Me-time: wat te doen?

De hectische feestdagen zijn ondertussen alweer twee weken achter ons en wellicht merk je dat het leven in een iets rustiger vaarwater komt. Even geen feestjes, etentjes, kerstdrukte en al die dingen. Je huis is weer aan kant na de kerstversiering en dus de hoogste tijd voor iets waar je de laatste tijd wellicht niet aan toe gekomen bent door al die sociale druktes: me-time! Me-time is letterlijk genomen ‘tijd voor jezelf’ nemen. Tijd voor jezelf nemen is eigenlijk heel belangrijk, vooral om in balans te blijven. Maar wat kun je dan doen tijdens die tijd voor jezelf? Ik laat je hieronder mijn favoriete manieren zijn om tijd voor mezelf te maken!

7fb89c9db749a1c972181853e44aa442Ik moet eerlijk bekennen dat me-time aan jezelf geven makkelijker klinkt dan het ook daadwerkelijk doen. Ik merk vaak aan mezelf dat ik eerst vele andere dingen van mijn lijstje af moet hebben voordat ik daadwerkelijk mezelf ‘mag belonen’ met tijd voor mezelf (met een aantal uitzonderingen, want sporten en make-uppen doe ik wel altijd!).

1. Sporten
Tijd voor jezelf hoeft niet altijd te betekenen dat je niets moet doen. Juist alleen gaan sporten kan heerlijk zijn, omdat je op die manier echt even je hoofd kan leegmaken zonder dat je ook met anderen bezig moet zijn.

2. Uitgebreid koken of bakken
Ik vind koken en bakken altijd heel leuk om te doen en ik word er ontspannen van. Een muziekje op de achtergrond en op het gemakje een nieuw recept uitproberen vind ik heerlijk. Vooral als het ook nog eens lukt en we daarna lekker kunnen eten van mijn gemaakte creatie. Als ik dan zie dat mijn man het ook lekker vind, dan is mijn momentje voor mezelf al helemaal geslaagd.

3. Een boek lezen
Of het nu een boek of een magazine is: gewoon even op de bank kruipen of iets eerder naar bed gaan om nog even een beetje te lezen is een fijne bezigheid. Ik raak er altijd ontspannen door.

4. Make-up aanbrengen
Dit is iets waar ik (bijna) iedere dag wel even tijd voor maak: een leuk make-upje aanbrengen. Ondertussen zet ik een vlog op en tut ik op mijn gemakje een beetje. Heerlijk vind ik dat. Meestal gebeurt dit natuurlijk ’s ochtends en op deze manier kan ik echt rustig en op mijn gemakje wakker worden. Ik zet hier dan ook mijn wekker voor, zodat ik niet hoef te stressen.

5. Jezelf trakteren op een lekkere kop koffie
Doe jij dat wel eens? In je eentje de stad in en dan ergens een kop koffie drinken of lunchen? Vroeger vond ik dat altijd enorm eng, maar ondertussen heb ik het wel eens gedaan en eigenlijk is het helemaal niet eng. Ik zorg wel meestal dat ik iets van een boekje mee heb, zodat ik wat kan lezen tijdens het wachten.

wanneer-nam-jij-tijd-voor-jezelf-tegeltjeswijsheid6. Uitgebreid in de douche/bad
Natuurlijk zou ik geen beauty-meisje zijn zonder deze in mijn lijstje, want het is heerlijk om uitgebreid te badderen of douchen. Muziekje, kaarsje, lekker scrubben en een masker aanbrengen. Je voelt je daarna altijd als herboren. Dit is ook fijn om te doen voordat je bijvoorbeeld naar een feestje of etentje gaat.

7. Een lekkere wandeling buiten maken
Of het nu koud is of niet: een frisse neus halen is echt fijn! Wanneer je een hele dag binnen zit kun je weleens een beetje duf worden, maar een wandeling buiten lost het zo op. Je kunt natuurlijk een rondje door je buurt lopen, maar je kan ook richting het bos of het strand gaan als je dat fijn vindt. Al helemaal top is wanneer de zon ook nog eens schijnt: vitamine D op de koop toe.

8. Gewoon zomaar een serie/film kijken midden op de dag
Als wij een serie of film kijken, dan doen we dit meestal ’s avonds. Overdag zijn we namelijk vaak druk bezig allebei met allerlei dingen. Maar het kan soms ook ontzettend fijn zijn om bijvoorbeeld om half 4 eens op de bank te ploffen en een serie te kijken of een film. En natuurlijk mogen de borrelhapjes en een glaasje wijn niet ontbreken. Als je dit wat uitgebreider doet hoef je meteen niets meer aan het avondeten te doen 🙂

Welke dingen doe jij om jezelf me-time te geven?

Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s