Recept: Eiwitrijke banaanpancakes

dsc02650Het is al even geleden dat ik een recept heb gedeeld op mijn blog. Wanneer je mijn blog trouw volgt, dan snap je denk ik ook wel hoe dat komt. Ik was een hele tijd bezig met zo min mogelijk eten en de dingen die ik at…tsja, laten we zeggen dat die nu niet echt blog-waardig waren. Maar nu ik meer moet eten ontdek ik weer allerlei dingen. Dat ik moet aankomen is een feit, maar ik kies er wel voor om dit gezond te doen. Ik ga dus niet opeens Mars-repen of bakken ijs wegwerken. Dit zou ik ook geestelijk/mentaal (nog) niet kunnen. Naast het gezond aankomen vind ik het ook fijn om te sporten, dus dit blijf ik in geringe mate ook doen. En we weten allemaal dat het belangrijk is na het sporten je tekorten weer aan te vullen. En laat dit recept daar nu net super geschikt voor zijn: eiwitrijke banaanpancakes. Owja, en ze zijn nu super lekker ook en je hebt maar drie ingrediënten nodig. Kan het nog beter?

De pancakes zijn zacht, zoals ze horen te zijn maar toch lekker vullend. Waarom dit een goede snack is na het sporten? Door de eiwitten en het eiwitpoeder is het rijk aan proteïne die nodig zijn bij het herstellen van je spieren. Ook is het belangrijk om je koolhydraten weer aan te vullen en hier zorgt de banaan dan weer voor. Ben je iemand die ook graag bij iedere maaltijd wat vetten eet? Dan kun je ervoor kiezen om de pancakes naderhand nog af te maken met wat pindakaas of gehakte noten.

Wat heb je nodig?
dsc02647Zoals ik zei heb je maar drie ingrediënten nodig, namelijk:
– Eén heel ei of twee eiwitten.
– 10 gram eiwitpoeder in een smaak naar keuze.
– 1 rijpe banaan.

Wil je de pannenkoekjes als ontbijt eten? Voeg dan ook 30 gram havermout toe aan de mix.

En hoe maak je ze?
dsc02648– Prak de banaan met een vork tot een papje.
– Voeg het ei/de eiwitten en het eiwitpoeder toe en mix het geheel.
– Verhit een pan en vet deze lichtjes in.
– Schep met behulp van een lepel hoopjes van je beslag in de pan. Ik maak altijd kleine pancakes, omdat ze vrij zacht zijn en anders kun je ze nooit in het geheel omdraaien.
– Laat de pancakes ongeveer 5 minuten bakken op de ene kant en draai ze daarna om. Bak ze nog twee minuten op de andere kant.
– Stapel je pancakes op een bord en maak af met je toppings naar keuze. Enkele tips: gehakte noten, pindakaas, maple siroop of fruit.

foto-13-01-17-13-33-03Eet smakelijk!
Liefs,
Corinne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s