Fototutorial: Make-up Glitter rehab

In de maand december heb ik jullie overladen met blogposts en video’s waarin glitter een grote rol speelde. Het zal je dan ook niet ontgaan zijn dat ik van glitter houd! Ik vind de glinstering die het geeft zo mooi, maar die aantrekkingskracht hebben alle dingen met sparkle wel bij me. Maar helaas is het zo dat de meeste mensen glitter in de dagelijkse make-up een beetje overdreven vinden dus zal ik weer een beetje moeten afkicken van mijn glittergebruik. Omdat dingen afleren moeilijk is, heb ik vandaag een rehab-look voor jullie gemaakt. Wel met glitter, maar niet heel erg heftig om te kunnen afkicken van al die glitter & glamour šŸ˜‰
foto-20-12-16-17-04-54Stap 1
foto-20-12-16-11-16-13Ik heb mijn foundation en wenkbrauwen al gedaan en start met het aanbrengen van een oogschaduwbasis. Hieroverheen breng ik een klein beetje foundation en poeder aan om zo mijn oogleden egaal van kleur te maken.
Gebruikt: Hema oogschaduwbasis
Catrice Liquid camouflage concealer
Mac Transparent finishing powder

Stap 2
foto-20-12-16-11-19-27Met een donkerbruin oogpotlood omlijn ik mijn ogen. Zoals je ziet doe ik dit langs mijn onderste en bovenste wimperrand, terwijl ik mijn binnenste ooghoek vrij houd van kleur.
Gebruikt: Essence Longlasting eyepencil in 02 Hot chocolate.

Stap 3
foto-20-12-16-11-24-41Met een matte oranje, roestkleur ga ik over mijn bewegend ooglid heen. Ik breng de oogschaduw aan tot in mijn arcadeboog en van daaruit blend ik hem uit naar boven. Hetzelfde doe ik ook onder mijn oog en ik zorg dat de kleuren elkaar raken in de buitenste ooghoek.
Gebruikt: Sleek Court in Cannes.

Stap 4
foto-20-12-16-11-29-31Met een donkerbruine oogschaduw vaag ik de lijntjes rondom de wimperrand een beetje uit, zodat het goed in de oranje kleur overloopt.
Gebruikt: Make-up Geek –Ā Mocha.

Stap 5
foto-20-12-16-11-34-20Hier komt het leukste gedeelte: de glitter! In mijn binnenste ooghoek breng ik de glitter aan, die ik laat overlopen in mijn wimperrand.
Gebruikt: Litcosmetics Clearly liquid adhesive.
Litcosmetics California soul #3.

Stap 6
foto-20-12-16-11-41-06Ik krul mijn wimpers met een wimperkrultang en breng zowel op mijn onder- als bovenwimpers een laagje mascara aan.
Gebruikt: L’Oreal Volume million lashes waterproof.

Stap 7 – optioneel
foto-20-12-16-11-57-05Als laatste stap heb ik nepwimpers aangebracht. Deze stap is optioneel. Voor deze look wilde ik niet te heftige wimpers, aangezien het rehab is. Hele grote, zware wimpers zouden niet passen bij de look.
Gebruikt: Eylure #070.

En dan zijn je ogen klaar. Voor de rest van de look heb ik gekozen om het redelijk rustig en neutraal te houden. Mijn gezicht heb ik geƫgaliseerd met foundation en concealer. Verder heb ik wat bronzer en blush toegevoegd voor kleur en minimaal highlighter gebruikt. Op mijn lippen heb ik een nude-kleurige lipgloss die een duochroom effect heeft.

foto-20-12-16-11-59-00En dat was het weer. De glitter moet voorlopig helaas weer in het laatje blijven, maar zo nu en dan een redelijk neutrale look zoals deze met een glitter-uitspatting moet toch nog wel kunnen? Wat vind jij?

Liefs,
Corinne.

Advertenties

2 thoughts on “Fototutorial: Make-up Glitter rehab

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s