Winter TAG

ob_5820c6_winter-snowflake-1Sinterklaas is al weer even achter de rug en veel mensen gaan zich klaar maken voor Kerst. De meeste van ons zien dat ook echt als winter: gezellig met de kerstboom, lichtjes aan, koud buiten (misschien zelfs sneeuw?). Maar eigenlijk is het nog helemaal geen winter! Het seizoen winter start officieel pas 21 december, dus dat is volgende week. En nu is het dus nog herfst. Maar omdat het dan toch bijna winter is, wilde ik vandaag deze leuke winter TAG met jullie delen. Het was alweer een tijdje geleden dat ik een TAG heb gedaan, dus laten we eens kijken naar mijn antwoorden op deze winterse vraagjes.

1. Favoriete winterse nagellak?
Voor degene die mij kennen, die weten dat mijn nagellakcollectie nogal groot is. De keuze is dus letterlijk reuze en meestal vind ik donkere tinten wel mooi in de winter. Maar bij de feestdagen ga ik ook graag voor glitter. En heel verrassend genoeg ga ik deze winter voor een favoriet lakje wat heel licht is, namelijk: China Glaze – Pearl Jammin. Dit lakje zat in de herfstcollectie en is nog makkelijk te krijgen. Het is een licht blauwe parellak met een shift richting goud. Dit heeft echt iets weg van glinsterende sneeuw en daarom vind ik hem zo mooi deze winter!

china-glaze-pearl-jammin

De swatch is van Kelly Gonzo, die doet dat altijd heel mooi!

2. Favoriete winterse lipproduct?
Een goede lippenbalsem is in de winter natuurlijk onmisbaar, dus die draag ik veel wanneer ik thuis ben. Ik vind de lippenbalsems van Yves Rocher altijd heel fijn, ook omdat er zoveel natuurlijke ingrediënten zitten. En ’s nachts smeer ik mijn lippen altijd in met een laagje Elizabeth Arden 8h crème.
Als ik buiten de deur stap, dan heb ik vaak een lippenstift op. Ik houd niet van de plakkerigheid van gloss en ben dus echt een lippenstift-meisje. In de winter vind ik het heel mooi om donkere kleuren, zoals bordeauxrood en paars te dragen.

3. Meest gedragen kledingstuk in de winter?
Ik heb me voorgenomen om dit jaar lekker te variëren en niet steeds hetzelfde te pakken uit mijn kast. Je kent dat vast ook wel dat je bij drukte snel de vaste, makkelijke combinaties aantrekt die je altijd maakt. Maar ik wil juist eens een beetje mixen en matchen om te kijken wat er nog meer allemaal kan met mijn garderobe. En ik moet zeggen dat dit lukt! Hierdoor worden de meeste items in mijn kast toch wel gedragen, dus als ik voor het meest gedragen kledingstuk moet gaan dan zijn het mijn winterjassen. Ik heb twee lekkere, warme winterjassen om af te wisselen dus die draag ik het meest.

4. Meest gedragen accessoire in de winter?
Ik ben in de winter dol op sjaals en mutsen. Mutsen vind ik zo leuk staan! Daarnaast hoef je je niet druk te maken over je haar en ze houden je lekker warm. Maar op mijn werk mag ik geen muts dragen, dus de sjaal is eigenlijk wel mijn meest gedragen accessoire. Ik heb een aantal favorieten, maar deze van ONLY (die ik via Zalando heb gekocht) is toch wel één van mijn meest gedragen:
on351g02m-k1145. Favoriete wintergeur/kaars?
Ik vind de wax tars van Yankee Candle altijd heel fijn om te branden, omdat ze goed branden en een lekkere geur verspreiden. De wax tars gaan lang mee voor die kleine hoeveelheid, maar je zit ook niet superlang aan dezelfde geur vast. Op die manier kun je lekker afwisselen. In de winter houd ik van warme geuren zoals kaneel, appel, kruiden enzovoorts. Christmas’ Eve van Yankee candle is wel één van mijn favorieten. Als ik een iets frissere geur wil, dan ga ik het liefst voor Snow in Love.

6. Favoriet winters drankje?
Tsja, ik ben stiekem een zoetekauw dus ik moet hier wel warme chocolademelk zeggen. Maar dit gun ik mezelf niet zo heel vaak, omdat het toch wel ongezond is en omdat ik er puistjes van krijg. Dus mijn goede tweede optie is een suikervrije Caramel Latte Macchiato, gemaakt met sojamelk. Toch iets gezonder en zeker ook heel lekker!

7. All time favoriete kerstfilm?
Oei, dit vind ik moeilijk want wij kijken graag film. Ga ik hier nu voor The Holiday, The Gringe of toch maar Home Alone (klassieker!)…Als ik echt zou moeten kiezen dan denk ik dat ik voor The Polar Express ga. Vooral omdat het niet zo super traditioneel is qua verhaal, maar toch ervaar je de kerstgedachte.

polar_express8. Favoriete kersthit?
Wat kerstmuziek betreft ben ik echt kneuterig: ik vind alles leuk en zou het liefst in november al beginnen met het draaien van kerstliedjes. Het is zo heerlijk huiselijk en veilig op de één of andere manier. En er zijn zoveel leuke liedjes, maar ik denk dat Driving home for Christmas van Chris Rea wel bovenaan mijn lijstje staat. Het heeft iets ouderwets en nostalgisch over zich wat ik heerlijk vind passen bij die donkere dagen.

9. Favoriete eten bij de feestdagen?
Oei, hoe kan ik dit nu kiezen? Ik vind veel dingen lekker. Maar bij het ontbijt is er niets beters dan een stukje Kerststol met amandelspijs. Als diner heb ik weinig voorkeuren, maar goed gegaarde, gevulde kalkoen is bijvoorbeeld heel lekker. Ik zou bij Kerst niet zo snel voor een pastagerecht kiezen, maar eerder voor een mooi stukje vlees of vis en bijpassende bijgerechten (zoals stoofpeertjes, nom!).

10. Favoriete Kerstdecoratie dit jaar?
Had ik gezegd dat ik van gezellige, kneuterigheid houd bij Kerst? Dan heb je mijn man nog niet ontmoet. Zodra Sinterklaas met één voet op de boot richting Spanje staat, staat de Kerstboom al in onze woonkamer. Hij is dan ook degene die dolgraag een kerstdorp op onze kast bouwt en ieder jaar kopen we er wel één of twee huisjes bij. In het begin vond ik dit veel te burgerlijk en dus niet leuk, maar ik moet zeggen dat ik verkocht ben. Die kleine lichtjes en schattige poppetjes en die nostalgie, heerlijk! Wat ik ook leuk vind en dit jaar heb gedaan is kleine tafereeltjes maken in kandelaren, staat leuk op de tafel. Of volgens de laatste trends: onder een stolp.

3766d665fa29e8818dff8334a78d608511. Wat staat er bovenaan je verlanglijstje?
Ik vind het moeilijk te zeggen wat echt bovenaan mijn lijstje staat hoor jongens! Het allerbelangrijkste vind ik toch wel het spenderen van tijd met vrienden en familie, dat is onbetaalbaar. Maar natuurlijk heb ik ook wensen in de vorm van spullen. Ik heb eerder al mijn feestdagen-verlanglijstje met je gedeeld dus als je die wilt weten zou je dit artikel kunnen lezen.

12. Wat zijn je plannen voor de feestdagen dit jaar?
Dit jaar wilden we uitpakken door ook mijn ooms en tantes bij Kerst te betrekken. Meestal vieren we het met de gezinnen, maar dit jaar komen op Eerste Kerstdag mijn oma, vader, moeder, broer, ooms en tantes en neven met aanhang bij ons eten. Dit houdt in dat we met een hele groep zijn, dus de woonkamer moet lichtelijk verbouwd worden. Wel heb ik de taken verdeeld, om het ook leuk te houden voor mezelf. Ieder gezin is verantwoordelijk voor een gang, dus de ene groep doet het voorgerecht, anderen het tussengerecht enzovoorts. Wijzelf zijn verantwoordelijk voor de bijgerechten die bij het hoofdgerecht geserveerd worden (waar mijn ouders verantwoordelijk voor zijn).
En Tweede Kerstdag zal er dus opgeruimd moeten worden, haha. Verder weten we nog niet wat we deze dag doen. Misschien iets met mijn schoonouders of we vieren het lekker met z’n tweeën.
Oud en Nieuw zal allereerst wel bij mijn neefje gevierd worden, omdat hij jarig is op oudjaar. Hierna gaan we wellicht door naar vrienden om daar de avond mee door te brengen. Nieuwjaar is meestal gereserveerd voor het opzoeken van de oma’s om hen een gelukkig nieuwjaar te wensen. Maar het kan ook zijn dat we dit in de dagen na nieuwjaar doen. We zien wel: dat is het fijne van leerkracht zijn, je hebt twee weken vrij!

Ik hoop dat je de TAG leuk vond om te lezen. Voel je vrij om hem over te nemen op jouw blog 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s