Review Rituals Deep recovery night cream

Een tijd geleden heb ik al eens een review geschreven over een crème van de Rituals, namelijk de 24H hydrating crème. Maar sinds het winter is geworden kan ik merken dat mijn huid is veranderd. Mijn huid is droger geworden en ik heb zelfs last gehad van uitslag door de droogte. Uiteraard kan mijn slechtere voedingspatroon hier ook zeker invloed op hebben, maar door de kou buiten en de verwarming binnen reageert mijn huid anders.
De huidverzorging die ik tot nu toe gebruikte blijkt dus onvoldoende te zijn, dus ging ik op zoek naar een andere crème die beter aansluit bij mijn huid van nu. En vandaar nu de tweede review van een Rituals-crème online, namelijk van de Deep recovery night cream.
PS: Wil je de andere review teruglezen? Dat kan hier.

foto-05-12-16-12-16-48De deep recovery crème komt, net zoals alle crèmes van de Rituals, in een pot. De pot is gemaakt van stevig plastic en is vrij zwaar. Dit vind ik meteen een nadeel aan de cremes. Ik vind dat een pot minder hygiënisch werkt, omdat je toch steeds met je vingers in het product zit. Daarnaast vind ik de potten onhandig groot voor in je kastje of lade. Met andere woorden: de verpakking doet een beetje lomp aan. Geef mij dan maar een mooie pompflacon: vind ik mooier en het werkt ook hygiënischer.

In totaal zit er 50 ml. aan product in de pot. Hiervoor betaal je €29,50. Voor goede huidverzorging is dit niet belachelijk duur, maar ook niet heel goedkoop. De crème is bedoeld om ’s nachts te gebruiken en zou moeten helpen je huid ’s nachts te herstellen waardoor de zichtbaarheid van fijne lijntjes minder wordt. De crème is ook geschikt als anti-aging crème.
Wanneer ik naar de ingrediëntenlijst kijkt valt me wel meteen op dat alcohol vrij hoog in de lijst staat. Ik denk dan ook niet dat deze crème geschikt is voor mensen met een gevoelige huid. Hieronder komen de verzorgende ingrediënten pas, zoals sheaboter, avocado-olie en zonnebloem-extract. Maar daarnaast zie ik ook weer dimethicone staan, wat siliconen zijn. Zeker geen crème voor gevoelige lieden dus…

foto-05-12-16-12-17-49Wanneer je de pot opent zie je al meteen een dikke, rijke substantie zitten. Er komt een licht zoetige geur van de crème af, dus er is ook zeker parfum gebruikt. Ik vind de geur niet vies, maar hoop wel dat die wegtrekt. Bij het opendoen van de pot is de geur namelijk erg aanwezig.

foto-05-12-16-12-19-21Wanneer je de crème uit de pot haalt, merk je hoe dik de crème is. Het is zeker een rijke substantie en het voelt zijdezacht aan wanneer je het op de huid smeert. In eerste instantie blijf je een beetje vettig laagje houden wanneer je de crème opsmeert, maar al snel daarna trekt de crème goed in de huid en heb je hier geen last meer van. Daarnaast verdwijnt de geur eigenlijk ook meteen na het opsmeren, dus dat is een pluspunt. Mijn huid voelt gevoed en zacht aan wanneer ik in bed stap.

Natuurlijk heb ik de crème ook op mijn gezicht getest. Ik gebruik de crème als nachtcrème, dus ik smeer deze op na het reinigen van mijn gezicht voordat ik ga slapen. Op die manier kun je de crème ook iets dikker smeren, want dan heeft die voldoende tijd om lekker in te trekken in je slaap. Overdag gebruik ik andere producten, want dan is dit product te vettig. Ik moet zeggen dat deze combinatie mij tot nu toe erg goed bevalt. Mijn droogte-uitslag was na drie dagen verdwenen en sindsdien ben ik blijven smeren en heb ik hier geen last meer van gehad. Mijn huid voelt zacht aan en is redelijk egaal gebleven. De crème zorgt dus niet voor verstoppingen en huidirritatie. Ook merk ik dat ik maar een klein beetje van het product nodig hebt, het is heel zuinig in gebruik.

Conclusie: al met al ben ik heel erg tevreden over deze crème van de Rituals. Het doet wat het beloofd en dat tegen een zeer nette prijs voor zo’n soort product. Ik denk dat dit product ook lekker is om te smeren in het vliegtuig, wanneer je in droge airco-lucht zit. Nadelen vind ik wel de verpakking en het feit dat de crème niet geschikt is voor mensen met een gevoelige huid. Er zitten helaas toch wat chemische ingrediënten in de crème. Toch ben ik tevreden en maak ik dit potje sowieso op. Ik twijfel alleen wel of ik hierna het product nog eens ga aanschaffen of dat ik eens verder ga neuzen voor een crème die ik nog beter vind…

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s