Mijn week in make-up looks

Vaak zie ik op andere blogs verslagen van hoe de week van de blogger is geweest. Zelf vind ik dit altijd leuk om te lezen en toen dacht ik: ‘Waarom doe ik zelf ook niet zoiets?’. Maar ik zou Sweetlooks niet zijn wanneer ik beauty er niet bij betrek en daarom heb ik voor jullie een artikel gemaakt waarbij ik laat zien welke make-up looks ik in een week heb gedragen. Op die manier hoop ik dat jullie inspiratie opdoen en zien dat je in een week leuk kunt variëren met verschillende looks. Kijk je mee naar mijn week in make-up?
foto-06-01-17-14-24-03

Maandag
Op maandag begin ik de week met een fijne, meisjesachtige look van roze en paarstinten. Op mijn oogleden heb ik een shimmer-roze oogschaduw gebruikt met een paarse kleur in mijn arcadeboog. Om dit met elkaar te verbinden heb ik de buitenste ooghoek ingekleurd met een donkerdere paarse kleur. Mijn basismake-up bestaat uit concealer en ik heb een beetje contourpoeder gebruikt. Een frisse, warmroze kleur op de wangen en een bessenkleur met glansje op de lippen en klaar is de look.
foto-21-12-16-14-04-17

Dinsdag
Deze look lijkt moeilijk, maar is dat totaal niet. Het enige wat je nodig hebt is een matte, lichtbruine kleur die je in je arcadeboog aanbrengt en vervaagt naar je wenkbrauwen. Vervolgens heb je drie tinten oogschaduw nodig, ik heb hier een licht gouden, een donkere gouden en een donkergroene kleur gebruikt. Deze zijn allemaal met een shimmer, maar je kunt ook voor mat kiezen. Begin met de lichtste kleur in je binnenste ooghoek, de middenkleur op het midden van je ooglid en de donkerste kleur in je buitenste ooghoek. Dit doe je ook onder je oog. Met je kwast vervaag je de kleuren, zodat ze goed in elkaar overlopen. Een laagje mascara en je ooglook is klaar. Ik heb deze ooglook gecombineerd met een perzikkleurige blush en oranje op de lippen, maar mocht je dit een beetje te veel vinden dan kun je natuurlijk ook voor een meer nude-achtige kleur gaan.
foto-04-01-17-11-48-41

Woensdag
Waarom zou een smokey-eyes alleen voor een feestje kunnen? En waarom alleen in het zwart? Precies! Dat hoeft helemaal niet. Je kunt smokey eyes ook doordeweeks dragen en kunt dit met iedere kleur doen die je wilt. Ik heb nu voor een rustige variant in bruintinten gekozen. Hiervoor heb je een donkerbruin oogpotlood nodig waarmee je het ooglid inkleurt en de bovenkant vervaagt met een blendingkwast. Wanneer je tevreden bent met deze onderlaag ga je eroverheen met oogschaduw. Gebruik de donkerste tint het dichtst in de buurt van je wimpers en pak lichtere tinten richting je wenkbrauwen. Blijf goed vervagen. Doe hetzelfde onder je oog om en maak de look af met een highlight in je binnenste ooghoek en mascara. Dit zorgt voor een frissere en open blik. Ik heb een lichtroze blush en lichtroze lippenstift gebruikt om de look af te maken. En eens geen highlighter op mijn wangen: had ik gewoon eens geen zin in!
foto-22-12-16-10-49-28

Donderdag
Donderdag had ik niet zoveel zin…Ja, dat gebeurt ook mij wel eens. Daarom ben ik voor deze simpele look gegaan waarbij ik een rustige kleur op mijn ooglid aanbreng en deze vervaag richting mijn wenkbrauw. Ja, je leest het goed: maar één kleur op het ooglid! Onder het oog pak ik dan een andere kleur die afsteekt tegen de bovenste kleur, in dit geval heb ik donkergroen gebruikt. Een vleugje mascara en highlighter, een rustige blush met bruintint op de wangen en een bruintint met grijzige ondertoon op de lippen en klaar!
foto-27-12-16-16-44-50

Vrijdag
Vrijdag had ik een thuisdag. Het enige wat ik moest doen was schoonmaken, klusjes in huis, blogs schrijven en dat soort dingen. Ik ben dan ook een hele dag niet buiten geweest en heb dus de hele dag mijn blote-billen-gezicht gedragen :). Heerlijk vind ik dat ook wel eens en daarnaast is het ook wel eens goed voor je huid om lekker te kunnen ademen en een dagje geen make-up te hoeven verdragen.
foto-31-12-16-10-25-06

Zaterdag
Maar op zaterdag was het wel gedaan met dat blote billen gezicht. We hadden een feestje en daarom vond ik dat ik wat meer mocht uitpakken. Hoera, de glitter mocht weer uit de kast! Ik vind de onderstaande look een ‘rustige’ glitterlook, want met glitter kun je veel heftiger gaan dan dit. Voor mijn doen is dit dus rustig, haha! Ik heb een mooi koperen pigment gebruikt op mijn oogleden en dit met een matte, bruine oogschaduw vervaagt richting mijn wenkbrauwen. Dit heb ik ook onder mijn oog gedaan. Vervolgens heb ik een koperen glitter gebruikt en die aangebracht op mijn oogleden en ook onder mijn oog heb ik een klein randje met glitter gemaakt. Ik vind koper en rood altijd een mooie combinatie, dus op mijn lippen heb ik een klassieke, rode kleur gebruikt. Wel mat, want de ogen glinsteren al genoeg! Een frisse perzikkleur op de wangen (lichtjes aangebracht) maakt de look compleet.
foto-31-12-16-11-27-49

Zondag
Ik bleef nog even in de rode sferen op zondag, maar wel een andere rood deze keer. Ik vind deze lipkleur zo mooi en chic, echt de perfecte wijnrode kleur. De ogen heb ik rustig gehouden met bruin en goudtinten, die staan altijd goed bij blauwe ogen. Een eyeliner met subtiele wing maakt deze ooglook af.
foto-28-12-16-10-31-34

Als ik terugkijk naar de foto’s dan vind ik het leuk om te zien dat er zo veel variatie in de looks zit. De ene dag leg ik de focus op de ogen, dan weer op de lippen en soms zelf op allebei (zaterdag!). Zo zie je maar dat make-up echt niet saai is en dat je er iedere dag je eigen feestje van kunt maken! Wees dus vooral creatief en probeer eens iets anders uit. Het makkelijke van make-up is dat het er ook altijd weer makkelijk af kan.

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s