Review Lit glitter deel 1

Hohoho, merry Christmas!
Hopelijk hebben jullie gisteren allemaal een hele fijne eerste Kerstdag gehad! Terwijl je nu nog een beetje aan het uitbuiken en nagenieten bent van gisteren moet je niet vergeten dat Kerst nog niet voorbij is. Gelukkig maar! Want dat betekent dat de glitter nog steeds kan en mag vandaag (mag trouwens altijd van mij, maar goed…).En daarom leek het mij wel heel erg gepast om vandaag een artikel over glitter te delen met jullie.

foto-05-12-16-14-26-08Ik heb deze post in twee delen opgesplitst, omdat het anders wel een heel lang artikel zou worden. Het volgende deel komt woensdag online en daarin laat ik je mijn hele glittercollectie zien.

De glitters die ik in mijn make-up gebruik zijn eigenlijk altijd van het merk Lit. Bij het gebruiken van losse glitters in je make-up is het heel belangrijk dat de glitters die je gebruikt cosmetisch zijn. Dit betekent dat de glitters veilig zijn om rond je ogen te gebruiken. Niet-cosmetische glitter wordt vaak anders fijngesneden waardoor de glitterdeeltjes hele kleine scherpe randjes kunnen hebben. Die kun je niet zien, maar dit kunnen wel krasjes op je oogvlies geven wanneer ze in je ogen terecht komen. Je snapt dus al dat dit niet best is en daarom is het zo belangrijk om te checken of je glitter cosmetisch verantwoord is.
De glitters van dit Canadese merk zijn zeker cosmetisch verantwoord. Het bedrijf is gespecialiseerd in glitters en doet niets anders. Ze zijn gevestigd in Canada, maar verschepen hun producten ook naar Nederland. De producten kun je makkelijk via de website bestellen: https://lit-cosmetics.myshopify.com/ Ik was onder de indruk van de snelle levertijd, want binnen een halve week lag mijn bestelling op de deurmat.

foto-05-12-16-14-28-45Zoals gezegd heeft Lit alleen maar glitters en de spullen die je hiervoor nodig hebt. De glitters komen in losse, stevige, plastic potjes met een draaidop. Je kunt de dop eraf halen en de potjes ook aan elkaar schroeven. Op ieder potje staat vermeld welke glitter erin zit en in welke grootte. Je hebt namelijk de keuze uit vier groottes: hoe kleiner het nummer, hoe fijner de glitter. Ik ga meestal voor #3 omdat ik vind dat dit het mooiste glinstert. Maar dit is een kwestie van smaak en ligt ook aan het effect wat je wilt bereiken. In glitters hebben ze echt alle mogelijke kleuren. Daarnaast hebben ze verschillende effecten die je kunt kiezen. Zo hebben ze holografische glitters, die meerdere kleuren bevatten. De solid kleuren zijn solide en dus dekkend. Verder hebben ze ook shimmers, die zijn wat doorzichtiger en veranderen ook naar gelang de kleur die je onder je glitter hebt. De glitters zijn 16 dollar per stuk (de europrijs is afhankelijk van de wisselkoers), dus ze zijn niet heel goedkoop. Maar: je krijgt een goede hoeveelheid waar je lang mee zult doen. Daarnaast hebben ze ieder jaar op black friday een actie waarbij het 1+1 gratis is, dus dit is altijd leuk!
En natuurlijk wil je ook dat je glitter goed blijft zitten, dus ook daar hebben ze aan gedacht. Ze hebben meerdere lijmen gemaakt, maar ik heb de ‘clearly liquid glitter base’, een doorzichtige vloeistof die je over alles kunt aanbrengen en waar de glitter goed aan vast blijft plakken. Om de glitters aan te brengen kun je gebruik maken van kwasten die ook bij het merk te koop zijn, maar je kunt natuurlijk ook je eigen kwasten gebruiken.
Dat bolletje is trouwens een tool die je bij je bestelling krijgt en is bedoeld om gevallen glitters makkelijk van je huid te verwijderen.

Sommige mensen vinden het lastig om met losse glitters te werken, maar ik kan je verzekeren dat dit bij de Lit glitter echt niet het geval is. Wat ik altijd doe ik het volgende:
foto-05-12-16-14-35-35Ik schenk een beetje van de lijm in een los bakje. Meestal gebruik ik gewoon het dopje van het flesje. Dit voorkomt dat straks je grote fles lijm onder de diverse glitters zitten. Ik doop mijn kwast in de lijm en strijk de overtollige lijm goed af langs de rand. Je wilt een vochtige kwast hebben.
foto-05-12-16-14-35-53Vervolgens pak ik de glitter erbij die ik wil gebruiken en hier dip ik mijn kwast in. Vervolgens breng ik de glitter met een deppende beweging aan op het gebied waar ik de glitters wil hebben. Door te deppen beperk ik de fall-out en het zorgt voor een dekkende laag. Als ik merk dat het wat droog wordt, dan pak ik opnieuw wat lijm.

Als de glitterlijm is opgedroogd dan zit je glitter goed vast en zal het niet zomaar weer loskomen. Ik heb bij deze glitters vaak weinig tot geen fall-out en het blijft net zolang zitten totdat ik het er weer af haal. Het afhalen gaat vrij simpel. Ik gebruik altijd een reiniger voor waterproof make-up. Dit doe ik op een wattenschijfje, wat ik even op het glittergebied leg en vervolgens kan ik de meeste glitters in één veeg weghalen.

Met andere woorden: ik ben echt super enthousiast over dit merk en de glitters die ze verkopen. De glitters werken fijn, zijn cosmetisch verantwoord, zitten in een goede verpakking en worden snel geleverd. Ook kun je ze gebruiken voor in je make-up, andere lichaamsversiering (bij schminken bijvoorbeeld) of bij je nail-art. Het enige nadeel is de prijs, die is ietwat aan de hoge kant. Maar als je de aanbiedingen of kortingscodes in de gaten houdt, dan heeft dit merk vaak leuke acties waardoor het toch wat goedkoper wordt.
Hier nog wat inspiratie voor het gebruik van glitter:
foto-27-11-16-16-16-53Glitter als eyeliner gebruiken, klik hier voor de fototutorial.

foto-12-12-15-15-31-13Glitter onder het oog gebruiken als leuk effect, check de video hier.
foto-07-12-16-16-21-53 Of zoals mijn laatste look: op je lippen (klik hier voor de tutorial).

bestand-11-04-16-20-48-22Glitter verwerken in je nail-art is ook een optie. Bekijk hier de video om te zien hoe ik dat gedaan heb.

Ben je benieuwd geworden naar mijn glittercollectie? In een volgende post zal ik die met je delen, dus kom woensdag vooral terug voor meer glittersensatie 🙂

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Een gedachte over “Review Lit glitter deel 1

  1. Pingback: Review Lit glitter deel 2 | Sweetlooks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s