Review Botanical Choice gezichtsmaskers

Een gezichtsmasker is zo’n dingetje wat voor veel vrouwen als luxe wordt ervaren. Het is voor velen echt even een me-momentje, waarop je de boel even de boel laat. Zelf probeer ik regelmatig een masker te nemen, zo’n 1 keer per week. Ik vind het heerlijk en ik merk dat het mijn huid ook echt goeds doet. En dat gezichtsmaskers helemaal niet duur hoeven te zijn bewijst dit merk maar weer: Botanical Choice. Ik kon drie maskers kiezen voor 3 euro en gooide er dus meteen een aantal in mijn mandje. Kijk je mee?
foto-29-11-16-15-39-31Ik kwam deze maskers tegen bij de Etos en zoals gezegd waren ze drie euro voor drie verpakkingen. In iedere verpakking zit ruim voldoende product voor één keer masker. Ik vind deze losse verpakkingen altijd heel handig, omdat je diverse maskers voor diverse ‘problemen’ kunt kopen zonder meteen een hele la kwijt te zijn aan ruimte. Daarnaast is het handig wanneer je de maskers mee wilt nemen op reis.
foto-29-11-16-15-40-41Ik heb de bovenstaande maskers meegenomen. Zoals je kunt zien zit er genoeg variatie in de maskers. Dit waren trouwens nog niet eens alle keuzes! Er zijn bijvoorbeeld ook kleimaskers voor een goede dieptereiniging bij een onzuivere huid.
Sommige van de maskers werken met een peel-off principe. Dit betekent dat het masker op je huid hard wordt en dat je het daarna, als een soort tweede huid, van je huid aftrekt. Dit zijn vaak maskers die je huid wat meer zuiveren. Daarnaast zijn er maskers die je opsmeert, moet laten intrekken en dan weer van je gezicht moet wassen.
Per verpakking staat steeds vermeld waar het masker voor bedoeld is. Dit wordt op de achterkant nog uitgebreider uitgelegd. Op de voorkant staat vervolgens ook dat de maskers niet getest worden op dieren (bij allemaal) en sommige maskers zijn ook parabenen-vrij (mocht dit iets zijn waar je op let). De inhoud van het masker verschilt per masker, maar ligt tussen de 15 en 20 ml. Zoals ik al eerder zijn: iedere verpakking biedt voldoende product voor een ruime keer.

foto-29-11-16-15-42-52De informatie op de achterkant. Er wordt nogmaals uitgelegd wat het masker doet, hoe je het moet gebruiken en wat je er beter niet mee kunt doen. Onderaan de verpakking vind ik ook nog een lijst met ingrediënten. Die verschillen natuurlijk per masker en vooral bij de peel-off maskers zie ik wat meer chemische stofjes in de lijst. Ik denk niet dat de maskers geschikt zijn voor mensen met een hele gevoelige huid, ook al zit er weinig tot geen parfum in de maskers.

foto-02-12-16-15-30-28Tijd om te testen. De bovenste rij laat mij voor het masker zien. Ik heb de laatste tijd vrij snel last van een droge huid, dus ik koos voor een voedend en hydraterend masker met framboos. Dit vin dik dus zo makkelijk: ik kan steeds kijken wat mijn huid nodig heeft op dat moment en daar het beste zakje bij kiezen!
Smeren maar en 15-20 minuten laten intrekken. Ik ben altijd zo’n persoon die dan andere dingen doet ondertussen. Ik ga nooit relaxed op de bank liggen tijdens mijn masker, haha. Ben ik de enige die dat doet? Denk aan: wasje opvouwen, kwasten wassen, dat soort klusjes.
En vervolgens was ik het masker weg. Op de foto is te zien dat mijn huid wat minder rood en vlekkerig lijkt. Ook voel ik het wel! Mijn huid voelt lekker glad en gehydrateerd. Daarnaast merk ik dat mijn make-up hierna beter zit, omdat mijn huid gladder is.

Dus mijn eindoordeel over deze maskers? Ik ben zeer tevreden en eigenlijk ook wel onder de indruk voor deze prijs. Later heb ik ook nog andere maskers uitgeprobeerd en de maskers doen echt iets. Naast de prijs vind ik ook de keuze een pluspunt en het feit dat je kan kijken naar wat je huid op dat moment nodig hebt.
Een nadeel is dat door deze verpakking het niet zo milieuvriendelijk is. Ook is niet ieder masker even geschikt voor iedereen (denk aan: parabenen en parfum). Maar al met al vind ik dit prima maskertjes en op deze manier vin dik het leuk om mezelf iedere week zo’n me-momentje (lees: was opvouwen, kwasten wassen enzovoorts…) te geven.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s