Mijn huidverzorgingsroutine winter-editie

Nu het al een tijdje kouder is buiten en we de verwarming binnen lekker opstoken, merk ik dat mijn huid andere wensen heeft dan in de zomer. Laatst realiseerde ik me dan ook dat ik een aantal wijzigingen heb aangebracht in mijn huidverzorgingsroutine. Daarom vond ik het de hoogste tijd om weer eens te laten zien welke producten ik gebruik in mijn dagelijkse huidverzorgingsroutine.

Er zijn eigenlijk twee momenten op de dag waarop ik mij met mijn huidverzorging bezig houd: ’s ochtends na het opstaan en ’s avonds na het douchen. Verder heb ik overdag mijn make-up op en doe ik niet zoveel aan huidverzorging en dit is in principe ook niet nodig als je er twee keer op een dag aandacht aan besteed. Daarom heb ik de producten ook samen in een ochtend- en avondeditie gefotografeerd. Eerst maar eens kijken naar wat ik ’s ochtends aan huidverzorging gebruik:
foto-20-12-16-12-07-38Als ik ’s ochtends uit bed kom, maak ik allereerst mijn huid schoon met een wattenschijfje en wat micelair water van Garnier. Ik gebruik de variant voor de gevoelige huid, gewoon omdat die wat milder is en dat vind ik prettiger. ’s Nachts is je huid druk bezig geweest met herstellen, soms zweet je in je slaap en je kussensloop wordt in de loop van de week ook vies, dus daarom is het altijd verstandig om toch even je huid te reinigen na het slapen.
Daarna ga ik smeren: ik gebruik een oogcreme rondom mijn ogen. Op dit moment is dat die van de Body Shop, maar hierna wil ik overstappen naar een rijkere oogcreme want ik merk dat deze iets te licht gaat worden.
Dan mijn dagverzorging, waarvoor ik twee crèmes combineer. Ik pak een beetje van de Rituals 24H hydrating crème (die ik hiervoor als nachtcreme gebruikte, de review vind je hier). En dit meng ik met een beetje PC-L-E crème van Biodermal omdat ik merk dat dit net een beetje extra voeding aan mijn huid geeft. Maar die laatste crème is op zichzelf te zwaar, dus dit is een mooie combinatie.
Ook in de winter bescherm ik mijn huid tegen UV-stralen en dus sluit ik mijn smeerrondje af met de SPF-crème van Vichy. In de winter gebruik ik factor 30 (15 zou ook kunnen, maar die hebben ze niet van dit product).
Op mijn lippen gebruik ik ’s ochtends altijd nog een lippenbalsem om te hydrateren. Op dit moment is dat er één van Yves Rocher, maar dit wilt nog wel eens verschillen.

En daarna ga ik mijn make-up aanbrengen. Hier zit meestal niet zoveel verzorgends in. Soms sluit ik het af met een setting spray waar nog wat extra’s in zit of ik gebruik een foundation met SPF maar meestal doe ik dit niet op doordeweekse dagen.

Als de dag erop zit, dan heb ik ook weer een moment dat ik aandacht besteed aan mijn huidverzorging. ’s Avonds gebruik ik dan de volgende producten:
foto-20-12-16-12-14-52Ik haal allereerst mijn make-up van mijn gezicht af. Ik gebruik voor mijn gezichtsmake-up het micelaire water van Garnier en een wattenschijfje. Mijn oogmake-upremover was net op, maar voor mijn ogen gebruik ik altijd de waterproof reiniger van de Etos. Dit is een reiniger op olie-basis en aangezien ik altijd waterproof mascara gebruik is dit wel nodig. Deze reiniger haalt mijn oogmake-up en liquid lipsticks altijd goed weg zonder dat ik hard moet boenen en dat is fijn bij de gevoelige huid rondom je ogen.
Een goede reiniging van de huid is belangrijk, dus in de douche zorg ik ervoor dat mijn gezicht echt make-uploos wordt door het te wassen met de Purity made simple van Philosophy.
Wanneer ik uit de douche kom, is het tijd om een lekkere verzorgende crème te gebruiken. De laatste tijd merk ik dat mijn huid snel droog wordt, dus ik gebruik een rijke creme van de Rituals: de deep recovery night cream. Ook daar heb ik onlangs een review over geschreven, die je hier kunt vinden.
Op mijn lippen smeer ik tenslotte nog een laagje van de Elizabeth Arden 8H crème die zo de hele nacht goed kan intrekken.

En dat was mijn dagelijkse routine in de huidverzorging. Verder probeer ik twee keer in de week mijn gezicht te scrubben met een milde scrub. Eén keer in de week breng ik een gezichtsmasker aan, wat ik aanpas naar de wensen van mijn huid op dat moment. En dat is het! Als je het vergelijkt met mijn zomerse routine zijn er wat producten die hetzelfde zijn gebleven en er zijn ook wat producten veranderd. Het is altijd belangrijk om te blijven kijken naar je huid en wat het aangeeft. Mijn huid vertoonde op den duur uitslag en dit kwam door droogte. Dat is een teken dat je aanpassingen moet maken, dus dat heb ik gedaan en nu heb ik er gelukkig geen last meer van! Dus: blijf altijd kritisch kijken naar je huidverzorging en pas aan indien nodig, je huid zal je er dankbaar voor zijn.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

One thought on “Mijn huidverzorgingsroutine winter-editie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s