Fototutorial: vijf Kerstdesigns

Ja, dit weekend is het eindelijk zover: Kerst! Heb je al bedacht wat je gaat dragen/eten/als make-up gaat doen? Vast wel, maar heb je ook nagedacht over je nagels? Want natuurlijk mogen die voor de feestdagen ook feestelijk gelakt worden. Omdat je wellicht geen inspiratie hebt, deel ik vandaag vijf Kerstdesigns met jullie. Je kunt natuurlijk kiezen om deze alle vijf in je nail-art te gebruiken, maar je kunt er ook één kiezen als accentnagel en de andere nagels effen of met glitters lakken.
foto-09-12-16-21-51-28Stap 1
foto-09-12-16-19-59-54
Voor dit design beginnen we natuurlijk zoals altijd: met het ontvetten van je nagels. Dit doe ik altijd door over mijn nagels te gaan met een wattenschijfje wat in nagellakremover is geweest.

Stap 2
foto-09-12-16-20-01-16
En die stap wordt zoals altijd opgevolgd door de stap om je nagels te beschermen met een laagje basecoat. Je kunt kiezen voor een verstevigende basecoat als je dat wilt.

Stap 3
foto-09-12-16-20-29-52
De basiskleuren aanbrengen. Het is natuurlijk afhankelijk van je gekozen nail-art waar je welke basiskleur aanbrengt. Maar ik heb gekozen om bij de kerstboom wit als basiskleur te doen, het Kerstmannenpak moet natuurlijk rood, de candycane is wit, net zoals het rendier en voor de hulst en tekst heb ik goud als basiskleur gekozen. Die zit op mijn duim, maar dat zie je niet zo goed op de foto 🙂

Stap 4, de kerstboom
foto-11-12-16-21-16-29
Met een groene striper heb ik allereerst slordige strepen gezet in een driehoeksvorm. De slordigheid vond ik wel leuk en modern.
Hierna heb ik met een rode lak en een dotting tool de kerstballen en de piek in de boom gezet. Met een donkerbruine lak heb ik met een dotting tool de stam van de boom gemaakt.
De boom is niet af zonder slingers, dus die heb ik met een zilveren striper kriskras over de nagel heen gezet. Om het design nog iets op te leuken heb ik gouden sparkles rondom te boom gezet met een dotting tool.

Stap 5, het kerstmannenpark
foto-11-12-16-21-17-57
Met een dotting tool en witte nagellak heb ik een verticale streep gezet in het midden van mijn nagel. Deze streep hoeft niet perfect recht te zijn, aangezien de jas een beetje wollig is. Ook heb ik een horizontale lijn hiermee gemaakt aan de onderkant van mijn nagel.
Met een zwarte striper heb ik vervolgens zijn riem gemaakt. Ik heb eerst twee horizontale lijnen gezet en het tussenstukje vervolgens ingevuld. Ik heb deze wel zo recht mogelijk gemaakt.
En de riem is niet compleet zonder de gouden gesp. Dit heb ik met een dotting tool gedaan en al stippelend heb ik een vierkant gemaakt om het zwart en wit heen.

Stap 6, de candycane
foto-11-12-16-21-21-38
Wellicht het makkelijkste design, het heeft maar één stap. Wanneer je een donkerrode striper hebt kunt je die gebruiken. Anders gebruik je een donkerrode nagellak en een klein kwastje. Dit heb ik gedaan en hiermee heb ik schuine lijnen over mijn nagel gezet. Hierbij heb ik gevarieerd in de dikte van de lijnen en ook de ruimte die tussen de lijnen zit.

Stap 7, het rendier
foto-11-12-16-21-19-09
Rudolph maak je door met een donkerbruine lak eerst een bolvorm te maken voor zijn hoofd. Daarna heb ik twee driehoekjes gemaakt met een dotting tool om zijn oren te vormen. Met een glinsterende, rode lak (hij heeft tenslotte een shiny nose) heb ik een grote rode neus gemaakt. Twee zwarte bolletjes zijn zijn ogen en het gewei heb ik met een lichtere bruine kleur en een dotting tool gemaakt. Het gewei is niets anders dan twee lijnen schuin omhoog en dan weer twee zijtakjes.
Je kunt er tenslotte nog voor kiezen om Rudolph wat meer leven te geven door nog een wit bolletje in zijn zwarte oogjes te zetten.

Stap 8, hulst en tekst
foto-11-12-16-21-20-28
Hulst is een heel oud gebruik bij Kerst. Het idee is dat de stekelige bladeren de kwade geesten af zouden weren…jaja, zelfs nog wat geschiedenis leer je hier haha. Voor de hulst heb ik eerst in de hoekjes drie rode bolletjes gezet met een dotting tool. Vervolgens ben ik met een groene striper aan de slag gegaan en heb heel voorzichtig gebogen lijnen gezet in een hulstvorm (zie foto). De binnenkant heb ik vervolgens opgevuld.
In het midden van de nagel heb ik met een zwarte striper voorzichtig het woord x-mas gezet. Neem hiervoor je tijd!

En daarna is het wachten totdat al je kerstdesigns goed droog zijn, voordat je ze voorziet van een mooi glanzend laagje topcoat!

foto-09-12-16-21-51-38Succes en complimenten aan de eetkamertafel verzekerd, dat kan ik je zeggen. Ik hoop in ieder geval dat ik jou weer wat inspiratie heb kunnen geven. En net zoals het maken van een Kerstdiner: het draait om de voorbereiding wanneer je een stressvrije Kerst wilt, dus wees slim en lak je nagels alvast. Dan kun je ook langer van je designs genieten!

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s