenhuis in Londen dus het is leuk om te merken dat delen van het verhaal op echte feiten gebaseerd zijn. In de serie volg je het gezin Selfridge die een plekje moeten veroveren in het conventionele Engeland, met allerlei gevolgen van dien uiteraard.

261633-52. Downton Abbey (nieuw seizoen)
Downton Abbey hadden we al gezien, maar onlangs werd ook het nieuwste seizoen toegevoegd van deze serie en we zijn die gelijk gaan kijken. Ik vind Engeland een interessant land en de oude nostalgie die deze serie laat zien vind ik heerlijk. Je verwonderd je over bepaalde oude tradities en regels en tegelijk merk je in het nieuwe seizoen dat zaken langzaam gaan veranderen richting de moderne wereld. Dit vind de oude aristocratie natuurlijk niet altijd even makkelijk.

downton_abbey_series_13. Gilmore girls – A year in the life (nieuw seizoen)
Verslaafd was ik aan deze serie met moeder Lorelai en dochter Rory. De gevatte opmerkingen, leuke personages en bruisende energie van de serie vind ik heerlijk. Het stadje is ook zo kneuterig Amerikaans en ik heb alle seizoenen boven in de kast staan op DVD. Nu komt er een nieuw seizoen, na jaren pauze. Ik ben dus echt beniewd welke personages ze laten terugkomen en hoe het verhaal nu loopt.

gilmore_girls_netflix_poster4. Miss Fisher’s Murder Mysteries
Van Engeland naar Amerika gaan we nu naar Australië voor Miss Fisher’s Murder Mysteries. Deze serie speelt zich af in de jaren 20 en 30 in Australië. Het land is immens populair om naar te emigreren en zo is ook de van oorsprong Britse Phryne Fisher hier terecht gekomen. Ze is een gegoede dame met hele moderne opvattingen voor die tijd. Dit zorgt ervoor dat ze zich als vrouwelijke detective in allerlei moordonderzoeken stort. Ik vind de combinatie van detective met de historie van de serie erg leuk. Op den duur wordt het alleen wel vervelend dat Phryne met iedere moord een persoonlijke connectie lijkt te hebben, dat maakt het minder geloofwaardig.

miss-fisher-s-murder-mysteries-banner-in-q1h8-9wkv-llsp-orig5. Once upon a time (nieuw seizoen)
Ook hierbij: we hadden alle seizoenen al gezien. Maar nu is er een nieuw seizoen aan toegevoegd en om eerlijk te zijn moeten we hier nog aan beginnen. Het is een fantasieserie waarin we twee werelden zien, namelijk onze wereld en een sprookjeswereld. Door een spreuk zijn de sprookjesfiguren naar onze wereld gebracht om hier een ‘normaal’ leven te leiden. Maar dit werkt natuurlijk niet zo en door de seizoenen heen komen steeds meer sprookjesfiguren in de serie tot leven. Ik ben benieuwd welke figuren we in dit nieuwe seizoen te zien gaan krijgen!

once-upon-a-timeBovenstaande series zijn dus allemaal series die we aan het kijken zijn of binnenkort af gaan kijken. Er staan ook nog een aantal nieuwe series in onze ‘lijst’ maar daar zijn we nog niet aan toegekomen. Meestal kijken we twee verschillende series tegelijk en wisselen we een beetje af. Welke serie(s) ben jij op dit moment aan het kijken?

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s